Рагби

Член од
5 октомври 2016
Мислења
69
Поени од реакции
194
https://www.facebook.com/rugbyclubrudarprobishtip

Рагби клубот РУДАР, од Пробиштип е еден од првите рагби клубови во Македонија, во моментов дури единствен активен рагби клуб, но, се надеваме дека наскоро ќе имаме клубови ширум Македонија.
Клубот опстојува од јуни, 2018 година и сеуште е во фаза на развивање.
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
39.915
Поени од реакции
78.324
https://www.facebook.com/rugbyclubrudarprobishtip

Рагби клубот РУДАР, од Пробиштип е еден од првите рагби клубови во Македонија, во моментов дури единствен активен рагби клуб, но, се надеваме дека наскоро ќе имаме клубови ширум Македонија.
Клубот опстојува од јуни, 2018 година и сеуште е во фаза на развивање.
upload_2018-7-3_2-53-21.png

Не се отвара линков :D
 
Член од
5 октомври 2016
Мислења
69
Поени од реакции
194
Рагби клубот Рудар од Пробиштип стапи во контакт со искусни рагби играчи од Англија и Велс, кои се на подолг престој во Македонија, што е на обострано огромно задоволство. Искусните Британци (5-мина) имаат заедно севкупно над 100 години играчко искуство, од кои еден има настапувано во професионален клуб во Велс, додека другите имаат настапувано освен Англија и во Унгарија, ОАЕ, Косово, итн. Нивното ангажирање во нашиот рагби клуб ќе биде огромна помош за развој на рагби спортот во нашиот град, па и државата.

 
Член од
28 декември 2015
Мислења
1.780
Поени од реакции
2.710
Рагби клубот Рудар од Пробиштип стапи во контакт со искусни рагби играчи од Англија и Велс, кои се на подолг престој во Македонија, што е на обострано огромно задоволство. Искусните Британци (5-мина) имаат заедно севкупно над 100 години играчко искуство, од кои еден има настапувано во професионален клуб во Велс, додека другите имаат настапувано освен Англија и во Унгарија, ОАЕ, Косово, итн. Нивното ангажирање во нашиот рагби клуб ќе биде огромна помош за развој на рагби спортот во нашиот град, па и државата.

Секоја чест на ентузијазмот :)
 
Член од
1 март 2010
Мислења
6.614
Поени од реакции
11.308
Рагби клубот Рудар од Пробиштип стапи во контакт со искусни рагби играчи од Англија и Велс, кои се на подолг престој во Македонија, што е на обострано огромно задоволство. Искусните Британци (5-мина) имаат заедно севкупно над 100 години играчко искуство, од кои еден има настапувано во професионален клуб во Велс, додека другите имаат настапувано освен Англија и во Унгарија, ОАЕ, Косово, итн. Нивното ангажирање во нашиот рагби клуб ќе биде огромна помош за развој на рагби спортот во нашиот град, па и државата.

Кои ви се плановите, тренинзи, финансии, каде ќе играте и со кого?
 
Член од
5 октомври 2016
Мислења
69
Поени од реакции
194
Кои ви се плановите, тренинзи, финансии, каде ќе играте и со кого?
Плановите се да се тренира заедно со момците од Англија, а заедно со нив има и неколку души од Скопје што ќе тренираат, па најверојатно ќе има за почеток 2 клуба. За лига натпреварување и формирање на федерација ќе е потребен уште мин 1 клуб, но се со тек на време. Можни се во иднина пријателски со екипи надвор од земјата, па можеби и првото натпреварување ќе биде по слаба регионална лига. :)
 
Член од
5 октомври 2016
Мислења
69
Поени од реакции
194
Во тек на формирање е и на рагби клуб во главниот град на Македонија, па секој што живее во Скопје или околината и е заинтересиран може слободно да им се приклучи!
Повеќе информации за клубот од Скопје во приватна порака.

Инаку во неделата беше одржан заеднички тренинг на екипата од Скопје, и нашиот Рагби клуб Рудар, од Пробиштип.
 
На врв Bottom