Има однос дисциплина и плата на времеA može i bez plata da ostaneš,ako naletaš na nekoj prevarant.
Има однос дисциплина и плата на времеA može i bez plata da ostaneš,ako naletaš na nekoj prevarant.
Кој сака да работи градежништво, 10 евра од саат, платен смештај и пат, договор на десет месеци и има бугарски пасош нека ми пише пп. Или познава некој што сака да работи слободно нека ме информира. Човеков е озбилен и му требаат уште 8 лица. Само легачи нека не се јавуваат, се бараат работници.
Со Македонски пасош неможе.
Kasno pališ,izgleda završi filmot so pasošite. Evropa gi stegna bugarite,ke se zatne dupkata,kako sto trgna site u okolinata od makedonci,turci,Srbi,Albanci.... sve blgari ke stanat.
Ќе ме натера судбината изг да извадам тој проклет татарски пасош,јебем ти судбина.
доста реално,не како тој погоре што кажува сонови од 200 евра на ден...иначе од 7 до 10 евра со бугарски пасош е нормална саатница...Кој сака да работи градежништво, 10 евра од саат, платен смештај и пат, договор на десет месеци и има бугарски пасош нека ми пише пп. Или познава некој што сака да работи слободно нека ме информира. Човеков е озбилен и му требаат уште 8 лица. Само легачи нека не се јавуваат, се бараат работници.
Ќе ме натера судбината изг да извадам тој проклет татарски пасош,јебем ти судбина.
Чеј да го рестартирам компјутеров, па да прочитам пак што пишува...не ќе да е во ред нешто со интернетов.
И?Чеј да го рестартирам компјутеров, па да прочитам пак што пишува...не ќе да е во ред нешто со интернетов.
Па незнам, ти кажи ми. Дали го промени ставот за бг пасош?
Немој Цитро аман, немој тоа да правиш. Ќе се заебеш
Па незнам, ти кажи ми. Дали го промени ставот за бг пасош?
Незнам што не ти е јасно. Мислам дека е доволно јасно.Ќе ме натера судбината изг да извадам тој проклет татарски пасош,јебем ти судбина.
Абе не сме од вчера, ти ги знам ставовите кои ти беа околу бг пасош и бугарите воопшто. Да не те разочарал пастирот нешто?Незнам што не ти е јасно. Мислам дека е доволно јасно.
Околу бугарите и нивната држава ставот ни по смрт нема да го сменам. Бев да и против пасошите и сум за оние кои го вадат само од *курчење* и за голф 3..а ги има такви. Дека економски е тешко да се живее тука е,дека мн работи идат споро а некои и лошо и тоа да. И не ми збори црни пастири глеј си енглеска таму и поздрави ја Бети..ај.Абе не сме од вчера, ти ги знам ставовите кои ти беа околу бг пасош и бугарите воопшто. Да не те разочарал пастирот нешто?
E vidi,pred da go pustat uvozot na vozila kaj nas,na mk tabli golf 3 tdi bese 5000-6000 evra,golf 4 tdi 10.000 evra,a na bg tabli bea 1/3 od nasive ceni. Pa koj ja ebe nasava drzava ako se tolku glupavi sto ne teraa novi koli da kupuvame,i sega se davackite izgor ama ajde barem moze da se uveze i registrira polovno vozilo od 96 nagore.Околу бугарите и нивната држава ставот ни по смрт нема да го сменам. Бев да и против пасошите и сум за оние кои го вадат само од *курчење* и за голф 3..а ги има такви. Дека економски е тешко да се живее тука е,дека мн работи идат споро а некои и лошо и тоа да. И не ми збори црни пастири глеј си енглеска таму и поздрави ја Бети..ај.
Sum bil cesto pati vo Germanija poslednive godini,vo minhen kaj zavodot za zaposluvanje vrie stranci sto trazat rabota posebno od bivsite komunistički drzavi,kolku sto slusnav levo desno se nudi saatnina po 5 evra i skoro nikoj ne dava poveke. sto se tice platite i vo germanija e strasno padnato,nemojte da mislite deka tamu tece med i mleko.доста реално,не како тој погоре што кажува сонови од 200 евра на ден...иначе од 7 до 10 евра со бугарски пасош е нормална саатница...
Ako ne se lažam pred nekoj mesec-dva se vrati grupa rabotnici od Germanija koi poveke od pola godina nemale zemeno plata,ziva prevara. Nekade od kočansko bea,ako e nekoj od tamu neka potvrdi ili demantira. Prevaranti ima sekade,germanija ne e isklučok.Има однос дисциплина и плата на време
Да ако газдата ти е со хомосексуална определба па после работа те викне на прекувремено за да ти го изгори дихтунгот на ауспухотУ германија градежништво во минхен може да се вади 200 евра дневно.
А зошто не кажеш јавно што и како се бара и нуди или ти си посредник?Има луѓе со бг пасоши колку сакаш желни за работа и парче леб, без навреда малку ми е нерално ова со платен пат и сместување зошто познавам неколку луѓе кои се изгореле и од ветеното добиле ...Кој сака да работи градежништво, 10 евра од саат, платен смештај и пат, договор на десет месеци и има бугарски пасош нека ми пише пп. Или познава некој што сака да работи слободно нека ме информира. Човеков е озбилен и му требаат уште 8 лица. Само легачи нека не се јавуваат, се бараат работници.