Рамна Земја?

Red Zurla

Авион
Член од
29 јули 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
2.356
Прашањево ти е шах-мат... Не постои тоа да одиш во една насока да ти се врти глобусот и па да дојдеш на исто место... Тоа е исто како падобтанецот кога се фрла од авион да падне на прецизна точка ДОДЕКА СЕ ВРТИ ЗЕМЈАТА...
Автоматски споено мислење:


Па и се гледаат... Како е можно да не се смени консталацијата на ѕвездите ако се врти земјата? Зошто лицето на полната месечина никогаш не се менува... Кој кого врти?
Дали знаеш дека е докажано со 24h TIME LAPSE видео дека ѕвездите се вртат?
Автоматски споено мислење:

Дали знаеш дека е докажано со 24h TIME LAPSE видео дека ѕвездите се вртат?
 
Член од
8 ноември 2012
Мислења
199
Поени од реакции
312
Прашањево ти е шах-мат... Не постои тоа да одиш во една насока да ти се врти глобусот и па да дојдеш на исто место... Тоа е исто како падобтанецот кога се фрла од авион да падне на прецизна точка ДОДЕКА СЕ ВРТИ ЗЕМЈАТА...
Ама ми го плесна сеа со одговоров коленава уште ми се тресат.Кој потврдил дека не постои одење во една насока? Сакаш да кажеш и компасот е срање и џабе го користиме?
 

Red Zurla

Авион
Член од
29 јули 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
2.356
Ама ми го плесна сеа со одговоров коленава уште ми се тресат.Кој потврдил дека не постои одење во една насока? Сакаш да кажеш и компасот е срање и џабе го користиме?
Компасот работи само на РАМНА површина... Screenshot_2021-05-15-17-45-10-361_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:

Компасот работи само на РАМНА површина... Screenshot_2021-05-15-17-45-10-361_com.google.android.youtube.jpg
Каде е север на дното на твојата земјина ТОПКА?
Автоматски споено мислење:

Компасот работи само на РАМНА површина... Screenshot_2021-05-15-17-45-10-361_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:


Каде е север на дното на твојата земјина ТОПКА?
Според законите за РАМНА ЗЕМЈА компасот го покажува ЦЕНТАРОТ НА СВЕТОТ...
Автоматски споено мислење:

Компасот работи само на РАМНА површина... Screenshot_2021-05-15-17-45-10-361_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:


Каде е север на дното на твојата земјина ТОПКА?
Автоматски споено мислење:


Според законите за РАМНА ЗЕМЈА компасот го покажува ЦЕНТАРОТ НА СВЕТОТ...
 
Последно уредено:
Член од
8 ноември 2012
Мислења
199
Поени од реакции
312
Компасот работи само на РАМНА површина... Прегледај го приврзокот 302822
Пред неколку години работев на брод и бев дел од слично патување како тоа што го постирав. Појдовме од точка А од Европа и се вративме на истата точка после 120+ дена. Филипинецот кој ми беше цимер имаше закачено компас на ѕидот во насоката во која пловиме. Можеш да ми објасниш како е можно 90% од времето да покажува само 3 правци? Ниту еднаш не покажа кон насоката од која појдовме.( Освен на порт влез/излез)
 

Red Zurla

Авион
Член од
29 јули 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
2.356
Компасот работи само на РАМНА површина... Прегледај го приврзокот 302822
Автоматски споено мислење:


Каде е север на дното на твојата земјина ТОПКА?
Автоматски споено мислење:


Според законите за РАМНА ЗЕМЈА компасот го покажува ЦЕНТАРОТ НА СВЕТОТ...
Автоматски споено мислење:


Screenshot_2021-07-30-00-15-55-182_com.duckduckgo.mobile.android.jpg Screenshot_2021-07-30-00-16-08-611_com.duckduckgo.mobile.android.jpg
Автоматски споено мислење:

Пред неколку години работев на брод и бев дел од слично патување како тоа што го постирав. Појдовме од точка А од Европа и се вративме на истата точка после 120+ дена. Филипинецот кој ми беше цимер имаше закачено компас на ѕидот во насоката во која пловиме. Можеш да ми објасниш како е можно 90% од времето да покажува само 3 правци? Ниту еднаш не покажа кон насоката од која појдовме.( Освен на порт влез/излез)
Која ти е поентата? Пошто не играме квиз...
Автоматски споено мислење:

Screenshot_2021-07-30-00-24-52-712_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-25-02-531_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:

Сите знамиња со полумесечина и ѕвезда го покажуваат тоа... Screenshot_2021-07-30-00-21-55-444_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-21-19-572_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:

Screenshot_2021-07-30-00-21-11-872_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-21-19-572_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:

Месечина и сонце преку ден докажуваат РАМНА ЗЕМЈА... Тоа сигурен сум дека ако не сите бар повеќето од вас сте виделе бар еднаш сонце и месечина преку ден...
 
Последно уредено:

Red Zurla

Авион
Член од
29 јули 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
2.356
Член од
8 ноември 2012
Мислења
199
Поени од реакции
312
Едно прашање има незнам што не разбираш. Најверојатно е до рамното ограничување и полесно е да се постираат слики отколку да се даде одговор.
И тоа околу брзината на земјата стварно чудна работа. Толку е брза а ние не мрдаме.
 

Red Zurla

Авион
Член од
29 јули 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
2.356
Screenshot_2021-07-30-00-40-16-179_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-40-25-085_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-40-37-199_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-40-46-002_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-40-52-535_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-41-03-340_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-41-12-030_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-41-18-743_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-41-27-339_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-41-34-790_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2021-07-30-00-41-45-573_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:

Едно прашање има незнам што не разбираш. Најверојатно е до рамното ограничување и полесно е да се постираат слики отколку да се даде одговор.
И тоа околу брзината на земјата стварно чудна работа. Толку е брза а ние не мрдаме.
Најверојатно затоа што јазикот ти е побрз од мозокот... Можно е да си од пред тоа мрднат затоа ти е брз одговорот...
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
11.782
Поени од реакции
19.234
...што со плима и осека, ако е рамна Земјата каде оди водата и кој воопшто ја движи?
 

Red Zurla

Авион
Член од
29 јули 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
2.356
Ова пред да полета ДИГИТРОН ТЕХНОЛОГИЈА на месечината...
 
Член од
16 април 2014
Мислења
5.881
Поени од реакции
8.054
Нема потреба од темава. Дечково не сака да дискутира со останатите, туку само да пука некои ступидни слики.
Што дискусија ќе има тука?
 

Red Zurla

Авион
Член од
29 јули 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
2.356
...што со плима и осека, ако е рамна Земјата каде оди водата и кој воопшто ја движи?
Според законите за РАМНА ЗЕМЈА вода има горе на небото и вода под земјата. Истото ќе го најдете и во библијата. Во библијата исто така не се спомнуваат планети... Водата кружи постојано низ земјата. Движењето на водата не може да се објасни. Кој ќе објасни на пример како се создадени изворите и постојаното течење? Или па ако се знае хемискиот состав на водата ДАЛИ НЕКОЈ ВООПШТО МОЖЕ ДА СОЗДАДЕ ВОДА? Како може водата да е залепена за земјата во круг (нели како на глобус) а земјата додека се врти водата да мирува? Значи земјата е затворен систем и се наоѓаме под купола. Истиот факт го има во библијата. Тоа го тврдат и американски научници како Бил Нај кој иако го застапува хелиоцентричниот модел сепак изјави дека живееме во затворен систем и дека никој не може да ја напушти земјата. OPERATION FISHBOWL беше ракетирање на куполата. Неуспешен обид да се пробие. Тоа го има изјавено Хилари Клинтон. Тоа можете да го истражите на нет...
Автоматски споено мислење:

Нема потреба од темава. Дечково не сака да дискутира со останатите, туку само да пука некои ступидни слики.
Што дискусија ќе има тука?
Јас имам право да бирам со кого ќе дискутирам... Дискусијата зависи од прашањата... Ако ти се сликите ступидни тогаш... Што дискусија ќе имам со тебе?
Автоматски споено мислење:

...што со плима и осека, ако е рамна Земјата каде оди водата и кој воопшто ја движи?
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

Според законите за РАМНА ЗЕМЈА вода има горе на небото и вода под земјата. Истото ќе го најдете и во библијата. Во библијата исто така не се спомнуваат планети... Водата кружи постојано низ земјата. Движењето на водата не може да се објасни. Кој ќе објасни на пример како се создадени изворите и постојаното течење? Или па ако се знае хемискиот состав на водата ДАЛИ НЕКОЈ ВООПШТО МОЖЕ ДА СОЗДАДЕ ВОДА? Како може водата да е залепена за земјата во круг (нели како на глобус) а земјата додека се врти водата да мирува? Значи земјата е затворен систем и се наоѓаме под купола. Истиот факт го има во библијата. Тоа го тврдат и американски научници како Бил Нај кој иако го застапува хелиоцентричниот модел сепак изјави дека живееме во затворен систем и дека никој не може да ја напушти земјата. OPERATION FISHBOWL беше ракетирање на куполата. Неуспешен обид да се пробие. Тоа го има изјавено Хилари Клинтон. Тоа можете да го истражите на нет...
Автоматски споено мислење:


Јас имам право да бирам со кого ќе дискутирам... Дискусијата зависи од прашањата... Ако ти се сликите ступидни тогаш... Што дискусија ќе имам со тебе?
Автоматски споено мислење:


Автоматски споено мислење:

Screenshot_2021-07-30-01-25-18-791_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:

Според законите за РАМНА ЗЕМЈА вода има горе на небото и вода под земјата. Истото ќе го најдете и во библијата. Во библијата исто така не се спомнуваат планети... Водата кружи постојано низ земјата. Движењето на водата не може да се објасни. Кој ќе објасни на пример како се создадени изворите и постојаното течење? Или па ако се знае хемискиот состав на водата ДАЛИ НЕКОЈ ВООПШТО МОЖЕ ДА СОЗДАДЕ ВОДА? Како може водата да е залепена за земјата во круг (нели како на глобус) а земјата додека се врти водата да мирува? Значи земјата е затворен систем и се наоѓаме под купола. Истиот факт го има во библијата. Тоа го тврдат и американски научници како Бил Нај кој иако го застапува хелиоцентричниот модел сепак изјави дека живееме во затворен систем и дека никој не може да ја напушти земјата. OPERATION FISHBOWL беше ракетирање на куполата. Неуспешен обид да се пробие. Тоа го има изјавено Хилари Клинтон. Тоа можете да го истражите на нет...
Автоматски споено мислење:


Јас имам право да бирам со кого ќе дискутирам... Дискусијата зависи од прашањата... Ако ти се сликите ступидни тогаш... Што дискусија ќе имам со тебе?
Автоматски споено мислење:


Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:


Screenshot_2021-07-30-01-25-18-791_com.google.android.youtube.jpg
IMG_20210730_012713.jpg
 
Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.465
Поени од реакции
13.553
Месечина и сонце преку ден докажуваат РАМНА ЗЕМЈА... Тоа сигурен сум дека ако не сите бар повеќето од вас сте виделе бар еднаш сонце и месечина преку ден
А, оти никој не видел сонце и месечина преку ноќ?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom