Психологија , Биохемија и Спиритуална Енергија . (Решение за долг живот )

Член од
23 јули 2019
Мислења
12
Поени од реакции
2
Што мислите за долг живот ?
Кои се главни човечки фактори за долг живот?
Зошто многу млади умираат? (Не се смета за несреќните случаеви )
Борба против Анксиозност , Депресија , Стрес , Психичко растројство , Негативни мисли, Лошо расположение...
Враќање на човечко битие во нормално скалило дури и надминување на себе си во позитивна насока ?
Борба против препишување Анти депресиви , решение алтернативно ?
 
Член од
28 март 2006
Мислења
16.861
Поени од реакции
10.224
некој треба прво да дефинира што значи долг живот.

и не гледам поврзаност на антидепресиви, психолошки состојби со долг живот
 

Govinda

Божански Магарац
Член од
20 април 2014
Мислења
3.618
Поени од реакции
3.967
некој треба прво да дефинира што значи долг живот.

и не гледам поврзаност на антидепресиви, психолошки состојби со долг живот
Не гледаш и шо пишува точно. "Борба против препишување Анти депресиви , решение алтернативно ?"
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.064
Поени од реакции
13.648
Што мислите за долг живот ?
Кои се главни човечки фактори за долг живот?
Зошто многу млади умираат? (Не се смета за несреќните случаеви )
Борба против Анксиозност , Депресија , Стрес , Психичко растројство , Негативни мисли, Лошо расположение...
Враќање на човечко битие во нормално скалило дури и надминување на себе си во позитивна насока ?
Борба против препишување Анти депресиви , решение алтернативно ?
Да баталиме првиот дел од постот па и целиот наслов на темава, за почеток...иако без здраво тело џабе ти е здрав дух.
Доаѓаме до борбата против антидепресиви и сл. срања.
Постои лек....уствари лекот е во практикување на една состојба која се вика mindfulness. Да бидеш свесен односно ги набљудуваш мислите без да пробуваш да ги анализираш.
Можеш да пробаш за старт со нешто вакво, за да разбереш за што се работи.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
9.545
Поени од реакции
3.437
Што мислите за долг живот ?
Кои се главни човечки фактори за долг живот?
Зошто многу млади умираат? (Не се смета за несреќните случаеви )
Борба против Анксиозност , Депресија , Стрес , Психичко растројство , Негативни мисли, Лошо расположение...
Враќање на човечко битие во нормално скалило дури и надминување на себе си во позитивна насока ?
Борба против препишување Анти депресиви , решение алтернативно ?
Гарантирам дека си многи млад, дека ти е страв од смртта и затоа посакуваш долг живот!!!
Дожината не е битна никогаш, квалитетот на живеењето е пресудно а посебно младоста...ако во неа не си живеел тогаш нема ни староста да ја одживееш онака достојанствено како што треба.
 
Член од
23 јули 2019
Мислења
12
Поени од реакции
2
Гарантирам дека си многи млад, дека ти е страв од смртта и затоа посакуваш долг живот!!!
Дожината не е битна никогаш, квалитетот на живеењето е пресудно а посебно младоста...ако во неа не си живеел тогаш нема ни староста да ја одживееш онака достојанствено како што треба.
Не ми е страв од смртта .
Зошто е онака како што се поставени прашањата, дали влијае психологијата , биохемијата , спиритуалната енергија на долг живот и зошто многу млади се справуваат со сите оние наброени проблеми . А млади се треба да живеат во младоста за да ја доживеат староста . Незнам колку сте запознаени со овие проблеми , ама веќе владеат во нашата Земја .
 

Govinda

Божански Магарац
Член од
20 април 2014
Мислења
3.618
Поени од реакции
3.967
Иначе не постое нешто како долг живот. Шо е долг живот? 100 години у однос на 50 год? Булшит! Живото е прекраток па и 200 год да трае. Живото е вреден само додека сме млади, здрави и безгрижни. После тоа стануваме возрасни, озбилни и почнуваме да "живееме" живот на зомби.
Прашањето можда звуче како клише, ама поттикнува ногу озбилна тема. Иначе да, И јас можам да кратко да одговорам како Бодидарма: Научи да медитираш и ке станеш среќен, безгрижен и ке имаш долг живот. Ама није све тако лако ко што звучи пљукни-залепи.
Иначе конкретно да одговорам на прашањето. Денеска у 21ви век преееевише сме окупирани со општествениот живот, превише размислуваме материјалистички, ПРЕокупирани сме со печалење пари, живееме неприродно, нездраво у секоја можна смисла и затоа сите проблеми со кои се соочуваме. Тие проблеми се само природна последица на начинот на кој живееме. Треба да се врнеме на природата. Да живееме поприродно малце. И самио сум ухватен у коштац у овоа неприрподно зомби темпо и мора да се најде излаз. Во свето веќе луѓето почнуваат да се формираат комуни-заедници кои се самоодрживи во кои што живеат материјално незавивно од машинеријата наречена општество. Има такви обиди и во србија и околината. Редно е и тука да се почне.
 
Член од
23 јули 2019
Мислења
12
Поени од реакции
2
Иначе не постое нешто како долг живот. Шо е долг живот? 100 години у однос на 50 год? Булшит! Живото е прекраток па и 200 год да трае. Живото е вреден само додека сме млади, здрави и безгрижни. После тоа стануваме возрасни, озбилни и почнуваме да "живееме" живот на зомби.
Прашањето можда звуче како клише, ама поттикнува ногу озбилна тема. Иначе да, И јас можам да кратко да одговорам како Бодидарма: Научи да медитираш и ке станеш среќен, безгрижен и ке имаш долг живот. Ама није све тако лако ко што звучи пљукни-залепи.
Иначе конкретно да одговорам на прашањето. Денеска у 21ви век преееевише сме окупирани со општествениот живот, превише размислуваме материјалистички, ПРЕокупирани сме со печалење пари, живееме неприродно, нездраво у секоја можна смисла и затоа сите проблеми со кои се соочуваме. Тие проблеми се само природна последица на начинот на кој живееме. Треба да се врнеме на природата. Да живееме поприродно малце. И самио сум ухватен у коштац у овоа неприрподно зомби темпо и мора да се најде излаз. Во свето веќе луѓето почнуваат да се формираат комуни-заедници кои се самоодрживи во кои што живеат материјално незавивно од машинеријата наречена општество. Има такви обиди и во србија и околината. Редно е и тука да се почне.
Добро не постој и времето и просторот . Не во таква конотација да ме разбериш што е долг живот ... Годините се всушност нашата ротација на планетата околу сонцето толку пати сме ротирале бла бла .
Зборувам , што мислите за долг живот во смисла да се доживее старост , зошто некој умира на 30 години , некој на 60 , некој на 20 од нигде никаде ?

Кои фактори ни гарантираат старост што се тие луѓе направиле, а што другиве не направиле , да живеат подолго .

И ги спомнав оние состојби кај млади бидеќи сум опкружен со млади лица со оние состојби и доктори како доктори фокусирани на медицина препишуваат се и сешто.
Бидејќи младите се плашат од таа состојба а многу ги има .
Затоа и така ја нагласив темата, сметам дека влијаат 3 те работи на подобрување .
Дали е возможно да се вратат во нормална состојба . Без хемикалии.

Сигурно не е само Медитацијата . Ваше мислење ?
 

Govinda

Божански Магарац
Член од
20 април 2014
Мислења
3.618
Поени од реакции
3.967
Добро не постој и времето и просторот . Не во таква конотација да ме разбериш што е долг живот ... Годините се всушност нашата ротација на планетата околу сонцето толку пати сме ротирале бла бла .
Зборувам , што мислите за долг живот во смисла да се доживее старост , зошто некој умира на 30 години , некој на 60 , некој на 20 од нигде никаде ?

Кои фактори ни гарантираат старост што се тие луѓе направиле, а што другиве не направиле , да живеат подолго .

И ги спомнав оние состојби кај млади бидеќи сум опкружен со млади лица со оние состојби и доктори како доктори фокусирани на медицина препишуваат се и сешто.
Бидејќи младите се плашат од таа состојба а многу ги има .
Затоа и така ја нагласив темата, сметам дека влијаат 3 те работи на подобрување .
Дали е возможно да се вратат во нормална состојба . Без хемикалии.

Сигурно не е само Медитацијата . Ваше мислење ?
Е де, знаеме у која конотација мислеш. Иначе колку за информација сите сме опкружени у исисте срања и сите ги гледаме секојдневно. Не си само ти. И јас живеам у урбана средина: Не живеам на планина.
А веќе одговорив, ама и ти не гледаш доволно јасно. Треба да сме вратеме што повеќе на природниот начин на живеење!
А гаранција за долг живот батка нема. Можеш да живееш најздраво на свето, да не се нервираш, да имаш најздраво тело, да пукаш од здравје, али одједном може една мала ситница и гејм оувер. Тоа зависе само од судбината. Јер смрт нам сме смеше на свим странама.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
9.545
Поени од реакции
3.437
твојата тема содржи многу прашања на кои не може тек така на сите да одговориме, можеби требаше да отвориш посебни теми...но, јас само како краток одговор на сите твои прашања ке ти одговорам дека МОЖЕ и НЕ МОЖЕ некој да се врати во нормала бидејќи за секоја особа влијаат многу фактори,почнувајќи од генетика, здравствена состојба, од животна средина, фамилијарна состојба и воспитувања, материјална состојба и најбитното е карактерот, интилигенцијата и тн...или како ти ја скроиле капата трите наречници кога си се родил:)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom