Работа од дома?

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Eve moznost za site koi imale iskustvo so vakov nacin na rabota, ako sakaat da spodelat del od svoite iskustva, ili da se diskutira za moznostite vo MK za rabota od doma. Jas do sea sum rabotel malce, iako ne bilo so Makedonci i dosta sum zadovolen, so isklucok na toa deka tesko (barem jas) sum naogjal postojani klienti.Koj sto ima da pise, dobredojden/a e.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.518
A како батка од дома?Што да се работи од дома?Мене не ми е јасно,дај малку објасни..

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
A како батка од дома?Што да се работи од дома?Мене не ми е јасно,дај малку објасни..
Kucanje na tekstovi, prevodi, online telefonski operator...ima dosta rabotni mesta, samo sto so takvite oglasi online ima golemi sansi i da se "iskrka" t.e. da e izmama :pos2: a u ostalo moze da e bilo kakva rabota koja podrzabira da si sedis doma, vrsis nekomu uslugata i ti stigaat pari u banka, ili ti gi davaat licno :D:D

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Jas sum slusnala za takva "rabota od doma", no nikogas ne sum veruvala na takvite oglasi...zatoa sto vo mnogu od niv prvo treba da vlozis odredena suma pa da ti pratat materijal za rabota ili sto i da e, pa posle toa da pocnes da zarabotuvas... Neli e malku apsurdno da vlozis pari vo nesto a i sam da ne znaes sto e toa? Koj garantira za tie pari?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Jas sum slusnala za takva "rabota od doma", no nikogas ne sum veruvala na takvite oglasi...zatoa sto vo mnogu od niv prvo treba da vlozis odredena suma pa da ti pratat materijal za rabota ili sto i da e, pa posle toa da pocnes da zarabotuvas... Neli e malku apsurdno da vlozis pari vo nesto a i sam da ne znaes sto e toa? Koj garantira za tie pari?
Баш така.
Сум прочитала неколку огласи за работа од дома и за сите било прво да уплатиш на сметка одреден сума, а потоа ќе ти биде доделена одредена работа.
Прво да платиш... па после да добиеш работа абе ај. Нели они треба да ти плаќаат за сработеното, а не ти да им плаќаш.
Се е тоа измамичка работа.

А баш ми се допаѓа таа работа од дома.
Т.е. таа работа им одговара на сите кои студираат.
Во слободно време сработуваат работи од дома и заработуваат и можат да си бидат и редовни студенти воедно.
Ова е чест случај за оние кои живеат во странство, али кај нас нема ни Р од работа од дома.

А има милион работи кои може да се работат од дома. Братучет од Австралија токму тоа работеше додека студираше таму. Се јавува по телефони, си куца извештаи, некои текстови од ракопис ги куца и повеќето работи се на компјутер. Али има и многу што не се. Пример ми кажа еднаш му донеле пакет милион штравчиња и тој имаше задача во посебни кутивчиња да става по 10 пример штравчиња:). И слични такви работи.

Али за жал кај нас ова не функционира :(

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
функционира.
само колку си спремен да жртвуваш слободно време? ако го користиш и онака за висење пред писи.. би требало да се вади џепарац.

P

Princ

Гостин
Сеуште не функционира тоа кај нас бидејќи голем е бројот на невработени, башка, ретко кој работник да врши само една работа. Вообичаено нашите шефови сакаат секретарката и за друго да ја користат, освен за секретарување, знаете на што мислам.

Ама очекувам тоа да се смени во поблиска иднина. Едноставно, заштедите се доста големи и за работодавачот. Сакам конкретна работа да ми биде завршена, не ми треба простор, никаква опрема... Јас планирам во блиска иднина така да вработам неколку млади, ама ќе видиме како ќе ми оди бизнисот прво.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
функционира.
само колку си спремен да жртвуваш слободно време? ако го користиш и онака за висење пред писи.. би требало да се вади џепарац.
Кај функцинира?
Колку луѓе знаеш што работат така?

И јас знам луѓе во смисла му помагам на комшијата, на чичко ми, вујко ми, на еден роднина ... и тие им даваат некои работи да сработат за одредена сума. И овие си работат дома.

А кажи ми кај си видел оглас барам работници за работа од дома. И притоа се бара тоа и тоа, тоа и тоа да се сработи и ти си се пријавуваш. Или некоја организација да има што ќе го посредува ова.
Ништо такво не постои.

Само постои во веснициве натписи РАБОТА ОД ДОМА уплати на жиро сметка 1500 денари и ќе ви јавиме.
:pusk:

P

Princ

Гостин
Росоњерка, јас имам работено така. Одржував сајтови за различни фирми. Така се прехранував цела година. Значи они ми праќаат текстови во word документ и фотографии како атачмент, а јас ги плескав на веб. Хонорарите ми ги пуштаа на сметка и немав апсолутно никаков проблем. За целиот период 2 пати ги видов сопствениците, кога потпишавме договор и кога го раскинавме.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Се е тоа супер Принц се разбираш во таа работа си пронашол луѓе кои соработувале на тој начин.
Јас не реков дека воопшто нема луѓе што работат на тој начин.
Но најчесто е тоа поради некоја пријателска и роднинска врска и тие што работат дома само им помагаат без никаков договор.
Одлично што ти си имал договор тоа почитувам, значи било професионално.

Само оваа работа од дома е во странство екстра популарна, помеѓу младите луѓе посебно оние кои уште учат или студираат и добиваат заработка на овој начин.
Кај нас луѓе што работат од дома се премалку.

Пред се пронаоѓање на работа на овој начин е претешко.
Сите бараат пари однапред. (од неколку што сум ги прочитала баш сите барале пари)
Тоа го потенцирав и јас и тие пред мене што постирале.
А кој ни гарантира дека ќе добиеме работа? Никој. Се зафркаваат со овој вид на работа и измамуваат. И нормално луѓето после сето ова да не веруваат и да не сакаат да работат од дома на овие огласи без врска.
Само чесни исклучоци тоа го прават професионално.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.473
Поени од реакции
1.638
интересно е ова работа од дома, ама кај нас сеуште не е развиено вакво нешто.

тетин ми во англија работи од дома од кога јас го знам и ваѓа пари за семејството.

работи на компјутер - прави извештаи за банки, дизајнира кредитни картички, прави табели, веб страни не знам дали прави. има напишано 2-3 книги мислам, од областа на финансиите, а нема завршено факс.

зборот ми беше дека со работа од дома може да се издржува семејството. на почеток ќе биде малку тешко додека најдете клиенти, кои потоа би ви станале редовни.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
http://www.getafreelancer.com/

Пробајте, има различни области, повеќето се за програмирање, но има и преводи, дописи итн итн.
Ахам добар си .. иам постирано околу 100пати никогаш не одбираат индивидуалци. Сите што се пријавуваат се фирми со најмалку 10луѓе кои се спремни да работат на проектот , и тоа фирми што се наоѓаат на подрачјето на САД ... иначе имам познавање од пхп. , кога ке им кажеш дека нема пејпал у твојата земја се откажуваат... тиња, да не зборам за другите работи во кои има по 100 постови а он бара на пример 2ца .. нема шанси ! :nesum:

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
За rentacoder.com не ти треба сметка плаќаат и по пошта со чек, плаќат и со пионир.

Треба да бидеш добар убедувач , треба да имаш некој сертификат од expertraitng. За поголеми проекти треба да приложуваш гарнација .

Климата е типична американска најголемиот проблем се првите два проекти да ги добиеш. За тоа ќе се пријавуваш на почеток на помали проекти за интерсна сума.
Треба да си стабилен и точен.
Имаат преводи, дата ентри(хорор), пишување на статии, прогграмирање сите категории. Обично клинетите ако се задовлони од тебе те ангажираат повторно најчесто повеќето даваат бонуси.
За секој завршен проект добиваш оценка исто така и ти даваш оценка за клиентот. Има и судии доколку има некаков спор.
Зпоменте цела кумуникациија треба да се одвива преку рентакодер истота така да поденсувате извешатаи за завршената работа.
Системот и функционираа многу добро.
Со среќа.

П.С Никој не мора да знае колку души ќе го работите проектот доколку треба повеќе народ во секој момент може да се обратиш на пријатели .

Г

Грејвдигер

Гостин
- Фотографија
Доволно ви е да поседувате обичен фото апарат без некакви специјалности, со мало знаење, талент и слободно време да заработите доволно пари за вашите потреби. Вежбајте, сликајте природа, урнаби средини, овошје итн инт... Квалитетни слики кои ќе ти бидат побарувани. Можете малку да ги средите и во Photoshop, но не се заигрувајте многу, за да не се познае. Некој од најпознатите сајтови што се бават со тоа се: Alamy, iStockPhoto, 123rf, BigStockPhoto, ShutterStock, Fotolia, DreamsTime.
Нема уште на почеток да почнеме одма со заработување на пари, но со тоа што ќе поставувате повеќе ваши фотографии, шансите за некој да ја зеде зголемуват. И кога сликате некој предмет, сликајте го од повеќе страни. Исто така и кога има празници, како што се нова година и божик... овие слики најмногу се купуват во Декември и Јануари.
Ова не ти иде баш како заработка од дома али добра е. Ќе шеташ, ќе сликаш... и не е нешто мачно. Барем имаме многу убави места во Македонија.

- Веб дизајн и развој
GetFreeLancer и Guru, овие се едни од по-популарните сајтови. Кога ќе ви тргне работата купете лиценца за eLance, а можете да пробате и со RentACoder и CodeLance
Кога се пријавувате немојте да ја давате најниската цена, некоја средна е најдобро и сигурно напишете добри причини зошто да ве избрат вас. А доколку е јавен конкурсот, видете ги и другите понуди, и извлечете го најдоброто од нив.
Бидете упорни, можда и 50-60 пријави ќе испратите додека да ја добиете првата работа, а кога ќе го добиете, дајте го својот максимум и добијте добар ревју. Што повеќе работа, толку повеќе критики и толку повеќе шанси да заработите.

На почетокот малку е мачно и тешко, но стварно може да ви донесе добри приходи колку-толку да живеете како луѓе во нашата земја.

Јас сериозно размислувам за оваа првото, а ништо чудно и со втората понуда што ја има да пробам, мада малце повеќе работа треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom