Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.811
Поени од реакции
83.989
Da se nadovrzam na muabetot za toa kolku e neverojaten plasmanot na Farskite Ostrovi, bidejki letovo imav moznost da ja posetam zemjata. Taa sevkupno se sostoi od 18 ostrovi, povrzani so tuneli, so vkupna brojka na ziteli od 50.000. Lugjeto imaat duri 2 rakometni divizii (prva i vtora liga) kako i povekje fudbalski divizii. Na ostrovot na koj jas prestojuvav rakometniot tim igrase vo vtorata liga a fudbalskiot bese vo tretata, anonimusi :D. Zboruvam za ligi so vrvna organizacija i vlozuvanje na ogromni sredstva za nivni uslovi, ne za ligi od tipot na lokalnite i regionalnite kaj nas. Kako sostaven del od Danska, euforijata za rakomet se prenesla i na Ostrovite i spored kazuvanjata na nivnata rakometna federacija seriozno se vlozuva za plasman na seniorsko rakometno prvenstvo. I samite se svesni deka mnogu polesno bi dosle do afirmacija preku rakometot kade konkurencijata e pomala otkolku vo fudbalot. Pa taka, na eden ostrov koj so kola mozes da go projdes za nepolni 10tina min, ima po 2-3 ultra moderni sali i neretko postoi rivalstvo pomegju dva rakometni klubovi na samiot ostrov.

Zitelite na makedonski se Farci ili Farejci, so toa sto mislam deka prvoto e oficijalno spored nasiot recnik :D
За последнава реченица: Сериозно? Не е само "Жители на Фарските острови" ?

Али супер, добро е да се чуе дека мала земја сериозно се мотивирала, кај и да е и они ќе не пројдат во спортов,ги гледам се повеќе солидни стануваат и во спортовиве.... најс.
 

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.717
Поени од реакции
1.469
Кога би имале подобри голмани каде ќе ни беше крајот се прашувам само.
 
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Само да повторам некој тврдења на некој самопрогласени „експерти„ овде на форумот. Луѓе кои пишуваат фермани а очигледно во животот не држале топка во рацете држеа предавања на форумот дека Червар бил прочитана книга, Стојанче бил завршена емисија, Манасков исто така, Лазаров на залез на кариерата и дека нема што да понуди и уште еден куп тврдења кои сега може да си ги земете со себе кога одите во ВЦ и да ги фрлите во шоља пред да пуштите вода.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.238
Поени од реакции
19.396
Јас разбрав дека пред ЕП Лино сериозно инсистирал да се натурализира Немања Обрадовиќ,посебно откако се повреди Фитилот,ама најверојатно добил ВЕТО од "големите сили".:ban:
Иначе за Штербик треба уште една година да помини за да има право да игра за друга репка,ако не се лажам последен меч му беше финалето на ЕП лани,и оттогаш нема одиграно меч за репката.
Или пак Станиќ,ако не е залежан ептен таму во Катар или каде и да брани овие денови.
П.С.
Овај Крстевски не е лош,го гледав малку на квалификациите,ама мора да ја смени средината,ако остани во Металург ништо нема да е од детето,ќе го запустат.
Истото важи и за сите оние други кои се некој потенцијал.
Моѓеби требаше да се форсира малку и Ласко од Пролет,од младата гарда плејмеркери делува некако најдобро,иако едно е за наша лига да си некој ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ПОТЕНЦИЈАЛ а кога ќе одиш на големо натпреварување против такви одбрани и голмани е сосема друга димензија.
Кога ги гледав Талески,Нелоски во движењата и обидите да влезат во зона,или пак да се кренат на шут ми идеше да се расплачам:facepalm:
Страшно нешто колку само ни недостига моторика,движења,техника кај тие бекови.
Ако не се подобрат,Талески пред се,со ова шо го имаат засега да го понудат нема надеж.
Ова е најважно во ракомет,играч кој не знае да влези во скок шут и да се свитка во тело,или да знае како да падни откако ќе шутира џабе.
Интересна случка пред 15 години,кога во Пелистер дојде големиот стратег Богдан Маковеј,го паметат луѓето кога беше тренер на Кометал,беше селектор и на Романска репка жени,страшен тренер,еден од најдобрите тренери шо дошол во Македонија.
И на прв тренинг им вика на играчите АЈДЕ СЕГА ОДЕТЕ ВО КОНТРА И ДА ШУТИРАТЕ СО ПАД НА ПАРКЕТ:pos:
Па освен крилата,пикерот Калајџиоски во тоа време и Мојсо ниеден не знаеше да падни како треба,:pos:Се крстеше Маковеј:shook:
Ама со редовни тренинзи,индивидуални пред се,посебно за бекови,посебно крила,посебно пикери ги среди,за само една сезона.
Како ќе изгледаше сето ова ако останеше колку шо е Лино во Македонија?
Јас не гледам никаков напредок на техничко поле кај играчите,не е само талентот и моториката во прашање овде,изгледа не се работи на тренинзите ништо,освен одбрана,тепање:boksix:
 
Член од
19 ноември 2008
Мислења
740
Поени од реакции
284
За сите што сакаа да купат од новите дресови во хумелс ми рекоа дека ќе им стигнала пратка во март со оригинални дресови. Јас сега земав сличен но испечатен со бројка и рекламите.
 
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
И Лино Червар и Веселин Вујовиќ да ги натурализираме да играат :pos::pos::pos::pos:
 
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.098
Поени од реакции
9.903
За сите што сакаа да купат од новите дресови во хумелс ми рекоа дека ќе им стигнала пратка во март со оригинални дресови. Јас сега земав сличен но испечатен со бројка и рекламите.
Што пара се?
 
Член од
19 ноември 2008
Мислења
740
Поени од реакции
284
Јас тој што го земав околу 1400 само чекам неколку дена да се испринта.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.238
Поени од реакции
19.396

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
265
Поени од реакции
100
Да можевме Darko Arsic да го земеме доста ни е вака тешко со слаби голмани.
 
И

Игнориран член

Гостин
Никогаш нема да имаме репрезентацијаа со вакви идиотски потези!!

Се дури бркаме инстант резултати а не мислиме долгорочно како да напрајме нова генерација, ќе тапкаме в место уште многу многу години.
Следен потег кој ќе биди... Да му дајме пасош на голманот Арсиќ ? Или на крилото Илиќ ? :busi:

Ај можи на нареден мундијал ќе го подобриме пласманот и ќе завршиме на 11 место.:facepalm:
 
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
http://www.gol.mk/rakomet/nemanja-obradovikj-dobiva-makedonski-pasosh-i-kje-igra-za-nashata-reprezentacija

Еве за шо зборував од порано.[DOUBLEPOST=1485164791][/DOUBLEPOST]
А од каде го зеде?
Добар потег, но требаше ова да се случи уште кога се повреди Фитило, па да го имавме на располагање на СП.
Доста стабилен бек, може да ирга без проблем и на лев и на среден, играч со топ во раката, а фантастично се сноаѓа во оваа тактика со 7 играчи во напад.
Како што немавме лев бек, овој ќе ни дојдеше како кец на десетка, но што е тука е..
Добар потег од чиката во секој случај.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom