Jas bi rabotel daleku od semejstvoto i tatkovinata.Работам тука веќе 2 години и веќе 1 ипол година сум шеф на смена. Прашајте ако имате некои прашања околу работата во Бургер Кинг и воопшто дали би работеле во странство сами далеку од семејството и татковината.
Работам 15-16 год далеку од семејството, уствари веќе си створив семејство тукаJas bi rabotel daleku od semejstvoto i tatkovinata.
Sto da izbegnuvam koga jadam vo Burger King?
Ова е во принцип секаде исто за прва генерација имигранти. Првите две години се најтешки па полека полека се средува се.не е лесно и многу луѓе не издржуваат
Стаив таква реакција зошто стварно ме насмеа, ништо лично, убава тема е.Работам тука веќе 2 години и веќе 1 ипол година сум шеф на смена. Прашајте ако имате некои прашања околу работата во Бургер Кинг и воопшто дали би работеле во странство сами далеку од семејството и татковината.
1. Платата зависи од саатите, ама ако си постар работник и си во разработен ресторан со муштерии, можеш да живееш пристојно, само што не е работа за фамилијарен човек од други причини, викенд не си слободен, немаш нормални смени.Jas bi rabotel daleku od semejstvoto i tatkovinata.
Dali platata ti e normalna za zivot pa i familija vo odnos na standardot?
Dali ova moze cel zivot kako kariera da go rabotis ili e samo za pecalba trosenje u Makedonija?
Dali sef na smena e posledno, ima li uste prostor da se napreduva vo pozicii?
Sto da izbegnuvam koga jadam vo Burger King?
Префрли ја во ВработувањеРаботам во Кајгана.
Прашајте ме ако ве интересира нешто околу работата.
Ова не мораш него да го прашаш де.Sto da izbegnuvam koga jadam vo Burger King?
Колку ти е платата? И колку е плата на обичен работник?Работам тука веќе 2 години и веќе 1 ипол година сум шеф на смена. Прашајте ако имате некои прашања околу работата во Бургер Кинг и воопшто дали би работеле во странство сами далеку од семејството и татковината.
Платата зависи од работните саати, не е фиксна. Пак се е до шефот колку саати ќе ти даде, дали ќе работиш за празник, колку е разработен ресторанот. Има многу разлика од плата до плата. На пример најмала плата што сум ја земал е 1100е, најголема 1500е.Ова не мораш него да го прашаш де.
Колку ти е платата? И колку е плата на обичен работник?
Да си ставите sharding на серверите за коа ќе правите update да нема пак downtime коа ќе рокнете некој bug или critical error и да падне цел форум.Работам во Кајгана.
Прашајте ме ако ве интересира нешто околу работата.
За споредба, како што се поставени законски работите кај нас: колку би била платата за 40 работни часови неделно, без празнични дневници и дополнителни бонуси? Основна месечна нето плата за 40 часа работа неделно?Платата зависи од работните саати, не е фиксна. Пак се е до шефот колку саати ќе ти даде, дали ќе работиш за празник, колку е разработен ресторанот. Има многу разлика од плата до плата. На пример најмала плата што сум ја земал е 1100е, најголема 1500е.
За шефската плата исто знам колку е, ама сепак нека си каже он.