Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Вака како што го гледам тимов се некако мислам дека џокерите ќе бидат пикерите (каква рима) Ако Столе ја батали македонштината и реши пак да стане ѕвер како пред пар првенства мислам дека ќе бидеме солидна просечна екипа.
Не очекувајте веќе од Столе ракомет, не може 2-3 сезони курташак да си играш и после одма да си ја кренеш формата и да изгазиш на СП, а и Столе не е веќе младич, долги години има проблем со килажата и со водењето крајно неспортски живот па според мене он е завршена приказна.

Во Вардар е само поради тоа што е Македонец и таа е единствената причина што е капитен.

Дај боже да изненади ама мене не ми остава впечаток дека спортот му е на прво место, е сеа може ќе ме демантира ама многу тешко.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не очекувајте веќе од Столе ракомет, не може 2-3 сезони курташак да си играш и после одма да си ја кренеш формата и да изгазиш на СП, а и Столе не е веќе младич, долги години има проблем со килажата и со водењето крајно неспортски живот па според мене он е завршена приказна.

Во Вардар е само поради тоа што е Македонец и таа е единствената причина што е капитен.

Дај боже да изненади ама мене не ми остава впечаток дека спортот му е на прво место, е сеа може ќе ме демантира ама многу тешко.
Се сложувам, и ја истово го мислам, али...оптимизам мора малце :D
Демек не би било прв пат некој што го нема за екипа да се појави за репрезентација и обратно...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Квалификацииве на младиве случајно да не имаат гага влез? :D

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Добро игравме нови комбинации и немаше некој сериозен пристап на мечов инаку ќе ги згазевме со минимум 10 разлика.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.386
Поени од реакции
5.497
Каде бе одма се надевате на 3 победи на СП :pos:
На мало помладување, мали измени на селекцијата, уфрлени играчи без искуства од ЕП и СП, чекате добри резултати ? :D
Една (1) победа и крај ! :icon_mrgr: Освен Ангола, каде треба лесно да поминиме, ама нашето лесно се знај :D на друго место не би гледал шанса каде уште од сега можи да се речи дека ќе имаме сигурна победа.
Единствено со Исланд имаме 50-50 шанси, се гледа дека последно време и тие се раштиман оркестар, па уште во групата за квалификациите каде го сркнаја од просечни репрезентации. Тука можиме резултатски да се носиме со нив, ама скандинавци се скандинавци...
Со Тунис и без Жалуз и Теж да играат пак се подобри од нас, а првиот треба да игра само колку ќе е фит ќе видиме, имаат пак опаси ПУЦАЧИ, ќе му тргни на некој сигурно против нас и после и фрижидер да фрлат на гол и тој ќе влези :ROFLMAO:
А за со Словенија и Шпанија јасно е како ден дека губиме и нема шо да бараме....

Ме нервира таа формација со 7 напред шо ја форсира Лино, осеќам уште од сега дека на СП ќе бидат сите ЗАКОЧЕНИ во напад кога ќе сме со 7 напред и сите ќе чекаат Кире Лазаров да ја превземи одговорноста и да шутира на гол, грото од нападите сите ќе одат на него. Ако не се погоди значи во напад, да изгубиме топка од блокот или да ни одбрани противничкиот голман, автоматски противникот има празен гол и лесно ќе си примаме голој.
Штета шо се повреди Кузмановски, барем тој имаше мадиња да влези и ќе бевме барем покомплети во напад, плус и влезовите на Жути низ блокот ќе имавме некоја надеж. Другите позиции во тимот горе-долу се тие, само на голман ако изненадат нашите голмани и се надминат себеси.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.395
Поени од реакции
7.049
Квалификацииве на младиве случајно да не имаат гага влез? :D
Да. 17:45, денес, утре и задутре. Најбитна е првата со Полска (полска можеби е и фаворит), иако и Португалија е опасна.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да. 17:45, денес, утре и задутре. Најбитна е првата со Полска (полска можеби е и фаворит), иако и Португалија е опасна.
Ej стварно е гага? Кој би рекол дека постои федерација што гледа дека нешто со пари не би имало посетеност...оваа со Полска ни на ТВ не можев да ја гледам ради обврски али резултатов е... :cuc: :cuc: :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom