Проштален концерт на "Парни ваљак" во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Хрватската група "Парни Ваљак" ќе одржи проштален концерт во Скопје. Концертот е планиран за крајот на идниот месец, поточно на 29 ноември. Скопскиот концерт ќе биде во рамките на прошталната мини турнеја на бендот во некoлку градови во Хрватска, во Љубљана, завршниот да биде на 20 декември во Спортската сала во Загреб, а во меѓувреме да се случи скопскиот.
Организатор е агенцијата "Истриони", од каде велат дека хрватскиот бенд "Парни ваљак" нема да го заобиколи Скопје, заради фактот дека вокалот на групата Аки Ракимовски е Скопјанец, поточно тој неговото детство го има поминато зад Универзална бидејки таму живеел.
Концертите почнуваат во 20.30 часот. Цените на билетите се уште не се знаат, но ќе бидат разлчни и пристапни за секого. За подобра журка партерот ќе биде изваден, па така ќе се продаваат билети за седење и стоење.
[/FONT]
 
Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
izvinete mozebi ke me narecete mutav(nema da ste prvi hahaahah) ama sto e PROSTALEN KONCERT????
 
Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
проштален, значи ќе се опростуваат од публика... у случај и опростување да ти е матен збор, ќе се збогуваат од публиката :wink:
 
Член од
14 септември 2005
Мислења
416
Поени од реакции
11
Se raspagja grupata ili nema poeke da praat koncerti?
 
Член од
31 октомври 2005
Мислења
6
Поени од реакции
0
leleee samo za ova zborvev ama eve pak na mojov site idete
posebno ova go kazuvam, za onaj MODERATOROT
gledas be more ej
ili ezero e a?
nazafd i nazad i samo nazad
aval da ni e

ke skapime so ovie bajative
 

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Procitav neodamna deka grupata Parni Valjak ke prestane da funkcionira od Nova godina. Toa bilo resenie na site clenovi, bez kavgi, bez raspravii. I, po toj povod, resile da napravat uste nekoj koncert, kako bi se oprostile od svojata publika.
Sepak, Parni Valjak bese i e edna od najgolemite rok grupi na bivsite YU prostori. Tie se legendi na YU rok muzikata. Plus i tia sto tie gi otpeaja navivackite pesni na fudbalskiot klub za koj navivav mnogu, onoj so koj porasnav, Partizan :)

Sekako deka ke odam na koncertot na Parni Valjak, a i datumot e nekako simbolicen. 29 Noemvri "Dan Republike" :)
Ne uspeav da otidam na posledniot nivni koncert vo Skopje, megjutoa sega planiram da odam. Zdravje, ima vreme, ama stom izlezat kartite vo prodazba, vednas kupuvam, bez ogled na cenata.
Sepak, se raboti za edno golemo ime, za eden legendaren bend, a i faktot deka ova e posleden koncert od niv, nema sansa da izpustam takvo nesto.
 
J

Johnny Stulic

Гостин
mozi ce pojdam i jas ako mu se razumni cenite.aki izgleda se ima dogovoreno so dzaro nesto:icon_lol: .Jas si vikam ce ja isteraat semata od bregovic ce napraat tour de yugoslavia ce si zabodat po 2-30 iljadi evra v dzepce i cao dzaci.
sepak se dobri i ce odam
 
Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
„Парни Ваљак“...мои другари растеа со нивната музака, но јас никогаш не ги сметав за некоја голема вредност во некогашната YU. Можеби е во некоја рака и добро што ке не поштедат од нивното натамошно присуство на музичката сцена...што знам...време им е за пензија веќе ...ај лесна им земја :pop:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom