- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.194
Нема љубов, нема почитување. Само материјалното се гледа.Ako si trol ok.Ama ak ne si stvarno apokalipsata veke zazela zagrizuvacki razmeri!![]()
Нема љубов, нема почитување. Само материјалното се гледа.Ako si trol ok.Ama ak ne si stvarno apokalipsata veke zazela zagrizuvacki razmeri!![]()
Поштуем.Пошто читам што знам...Па да им Објаснам на Феминкте нешто.
Кога даде она Развој брак, ми рече дека више детето нема да го видам и што да правам, решив она да не го виде детето никогаш.
Како прво бев на суд. Добив право да го гледам детето кај мене секој месец. Колко не е важно.
Како второ, отидов во странство. Работев што работев, заработив што и колко е потребно.
Запознав таму жена, и кажав што е и како е. Работевме што е потребно. Еден ден си го земав детето и си заминав. Сега сум повеќе од 4 години во странство, и никој не може ништо повеќе. Благодарам Македонијо.
Работата е свршена.
Додека мислите повеќе лошо за Татковци, се смеам со вас. Го проширувам ова низ целиот свет. Да знаете дека се е можно денеска. Помагам на сите Татковци кој ги запознавам, се здружувам во организации кој се важни.
Можете не можете. Тоа е тоа
Доволно е да има детето пасош и исто презиме. На граница нема ваљда да прашуват дали мајката дала согласност и дали се разведени.
Јас имам патувано со еден родител во странство едно 6-7 пати и никаква согласност не побарале. На граница не можат никако да видат дали родителите на детето се разведени.Ауууу и тоа како бараат согласнот од двата родитела доколку тој не патува со нив(ако е малолетно).Една моја другарка не можеше на екскурзија да отиде зашто татко и не дојде да потпише документ дека она може да излезе од државата.Дефинитивно треба согласност од родителите ако се разведени.
Нема љубов, нема почитување. Само материјалното се гледа.
Немој многу да се смешкаш за ова. Кога ке дојде време да го менуваш пасошот, гледај да имаш некој пријателски настроен во полиција, инаку може да врши проверка дали си патувала некаде со стариот пасош со старо презиме откако си го сменила и е казниво.Who the hell is Nikola?
И вие па, како го пренесе, ко да заборавивте каде живеете.Многу им е гајле на граница. Јас пренесов мачка без никаков документ на 3 гранични премини. Проверуваат само ако имаат некаква дојава, инаку кур ги боли. И си преминувам со пасош на старото презиме без никаков проблем, никој ништо не ми рекол![]()