Рандом поглед на рандом дел од светот на рандом кајганџија

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
It's quite simple, мислам. Поставуваме одредена работа (ситуација, предмет, момент, сцена, вазна, кутија цигари, било што...) и пробуваме таа ситуација (или што quratz и да е) да ја опишеме од аспект на одреден друг форумџија. Како некој друг гледа на таа работа.

Пример... се шири вест дека за шест месеци ќе удри астероид негде накај Монголија.

Што мисли @Sungerot Bob

„Да видиме на кој православен празник ќе биде тој настан, и ако брат ми не се логира тогаш одма (или пола сат претходно) ќе пишам што мислам, ама уште сега може да се каже дека и тоа ЧКЉ работа исто како што е ЧКЉ овде во Гостивар ;)

@Џонтра Волта

Да му ебам тоа фацата зажарена, ќе му ебам сто мајки ако падне негде близу до Маџари, крв ќе му ебам тоа каменот да му ебам. Крффффта да му ебам

@the_kop

Имам гледано доста филмови со астероиди. Посебно овој астероид има потенцијал. На негова база може да се направи сценарио за следен блокбастер. Исто, и други астероиди има низ Сончевиот систем, не е само овај. Треби да се обрати внимание и на другите, и да има што да прајме муабет дур сме в кафана...

@Ilumious сигурно нема да спијам цела вечер пред да падне тоа чудото, а може ако заспијам баба ми ќе ме разбуди да ја возам низ град, а ќе ме застане некој глуп цајкан ќе ме малтретира за глупости на колата, а овде астероид паѓа...

@Peja989 брат, точна ли е веста бе? Ама може и да не е, прееска в канцеларија никој не спомна ништо, крв им ебам...

@Stefan-kobe Колку е коефициент дека нема да удри на земјава?:eek::cool:


and many more... :D
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
@Толстој ми е гајле искрено да ти кажам, ова е најслаб астероид од кога јас пратам географија и слични науки за небески тела.
Ќе си пуштам Нирвана и лабаво ќе си кулирам пред пц, хоум алоун по бели гаќи и чорапи до колена.[DOUBLEPOST=1439056982][/DOUBLEPOST]@RATM Нема да падне бе, еве #Бетмен ќе ви каже, он највеќе знае, еве една смешка ќе ви каже по тој повод. #хехе

#

@vidooq хехе на овој погоре сигурно нозете му се тресат и подрипнува кога гледа како астероидот се приближува према Монголија.

#[DOUBLEPOST=1439057219][/DOUBLEPOST]@Донев Ќе чуе светот за едно момче од Лондон што има професионален договор со Челзи, ќе отиде до Монголија и со волеј ќе го врати астероидот назад, преталентираниот Лофтус Чик, запамтете го името. :cool:[DOUBLEPOST=1439057406][/DOUBLEPOST]@Џони Вајсмилер ова е наместено, тоа молдовците се расипани крфта да му ебам, ја ќе си ја пишам т2 дека у кина ќе падне има глата да му ја дупни на то кинезите да му се ебам мајката
 
Последно уредено од модератор:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
@Vori

Астероид велите знаете ли постојат и метеори и метеориди како астероиди исто шо има ја не знам шо е разликата ќе удри ама неее тука шо ако удри ќе има ли жртви може како диносаурисите како шо ги снема изгледа метеор не знам поголем ли е ќе вадат нафта од нас ќе има во кина најмногу и индија ако гледаме кои имаат најмногу луѓе а слаба економија реално добро не знам за економија а најквалитетна кипар дека живеат здраво астероид или метеор сеа деца не се заебавајте ова е озбилно мислам да. :(
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
@RickyLFC9 .....

.... интересна тема, баш ова го учев во прва година на факултетот за историја, значи во минатото пред 4 години кога се запишав.
Астероидите се небесни тела кои за прв пат се откриени во 19от век поточно на 1 јануари1801 година, Џузепе Пјаци открил објект за кој тој прво мислел дека е комета. Но откако точно му била одредена патеката било јасно дека тоа не е комета, туку повеќе како мала планета. Пиаци ја нарекол Церера, според Римската божица на житото. Во следните неколку години биле откриени уште три такви (Палас, Веста и Јунона). До крајот на деветнаесетиот век биле откриено неколку стотини. До овој момент има неколку стотици илјади, а секоја година се откриваат по илјада нови.
Астероидните објекти составени од карпи и метали кои орбитираат околу Сонцето, но се премногу мали за да се сметаат како планети. Тие имаат големина од неколку сантиметри до над 1000 km во дијаметар. Некои се откриени внатре во орбитата на Земјата, а некои и зад орбитата на Плутон. Сепак главно се концентрирани во еден регион меѓу орбитите на Марс и Јупитер, нареченастероиден појас. Некои имаат орбити кои се сечат со патеката на Земјата, поради што во минатото некои од нив имаат и паднато врз неа. За тоа сè уште сведочат бројни кратери на површината на Земјата, но сепак поголемиот дел од нив ги избришала ерозијата.

Постои дебата за класификацијата на астероидите, кометите и месечините. Многу планетарни сателити по ништо не се разликуваат од обичните астероиди. Малите месечини на Марс - Демос и Фобос, дел од сателитите кај сите гасовити џинови во повеќе карактеристики се слични со астероидите отколку со големите сателити.
Астероидите се остатоци од материјалот од кој се создал Сончевиот систем. Една теорија вели дека тие се остатоци од планета која била уништена од судар одамна во минатото. Но научниците сметаат дека според составот и количеството на астероидите, оваа теорија отпаѓа. Пресметано е дека вкупната маса на сите астероиди кога би се собрала во еден објект, тој не би имал ни 1500 km во дијаметар, речиси двојно помалку од дијаметарот на Месечината. Во сета таа маса Церера, 933 km во пречник, учествува со 25%.

Голем дел од нашето знаење за астероидите доаѓа од испитувањето на парчињата кои паднале на површината на Земјата. Астероидите кои се на патека со Земјата се наречени метеороиди. Кога метеороид паѓа во атмосферата со голема брзина, при триењето тој се забавува создавајќи светла линија позната како метеор. Ако метеороидот не согори сосема, она што останало паѓа врз Земјата се нарекува метероит.
Астероидите се делат на три основни типови според хемискиот состав и албедото (рефлектирана во однос на упатена светлина):

253 Матилд, C-тип астероид.Ц-тип, такви се повеќе од 75% од сите познати астероиди, составени се од силикати, екстремно се темни (албедо 0,03).С-тип, 17%, релативно светли (албедо од 0,1 до 0,22), составени од никел-железоизмешани со железни и магнезиум-силикати.М-тип, најголемиот дел од останатите, светли (албедо од 0,1 до 0,18), чист никел-железо.Постојат и други типови кои се многу ретки.
Заради различното албедо, различната тежина со која се забележуваат, процентите погоре можеби не ја претставуваат вистинската распределба на астероиди.

Од сите познати метероити, 92,8% се составени од силикатни (карпи), 5,7% железо и никел, а остатокот се мешавина од овие три елементи. Карпестите се многу тешки да се препознаат, бидејќи по ништо не се разликуваат од обичните камења.
Бидејќи астероидите се составени од истиот материјал како Сончевиот систем во своите рани фази, астрономите се многу заинтересирани за нивно проучување. Вселенските летала кои имаат прелетано низ Главниот Астероиден Појас имаат откриено дека тој е прилично празен, односно дека астероидите се наоѓаат на големи растојанија помеѓу себе. Пред 1991 единствените информации за астероидите ги добивавме од набљудувањата кои ги вршевме од Земјата. Таа година вселенското летало Галилео го посети астероидот 951 Гаспра, со што тој стана првиот астероид од кој имаме фотографии со висока резолуција. Подоцна, во 1993, Галилео повторно прелета близу астероид, но овој пат 243 Ида. Двата се класифицирани како S-тип астероиди, составени од силикати богати со метали. Од тогаш се извршени уште две прелетувања на астероиди (253 Матилда и 433 Ерос), двете извершени од сондата NEAR (подоцна прекрстена NEAR-Shoemaker).
 
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.336
@Anco
Памтам ја далечната 63 кога сите мислеа дека падна астероид уствари тоа беше земјотрес. Страшно беше тогаш, луѓе се криеа, јас трчав до нивата да ги спасам дињите. Многу тежок период беше тогаш, среќа го имавме Тито па ни беше лесно. Лесна му земја.
 

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
@.Sky.

Ќе седиме со мојата понежна половина , и заљубени ќе го проследиме астероидот како минува оставајќи трага која ќе ми даде идеја за нов кафанско-љубовен-хипхоп-трансфолк-цецамерлин микс . :love:

Cute Love Picture Of People In Love.jpg


*ретко кој ќе примети дека фотграфијата е обработена во пеинт*
 
Последно уредено:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
@bokser_mk ајде уште 5 дена и ќе земам плата, ќе издржиме уште 5 дена и малку да се стабилизирам. Ајдеееееееееееееее ќе бидеееееее и за 6 месеци ќе одам во Монголија да го видам астероидот.:vozbud:

@dzonyb астероид ќе падне во Монголија? Уште едно смислено сценарио од соросовите медиуми, со цел да се одвлече вниманието на народот од големиот број на странски инвестиции.
 
Последно уредено:

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.063
Поени од реакции
57.311
@goran001

,,VISTINATA ZA ASTEORIDOT VO MONGOLIJA SPORED BOZJIOT DUH,,

Vo petok 31.07.2015 godina kajmene dojdoa grupa na mongolci.imase zeni so deca mazi i t.n. site bea umorni i natazeni .mi se prestavija i mi rekoa deka cule deka sum BOZJI COVEK i deka im pomagam na lugeto od celiot svet. i deka tie cule za moite rezultati i dobri dela so gi pravam .no interesnoe so slusnale procitale na internet deka minatata godina so sum dal intervju i predviduvanja za ovaa godina se se ostvarilo.pa tie mi rekoa deka se dojdeni za pomos. deka nivnite nivnata zemja ke bide pogodena od asteoridot dali mozam da im pomognam da gi odbegne asteoridot.i rekoa ako im pomognam ce me nagradat so 5.000.000 (pet milioni dolari )
I JAS kako i sekogas so im velam na lugeto kaj mene se e bes pari.Taka i na mongolcite im rekov jas nesakam pari nitu nagradi jas mu sluzam na bog zaradi ljubov a ne zaradi pari materijalna interes.
NA mongolcite im rekov deka nisto neznam za asteoridot i tie tazni i razocarani si otidoa .i si velee tolkav pat minavme i nisto mnogu bea razocarani..

I TAKA DENESKA SEDEJKI DOMA I NIKAKO DA MI IZLEZAT OD MISLITE RAZOCARANITE MONGOLCI i decata so niv .i se mi se vrtese taa slika vo glavata na taznite mongolski deca.

I RESIV DA POBARAM INFORMACIJA OD BOZJIOT DUH. kleknav na kolena mu se pomoliv na boga . go barav bozjiot duh..

so ke se sluci so asteoridot.odgovorot od bozjiot duh bese:asteoridot ce padne u nebo blagodarenie na tebe ivanco.i cel svet ce pisuva vo novini za tebe cedo bozjo.
go prasav bozjiot duh koi se pricinite za padot. odgovorot bese dvajca vonzenmnjani se mavale so kamena.

EH KOLKU E JAK NASIO MESIJA RAZBIRAS..............SRECEN DEN.....................
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
@Клипче брат у реду е астероид е, не е крај на свет, се испаничиле ви ебам тоа

@Комита Ултрас мисир доста бе како штит ќе те користиме

@Crazy in Love значи не е, не е фер ова што се случува. Побогу со што сме го заслужиле сите ова? Астероид, астероид, и уште 6 месеци ни дале за живот јаки4ко многу. Многу сум разочарана од светов. Не смееа никако да го сокријат овој факт.

@Peja989 знаеме сите која го праќа астероидов, и ебам матер у пичка.

@Red John *стиска пријави лошо мислење* опис на пријава: Сум бил баниран и за помалце.
 
Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.717
Поени од реакции
2.064
@Morgan Freeman Некој да ми дае стрим да го гледам паѓањето на астероидот на телефон...

@haCk0r Ако сакаш и кафе да ти даеме док гледаш..

@Morgan Freeman Абе човек шо ти е, само стрим побарав..
@haCk0r ако сакаш и фотелја за масирање и масичка ќе ти донесеме ебате мрза.


@wicked_1 А колкава е оддалеченоста на астероидот од Македонија
 

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.147
@Malcolm van den Сабаховић

Море... малку е оvа! Треba ushte сто метеори да им падnat! Стока аnahristicka.

Lost much sooner than you would have thought
Now the game's been fought.

Goodbye...


(сите разлики и грешки направени помеѓу постов и фактичкото мислење на членот се случајни, освен оние кои случајно се погодени) :D
 

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.069
Поени од реакции
11.434
@shumecha.tableta

Кајги, пуштам Баба Рада да видам лек против уроци и хипохондрија, а она пак вика некој метеор ќе паднал во Тунгузија :shook:Кога ме фати паника и почнав да трчам низ соба па си го учукав малото прсте у масичка. :unsure: Шибнав, ѕвекнав, лупнав, акнав... како сакаш кажи, у главном ѕврцки ми искочија.
:X3::X3::X3::X3:
Се смириф и гледам на вести викаат дека печурки растат после астероид како после дожд и ми текна да идам да си спремам нова рецепта со буковка и јајца. Ставам во рерна и одам да го сменам четвртиот полнач за лаптоп што ми пукна во раце :facepalm:
Еј па ги изгорев печурките во рерната. Па и малиот прст сосе нив. :facepalm: Јбг, некој ќе се сонча на море и ќе има изгореници од сонце, а јас од шпорет. Fair enough. :D
Mислам дека аптекарката има најголем промет од мене. - Имате нешто за изгореници? А нешто за ова? А нешто за она? :ROFLMAO: А за памет? Е тоа немаме. Е да си купите. :icon_lol:
Па и не видов дека јајцето било скршено и... чклааап на тепих. :facepalm:
Рибав до сеа. :icon_mrgr: Ај барем мерак ми е, да си напраам хаос у кујна и после да ја вратам во уште подобра состојба. :love: Почнувам една работа, ми се отвораат уште три други. :ROFLMAO:

Дечки, а бе нешто за рани/модрици? Пак истово колено сум го осакатила. Многу споро ми помунуваат.
Некој ќе си помисли од дома ме тепаат, а ја не знам да идам уште.:unsure: А еве, само што ми закажа матичната за рентген. Побогу, во сон ли се имам утепано бре, аман! :cautious: Шо човек ќе бев...

Иначе ја сум добра, фала на прашање. :LOL:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom