Веќе имам една и сум пријавен тамусо ова само ти губиш, ни си пријавен ни ништо, а плата нула земаш у исто време. Што ќе ти сменат уште 3 саати ако поседиш негде
Ајде бе жити се?So srekja barajki ja, vo ovaa drzava so polno rabotno vreme nemozes da najdes ne pa so pola![]()
Бургер кинг.Дечки,
Имам потреба од работа со пола работно време, максимум 5 саати на ден.
Знае некој каде/што или да посочи нешто?
Видов, имаа, да, ама завршиле огласитеБургер кинг.
Такси не би, не сакам со седење. Седам на работа и онака.Распрашај се по кафичите, таму има шанси да те земат на пола работно време или пак такси компаниите ако имаш возачка дозвола
Се е ствар на договор. Ако успееш да се договориш зошто да не. Некој спомна веќе, ваљда по кафичи би требало да нудат вакво нешто. Од пријавувањето и немаш некоја посебна корист ако успееш да се договориш да го земеш кеш она што работодавачот би го платил на државата.со ова само ти губиш, ни си пријавен ни ништо, а плата нула земаш у исто време. Што ќе ти сменат уште 3 саати ако поседиш негде
Со кафичи не сум сретнал некој со пола раб времеСе е ствар на договор. Ако успееш да се договориш зошто да не. Некој спомна веќе, ваљда по кафичи би требало да нудат вакво нешто. Од пријавувањето и немаш некоја посебна корист ако успееш да се договориш да го земеш кеш она што работодавачот би го платил на државата.
Претпоставка беше не знам за сигурно. Има ваљда и други работи што можеш за пола време да ги работиш ваљда ќе се најде некој друг конкретен совет да даде.Со кафичи не сум сретнал некој со пола раб време
+1Бургер кинг.
Испрати CV на zlatkostojkovski@yahoo.com, ќе го препратам јас. Нема врска што се завршени огласите.Дечки,
Имам потреба од работа со пола работно време, максимум 5 саати на ден.
Знае некој каде/што или да посочи нешто?
Баш има во кафичи што работаат на пола работно време, „летечи“, така да распрашај се поубавоСо кафичи не сум сретнал некој со пола раб време
Смее да биде пријавен на 2 работни места со скратено работно време. Тоа е исто како 1 полно.Исто, не знам како оди и како е регулирано во законодавството наше но побитно ти е да прашаш како би работел на пола работно време (покрај постоечката работа која ја имаш) т.е. каде и како тоа да ти биди пријавено... (давачки здравствено, пензиско...) дали смееш и слично.... тоа мислам ти е побитниот дел.