Развод

Член од
22 август 2022
Мислења
680
Поени од реакции
2.011
Не постои вечна компатибилност и континуирана среќа. Проблемите излегуваат и треба да се решат. Од искуство знам, за 35-45% разводи се виновни совети од другарки кои „мислат добро“ а „знаење “ црпат од Кардашијанс и Сексот и Градот.

Компатибилност е константа затоа што е поврзана со начинот на којшто си се изградил, сем ако намерно не смениш нешто. Физичката, пак, поточно компатибилност на телесниот мирис е неменлива.

Среќата е менлива и зависи од трудот и менаџирање на големина на чекори во самата врска. Труд, разбирање и слични интереси се клучни.

Другарки другарки.... зошто само и само жените ги претставуваш како кривци? .

Да, има злонамерни другарки, како што има и тешки селски манипулатори и мажи и жени коишто водејќи се спроед Раздели па Владеј, вака блатаат другари/ки на партнерот. Некои одат толку далеку што со фамилија ги замеруваат.
Мене така проба бившиот да ме скара со другарка ми и тоа до моите интервенирал. Причина, другарка ми е многу интелигентна личност а ја тогаш зелено детенце бев уште прва љубов не знам што, му беше страв да не ми ги отвори очите како мене да ми требаше такво нешто. Девојчето е домаќинка, мажена со детенце, способни со маж ѝ сѐ сами си створија од игла до локомотива, лично им забранија на фамилиите да се мешаат. Колку се посветени на детето е чудо а на социјални мрежи објавуваат нешто еднаш на сто години. Жена за пример, зрела за годините искрено да имам ќерка би сакала таква другарка да има. Инаку со неа воопшто не сме ни разговарале за него.
Имав проблем маж ѝ имаше контакти да ми среди. Не можеше да спие вечер додека не се реши во три саатот ми пишува јас го дојам детето ако си будна и ти е паника ситуацијава јави ми се. Па некој Петко што не си го сочува бракот со човек мирен како мене да ми рече скарај ѝ се на таква људина. Нема тој филм да се гледа.
Сега него го нема, а со неа скоро ќе славиме деценија и пол другарство.

Така што наместо другарките да ги кривиме за сѐ, малку да се пренасочиме кон партнерите шо не мислат со своја глава и слушаат други за своја интима од една страна и партнери коишто не се свесни што имаат и прават триста глупости со коишто им прават претстава на другарките па партнерот да мора да слуша и од нив за тоа од друга страна.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.853
Поени од реакции
50.246
Не постои вечна компатибилност и континуирана среќа. Проблемите излегуваат и треба да се решат. Од искуство знам, за 35-45% разводи се виновни совети од другарки кои „мислат добро“ а „знаење “ црпат од Кардашијанс и Сексот и Градот.
Све си беше благовремено кажано, ама некои сакаа рап и метал да слушаат.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.366
Поени од реакции
10.264
Подобро добар развод, одколку лош брак.
Многу зависи од тоа што подразбираш дека е лош брак.
Познавам многу брачни двојки кои повеќе беа скарани и не говореа еден со друг или жената заедно со децата ке си отидеше кај мајката, па по некое време се враќаше дома...брачни двојки во кои и двајцата партнери изневеруваа...итн.... Но, ете после долги години кога остареа, омажиле, ожениле деца, добиле внуци, живеат среќно, хармонично, шетаат заедно сегде...Така да, разводот не е секогаш бољи избор, се разбира само ако нема насилство, тепање, малтретирање, е тоа не треба да се толерира.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.821
Поени од реакции
3.019
Многу зависи од тоа што подразбираш дека е лош брак.
Познавам многу брачни двојки кои повеќе беа скарани и не говореа еден со друг или жената заедно со децата ке си отидеше кај мајката, па по некое време се враќаше дома...брачни двојки во кои и двајцата партнери изневеруваа...итн.... Но, ете после долги години кога остареа, омажиле, ожениле деца, добиле внуци, живеат среќно, хармонично, шетаат заедно сегде...Така да, разводот не е секогаш бољи избор, се разбира само ако нема насилство, тепање, малтретирање, е тоа не треба да се толерира.
За секој брак било лош или добар децата се најголем тест на љубовта, ако опстои бракот по добивањето деца, значи љубовта била силна, а ако заврши бракот со развод по добивањето деца, значи љубовта и компатибилноста била слаба.

Децата се најголем тест за бракот, зашто одгледување деца е тешка и макотрпна работа. Затоа ти верувам дека по заминувањето на децата од домот им се зацврстил расклинканиот брак.:pipi:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.177
Поени од реакции
7.866
За секој брак било лош или добар децата се најголем тест на љубовта, ако опстои бракот по добивањето деца, значи љубовта била силна, а ако заврши бракот со развод по добивањето деца, значи љубовта и компатибилноста била слаба.

Децата се најголем тест за бракот, зашто одгледување деца е тешка и макотрпна работа. Затоа ти верувам дека по заминувањето на децата од домот им се зацврстил расклинканиот брак.:pipi:
Aj ne treskaj gluposti na ladnovo!

Decata se samo prichina za podnesuvanje na zhrtva vo brakot ( se odnesuva na tie shto ljubovta odamna im zvrshila)

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.821
Поени од реакции
3.019
Кои глупости ги "треснав"?
Aj ne treskaj gluposti na ladnovo!

Decata se samo prichina za podnesuvanje na zhrtva vo brakot ( se odnesuva na tie shto ljubovta odamna im zvrshila)
Зашто ми се дереш како прво? Не знам кои глупости сум ги треснала.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.177
Поени од реакции
7.866
Кои глупости ги "треснав"?

Зашто ми се дереш како прво? Не знам кои глупости сум ги треснала.
Ne ti se deram ama ova citiranovo e chista glupost!
Ima tolku mnogu brakovi koi ne se nitu 1% uspeshni ama ne se rastureni zaradi podnesuvanje na zhrtva na eden od brachnite drugari so cel da im obezbedi podobar zhivot va decata. I tuka od Ljubov neme ni Lj.
I po pravilo tie brakovi fizicki zavrshuvaat koga decata ce porasnat a fakticki se mnogu odama zavrsheni.

Brak za da bidi uspeshen potrebno e medjusebno razbiranje,toleriranje , poddrshka i pred se sloboden prostor .

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.821
Поени од реакции
3.019
Ne ti se deram ama ova citiranovo e chista glupost!
Ima tolku mnogu brakovi koi ne se nitu 1% uspeshni ama ne se rastureni zaradi podnesuvanje na zhrtva na eden od brachnite drugari so cel da im obezbedi podobar zhivot va decata. I tuka od Ljubov neme ni Lj.
I po pravilo tie brakovi fizicki zavrshuvaat koga decata ce porasnat a fakticki se mnogu odama zavrsheni.

Brak za da bidi uspeshen potrebno e medjusebno razbiranje,toleriranje , poddrshka i pred se sloboden prostor .
Добро има и такви кои се заедно заради децата а нема љубов точно има такви. Мене зборот ми беше дека кога ќе се добијат деца во бракот, тој се менува од корен, станува покомплициран, потежок, нема веќе безгрижни романтични состаноци и шеткање, кои го зајакнуваат бракот/врската, нема веќе истуширај си се, дотерај си се и излези си со либето по кафичи или ресторани, и врати се кога сакаш, туку мора заради децата други активности да се прават.

Kajgana Shop

На врв Bottom