Распишани потерници од МВР

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
На сајтот на МВР има цела листа на распишани потерници. Со оглед на сериозноста на делата коишто се сторени, ми се чини дека е време да се почне транспарентно да се работи со цел државата да тргне напред. Повелете :

ЛАБОВСКИ ИЉО

Се бара по наредба на Основен суд Струга за сторено кривилно дело „Измама” по чл.247 од КЗ за издржување на казна затвор од 7 години. повеќе ...

ШАБАНИ САДИК

Се бара по наредба на Основен суд Скопје 2 за сторени кривични дела „ Тешки кражби” по чл.236 од КЗ за издржување на казна затвор од 10 години повеќе ...

БОГУЌАНИН ЌЕМАЛ

Се бара по наредба на Основен суд Велес за сторени кривични дела „Тешки кражби” по чл.236 од КЗ за издржување на казна затвор во траење од 7 години. повеќе ...

БАЈРАМИ ИСМАИЛ

Се бара по наредба на КПУ Идризово – Скопје поради бегство од истото каде издржувал казна во траење од 7 години за сторени кривични дела „ тешки кражби” и „Разбојништво” по чл.236 и чл.237 од КЗ . Останува за доиздржување уште 5 години и 9 месеци. повеќе ...

ЏИНИ ЗИЈА

Се бара по наредба на Основен Суд Велес , поради поради сторено кривично дело „Разбојништво” по член 237 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 4 години и 6 месеци. повеќе ...

ЈАНЕВ ЗОРАНЧО

Се бара по наредба на КПУ затвор „Идризово”-Скопје,поради бегство од КПУ затвор „Идризово”, каде одлежувал казна затвор во траење од 11 години за сторено кривично дело „Тешки Кражби” по член 236 од КЗ.Преостанатиот дел од неиздржаната казна изнесува 4 години . повеќе ...

БАЈРАМИ СЕЛАЈДИН

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Тешка Кражба” по член 236 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 4 години и 10 месеци. повеќе ...

ЗВЕРОТИЌ НЕЏАД

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Разбојничка Кражба” по член 238 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 5 години. повеќе ...

ЏАФЕРИ СЕЉАМ

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Убиство” по член 123 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 5 години. повеќе ...

АРИФИ ВЕБИ

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Тешки Кражби” по член 236 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 6 години. повеќе ...

СИРИНИЌИ АФРИМ

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Тешки Кражби” по член 236 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 7 години. повеќе ...

ЕМИНИ РУФАТ

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Неовластено производство и пуштање во промет на наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурози” по член 215 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 7 години. повеќе ...

НАСУФИ СЕФЕР

Се бара по наредба на Основен Суд Струга поради сторено кривично дело „Убиство” по член 123 од КЗ , за што е осуден на казна затвор во траење од 7 години. повеќе ...

САЛИИ БУЈАР

Се бара по наредба на Основен Суд Тетово, поради сторено кривично дело „Убиство” по член 123 од КЗ , за што е осуден на казна затвор во траење од 8 години и 6 месеци. повеќе ...

ИМЕРОВСКИ ФАТИХ

Се бара по наредба на Основен Суд Битола , поради сторено кривично дело „Убиство” по член 123 од КЗ , за што е осуден на казна затвор во траење од 10 години. повеќе ...

АМЕТИ РЕСУЛ

Се бара по наредба на Основен Суд Ресен , поради сторено кривично дело „Убиство” по член 37 од КЗМ за што е осуден на казна затвор во траење од 12 години. повеќе ...

ЉИКА НЕЏБЕДИН

Се бара по наредба на Основен Суд Тетово , поради сторено кривично дело „Убиство” по член 123 од КЗ , за што е осуден на казна затвор во траење од 12 години. повеќе ...

ДЕМИРИ ХАЛИМ

Се бара по наредба на КПУ затвор „Идризово”-Скопје, поради бегство од КПУ затвор „Идризово”, каде одлежувал казна затвор во траење од 13 години за сторено кривично дело „Убиство” по член 123 од КЗ. Преостанатиот дел од неиздржаната казна изнесува 4 години. повеќе ...

СЕЉАМИ ЕТЕМ

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје 2 за сторено кривично дело »Убиство« по член 37 од КЗ на РМ (пречистен текст), за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 10 (десет) години. повеќе ...

БАЈРАМ ЕРСАН

Се бара по наредби на КПУ – Затвор Охрид заради бегство од затворот, каде издржувал казна затвор за сторено кривично дело »Разбојништво« по член 237 од КЗ на РМ во времетраење од 10 години. Именованиот треба да ја доиздржи казната затвор во времетраење од уште 7 (седум) години. повеќе ...

ИСМАЈЛИ МУХАМЕД

Се бара по наредби на Основен Суд Скопје 1 и 2 за сторени кривични дела »Разбојништва« по член 237 од КЗ на РМ , за кои дела му е изречена казна затвор во времетраење од 18 (осумнаесет) години и 6 (шест) месеци. повеќе ...

ЗАРИЌ АЛЕКСАНДАР

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје 1 за сторено кривично дело »Тешки Кражби« по член 236 од КЗ на РМ , за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 10(десет) години. повеќе ...

СУЛЕЈМАНИ РЕИС

Се бара по наредба на Основен Суд Гостивар за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 10 (десет) години. повеќе ...

ПЕТРОВСКИ ДУШАН

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје 2 за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 12 (дванаесет) години. повеќе ...

СТОЈАНОВ МАРЈАН

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје 2 за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 12 (дванаесет) години. повеќе ...

СЕНКОВ БЛАГОЈ

Се бара по наредба на Основен Суд Велес за сторено кривично дело »Кражби« по член 155 од КЗ на РМ,за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 15 (петнаесет) години. повеќе ...

СЕЈФУЛАИ РАКИП

Се бара по наредба на Основен Суд Тетово за сторено кривично дело »Убиство«по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 15 (петнаесет) години. повеќе ...

АЗИРИ СЕЉАЈДИН

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје 2 за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 14 (четиринаесет) години. повеќе ...

Доколку сакате да ја следите реактуализацијата на листата на потраги од страна на ЧВР, кликнете овде.
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
АБАЗОСКИ БАЈРАМ


Се бара по наредба на Основен Суд Кичево за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 3 (три) години. повеќе ...

АЛЕКСОВ ТОШЕ


Се бара по наредба на Основен Суд Штип за сторено кривично дело »Силување« по член 186 од КЗ на РМ , за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 2 (две) години. повеќе ...

ФЕРАТИ АЛИЛ


Се бара по наредба на Основен Суд Тетово за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ , за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 5 (пет) години. повеќе ...

РИСТЕСКИ ИГОР

Се бара по наредба на Основен Суд Прилеп за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 7 (седум) години. повеќе ...

БАЈРАМОВСКИ ХАМДИ викан »КОМАНДАНТ БРЕЗА«,

Се бара по наредба од Основен суд Скопје –ІІ од 21.09.2003 година за сторено кривично дело по чл.237 од КЗ на РМ и други кривични дела. повеќе ...

БОЦЕВСКИ АЦО викан ”Циган”

Се бара по наредба на Основен суд Скопје І од 30.06.1998 година за издржување казна затвор во траење од 15 години за извршено кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ. повеќе ...

ХАЏИСКИ МИЛЕ

Се бара по наредба на Основен суд Скопје ІІ од 22.01.1999 година за издржување казна затвор во траење од 20 години за извршено кривично дело „убиство„. повеќе ...

АСАН ЏАВИД

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА:На Основен суд Скопје II од 18.04.2001 година за кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ и други кривични дела. повеќе ...

МУСТАФИ ШЕРИФАЛИ

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА:1. На Основен суд Куманово од 18.04.1996 година за кривично дело „убиство„ за што му е изречена казна затвор во траење од 13 години. повеќе ...

АЉИЉИ НАИМ

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово КИ бр.102/01 од 30.05.2001 година година за кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ. повеќе ...

АЛИЛИ АДЕМ викан »ТУЧИ«

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово од 30.05.2001 година година за кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ. повеќе ...

ИБРАИМИ САБЕДИН

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА:1.Основен суд Куманово од 14.04.2000 година за кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ. повеќе ...

ЉУТВИЈИ РЕЏЕП

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово од 27.02.2002 година за кривично дело по член 418 (засновање ропски однос и превоз на лица во ропски однос) од КЗ на РМ. повеќе ...

ЧАИЉИ ХИСНИ

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово од 27.02.2002 година за кривично дело по член 418 (засновање ропски однос и превоз на лица во ропски однос) од КЗ на РМ. повеќе ...

МУРАТИ ЗИЈА

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово од 27.02.2002 година за кривично дело по член 418 (засновање ропски однос и превоз на лица во ропски однос) од КЗ на РМ. повеќе ...

БАФТИ ФАТМИР

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Тетово од 09.12.2002 година за сторено кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ. повеќе ...

АМЕТИ ХЕБИБ

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Тетово од 09.12.2002 година за сторено кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ. повеќе ...

ЈОВИЌ ЗОРАН

Се бара понаредба на Основен суд Кавадарци за сторено кривично дело »разбојништво« по член 237 од КЗ на РМ. повеќе ...

ГОШЕВ ГОРАН

Се бара по наредба на Основен суд Гевгелија за сторенокривично дело »разбојништво«по член 237 од КЗ на РМ. повеќе ...

АЕТИ САБРИ

Се бара по наредба на Основен суд Скопје за сторено кривично дело »разбојништво«по член 237 од КЗ на РМ. повеќе ...

ИБРАИМОВ ВАЛЕНТИН

Се бара по наредба на Основен суд Битола за сторено кривично дело »убиство«по член 123 од КЗ на РМ. повеќе ...

АРИФИ ДИЛАВЕР

Се бара по наредба на Основен суд Скопје за сторено кривично дело »убиство«по член 123 од КЗ на РМ. повеќе ...

БАЈРАМОВСКИ СИНАН

Се бара по наредба на Основен суд Битола за сторено кривично дело »убиство«по член 123 од КЗ на РМ. повеќе ...

КУРТИ БЕСИМ

Се бара по наредба на Основен суд Скопје – 1 за сторено кривично дело ”тешка кражба” по член 236 од КЗ на РМ, за кое има изречено мерка – казна затвор во траење од 5 години и 6 месеци. повеќе ...

АНДОНОВСКИ МИРОСЛАВ

Се бара по наредба на Основен суд Скопје – 2 за сторено кривично дело ”силување” по член 94 од КЗ на РМ и ”родосквернавење” по член 112 од КЗ на РМ,за кое има изречено мерка – казна затвор во траење од 6 години и 4 месеци. повеќе ...

ДАРАВЕЛСКИ ДРАГАН

Се бара по наредба на Основен суд Скопје за сторено кривично дело ”злоупотреба на службена положба и овластување” по член 353 КЗ на РМ. повеќе ...

ПАЈАЗИТИ РЕМЗИ

Се бара по наредба на Основен суд Скопје - 1 за сторено кривично дело ”тешка кражба” по член 236 од КЗ на РМ, за кое има изречено мерка – казна затвор во траење од 4 години и 6 месеци. повеќе ...
КАБА ШАХИН

Се бара по наредба на Основен суд Струга за кривично дело ”тежок случај на разбојништво” по член 159 од КЗ на РМ, за кое има изречено мерка – казна затвор во траење од 7 години и 6 месеци. повеќе ...

РИСТОВСКИ БРАНКО

Се бара по наредба на Основен суд Скопје - 2 за сторено кривично дело ”тешка кражба” по член 236 од КЗ на РМ, за кое има изречено мерка – казна затвор во траење од 4 години и 8 месеци. повеќе ...
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Мој заклучок : во земја од 2 000 000 народ, доколку полицијата не успева да ги локализира овие луѓе - тоа значи дека е неспособна и дека чека од небо да и падне леб во уста т.е. не си ја врши работата како што треба. Срамота!!!! :pishtoldz

Во секој случај - секоја чест на луѓево оти навистина добро се кријат... :music3:
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.337
данџн мастер нека коментира за ефикасноста на МВР-то, кое очигледно како што рече и Мацедалиен ни е крајно успорено во фаќањето на лицата од списокот.
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ве предупредувам дека темите се сериозни и дека нема потреба од глупости тресење. Однапред благодарам JuveFan.
 

skorpija^m

seven & seven
Член од
5 мај 2006
Мислења
492
Поени од реакции
4
ЛАБОВСКИ ИЉО
овај ми е ЕПТЕМ познат
 

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Abe sto ste se fatile so lugevo, izgleda nemate popametna rabota. pa ova se najpostenite luge u drzavava, pa uste pisuvate deka se kriele, abe tie sto se krijat gi facaat, ovie apla si setaat po drzavava, ako sakate da gi vidite nekoi od niv moze ce gi ima utre na televizija, na treta programa, cekajte da pocne prenosot od sednicata na sobranieto i ce gi vidite isposednati po klupite :pos2: :pos2: :pos2: , na primer toj deckoto sto ima nadimak kako edno drvo :), da ne go kazuvam go ima podole, a drugi znam deka si setaat po skopje i po drugi gradovi, si imaat amnestija, dobro de ne na pismeno ama verbalna sigurno. Moze nekoi od ovie ce zatvorat ama i tie sto ce gi zatvorat i pitanje e kolku i kako ce odlezat. Tie sto se najmalku kabaet ce lezat najvise, ali to ti je to. Primer ce go spomenam Amdi Bajram, moze i ne trebase da go pratat u zatvor od eticki pricini, zosto nikoj drug ne zavrsi u zatvor tuku samo ciganot go naeba :), ama koga e vise u zatvor neka sedi kaj sto treba a ne go vidov si sedi so cuvarite na kapija, a ako go pamtite Leku, onoj makroto sto go apseja so specijalci na televizija, pa mU dadoa i pridruzba so motori do zatvor, razbrav deka go stavile sef na prodavnicata za mebel kaj zatvorot, a prodavnicata e na samoti ulica. Sto se sramea da go zatvorat ne znam, vaka e pogolem sram.


A samo ne znam kaj se u poternicive onie sto gi spominjaat deka ukrale milioni evra, ama tie platili segde kaj sto treba, a dodusa i ovie osudenive za ubistvo ne lezat koj znae kolku :toe:
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Со тоа се докажува дека државата функционира беспрекорно...
 

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Ne znam i moive od mvr sto se sramele da gi stavaat na internet, ce napravat samo problemi
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Твоите од МВР не се срамат туку си го чешлаат на патец. Да бевте способни нема криминалците да се шетаа по интернет и на улица туку ќе играа шах во Идризово и ќе копаа по градски парк за да заличи на нешто.

Имаше многу ”вицови” за полицијата ама од размислувањево твое гледам дека и не се баш вицови...
 

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Macedalien напиша:
Твоите од МВР не се срамат туку си го чешлаат на патец. Да бевте способни нема криминалците да се шетаа по интернет и на улица туку ќе играа шах во Идризово и ќе копаа по градски парк за да заличи на нешто.

Имаше многу ”вицови” за полицијата ама од размислувањево твое гледам дека и не се баш вицови...
Abe decki na pogresna vrata cukas, policijata da dozvolat uste vecerva ce gi privede, ama i da gi privede kako u puno pati pred toa ce gi oslobodat, e toa da vidis kako deluva na policaecot, ce si go rizikuvas zivotoa da uapsis nekoj kriminalec, i posle koga ce vidis go oslobodile se prasuvas zosto si se staval u rizik. Ti treba da otvoris tema za toa dali vredi policaecot da si go rizikuva zivotot da uapsi nekoj kriminalec koj posle i taka ce go oslobodat
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Да да, секако. Не чукам јас на никаква врата ”дечки” ама изгледа полицијата не си ја чука главата доволно... :pos:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom