Протест против џамија и забрана на турски јазик.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Шо пишувате бе ништо не ве разбирам?! Ако ве разбрав како што треба, онаа џамијата што е во строгиот центар на Пловдив што беше музеј да се отвори како верски храм за муслиманите? Оваа ја знам има и споменик на Филип II ако не грешам, како основач на градот.


И овие националистите од Атака одма скокнале. Убаво ми рече една од Бугарија, нема народот за леб па го лажат за глупости. Иначе зошто да не им се даде бе? Па јас мислам дека треба на Ромски и Турски јазик да се збори во Собранието. Не може така, ааааа ЕУ треба да реагира, треба права на малцинствата да учат на нивни јазик, религија. Не вака против демократските принципи и начела.

WANNABE советник од Брисел за Бугарија од паралелен универзум, со нивни камен по глава на Бугарите само! :pos: (y)

Правда за Турците, Ромите, Македонците!!!!
.


 
Член од
14 февруари 2014
Мислења
9
Поени од реакции
6
Во минатото како доаѓале Турците во почетокот на турското ропство тоа е црква. Потоа е претворен во џамија , а сега е музеј. Еве од такви како тебе христијанството е во опасност. Ако велиш дека оваа зграда треба да биде храм ОК твој проблем , но јас не се согласувам. Никој не рече дека ќе се прави на храм. Активностите се повеќе со цел превенција. Немам ништо против џамиите , но не во такви згради. Проблемот е дека муслиманското вероисповед пронашол документи од османлиската империја, дека оваа зграда е нивна. Се сомневам да осмелуваат да го стори употреблива џамија. продолжувам да се очудвам на такви Македонци ( и јас сум Македонец ), кои би застанале зад Турците , наместо зад Бугарите. На Турците не им е чиста работата и не се со добри намери за Балканот. И се многу повеке лоши и посилни од Албанците. Никаде нема Атака. Во Бугарија веќе има 4 крајни националистички партии и во следниот парламент ќе имаат може и 25%. Мечката порано или подоцно ќе дојде и до Македонија. За среќа Бугарите се многу силни и упорни во одбраната на христијанството и државата си. Права на Македонците ли? Од 10 годишен живеам во Бугарија. Сега сум 17 и до овој момент никој не ме претепаа дека сум Македонец. Македонците и Русите и од делови Србите се единствените кои Бугарите прифаќаат за свои. Жалам, дека имаш проблем со разбирањето, но писмен македонски јазик не сум учел од многу време.
 
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Види, и самите знаат дека е тоа тешко дека ќе профукнционира како џамија. Што значи дека за џамијата прав си, бараат изговор за нешто друго за да почнат нереди. Но од друга страна не сме да се отргне онаа другата вест, за Бугарија и осиромашениот народ. Што ништо чудно да се потпалени овие Турците од власта, за да овие другиве го скренат вниманието на јавноста од реалните проблеми. Дежа Ву е ова, видено и на други места.

А по однос на тоа ако навистина има население доста и им е потребен верски храм за извршување обреди нека се изгради на друго место, ете кај што се они мнозинство. На крај ние што не сме во ЕУ, а преку ноќ никнуваат и џамии и цркви испаѓаме по либерални од ЕУ. Третата слика за Бугарија е онаа со лошата демографија и самиот си свесен на кое дереџе е дојден Бугарскиот народ, па треба да се задои со национализам.
 
Член од
14 февруари 2014
Мислења
9
Поени од реакции
6
Да не е богата државата и тоа е проблем, но овој проблем не може да засени и другите проблеми како желбата на муслиманите да заземаат Балканот и Европа. А колку до економијата за 10 години минималната плата во Бугарија се е зголемила 3,5 пати. Никаква смисла нема да има од економијата, ако муслиманите заземаат европа.
--- надополнето: 15 февруари 2014 во 16:12 ---
Бугарите ќе преживеат многу се тврдоглави и за секое нешто се борат. Ако не преживее барем ќе имаат направено се што е можно. Јад ме е и не ми се допаѓа дека ние Македонците се предадовме.
--- надополнето: 15 февруари 2014 во 16:25 ---
има една поговорка подобро ужасен крај, отколко ужас без крај
 
Последно уредено од модератор:

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Не обичам да читам блгарски јзик, али чим е против Чкљ и исламот, Ок е:)
Ако не почитуваш туѓа вера ти ни самиот не знаеш на кој вера и припаѓаш туку само си вишок во овој свет кој подалеку од прагот на својата куќа ништо не гледа, светот пати од таквите како тебе што сте толку ниско надградени во мозокот ...
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.583
Гледам цело време се некој обидува да подбутне "теза" дека иако не не признаваат како народ, Бугарите, Грците и Србите биле христијани, и со тоа подобар избор за нас, а некои други биле лошите.

Прво, со таквото однесување, Бугарите, Грците и Србите не се христијани туку со векови ја користат црквата за најнехристијански да подчинуваат други народи. Ич да не те чуди нашиот однос, имавме искуство со тиe “христијани“ во 1912-13та година и многу добро знаеме колку тежат.

Користам прилика да ве потсетам на зборовите на митрополит Теодосиј Гологанов:

" Ние Македонците немаме толку мака од Турците, колку од Грците, Бугарите и Србите, кои како орли на мрша се впуштија на оваа наша многустрадална земја и сакаат да ја расчеречат... Нашата Егзархија со својата црковна и просветна дејност тука во Македонија ја врши всушност најмизерната задача, му го одзема името на еден народ и го заменува со друго, му го одзема мајчиниот јазик и го заменува со туѓ, му ги одзема сите национални белези и ги заменува со туѓи... Турците земаат имоти и животи на рајата, но не посегнуваат по неговиот дух. Тие го уништуваат телото, но духот го почитуваат. А, нашата света Егзархија го убива ова другото, постојаното... Ние духовниците, по потекло Македонци, треба да се здружиме и да го покренеме нашиот народ да се разбуди, да ги отфрли туѓинските управи, да ги отфрли Патријашијата и Егзархијата, и да се обедини духовно во лоното на Охридската Црква, нивната вистинска мајка црква. Не е ли крајно време да се запре националното делење на ист народ само поради тоа што едниот ја признава Патријашијата, другиот Егзархијата, а третиот му се клања на Мухамед. "

А Бугарија е земја во распад: со најлоша демографска слика во Европа; со нестабилен политички систем; со ендемска корупција и организиран криминал; со два милиони пребегани жители и други половина милион спремни да се отселат; со растречки број на маклцинства со кои не знае што да прави сем да им прави проблеми; a расчеречена е меѓу интересите на ЕУ/НАТО и Русија.

Идеална почва за разноразни харлекини од типот на Волен Сидеров, Божидар Димитров и слични кловнови да си играат со меѓу-етнички и меѓу-религиозен оган за евтини политички поени.

Инаку 120 души што учествувале во нападот на џамијата во Пловдив се упасени. А Турците ќе го добијат тоа што им припаѓа. Сега испадот станува меѓу-државен проблем, турскиот амбасадор изрази загриженост.

http://www.rawstory.com/rs/2014/02/14/bulgarian-cops-arrest-120-in-nationalist-attack-on-mosque/
.
 
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.812
Поени од реакции
2.902
Е па штом БГ е во нато и еу,тогаш им се може ќе прави како што сака како гејција ;)
 
Член од
14 февруари 2014
Мислења
9
Поени од реакции
6
Гледам цело време се некој обидува да подбутне "теза" дека иако не не признаваат како народ, Бугарите, Грците и Србите биле христијани, и со тоа подобар избор за нас, а некои други биле лошите.

Прво, со таквото однесување, Бугарите, Грците и Србите не се христијани туку со векови ја користат црквата за најнехристијански да подчинуваат други народи. Ич да не те чуди нашиот однос, имавме искуство со тиe “христијани“ во 1912-13та година и многу добро знаеме колку тежат.

Користам прилика да ве потсетам на зборовите на митрополит Теодосиј Гологанов:

" Ние Македонците немаме толку мака од Турците, колку од Грците, Бугарите и Србите, кои како орли на мрша се впуштија на оваа наша многустрадална земја и сакаат да ја расчеречат... Нашата Егзархија со својата црковна и просветна дејност тука во Македонија ја врши всушност најмизерната задача, му го одзема името на еден народ и го заменува со друго, му го одзема мајчиниот јазик и го заменува со туѓ, му ги одзема сите национални белези и ги заменува со туѓи... Турците земаат имоти и животи на рајата, но не посегнуваат по неговиот дух. Тие го уништуваат телото, но духот го почитуваат. А, нашата света Егзархија го убива ова другото, постојаното... Ние духовниците, по потекло Македонци, треба да се здружиме и да го покренеме нашиот народ да се разбуди, да ги отфрли туѓинските управи, да ги отфрли Патријашијата и Егзархијата, и да се обедини духовно во лоното на Охридската Црква, нивната вистинска мајка црква. Не е ли крајно време да се запре националното делење на ист народ само поради тоа што едниот ја признава Патријашијата, другиот Егзархијата, а третиот му се клања на Мухамед. "

А Бугарија е земја во распад: со најлоша демографска слика во Европа; со нестабилен политички систем; со ендемска корупција и организиран криминал; со два милиони пребегани жители и други половина милион спремни да се отселат; со растречки број на маклинства со кои не знае што да прави сем да им прави проблеми; a расчеречена е меѓу интересите на ЕУ/НАТО и Русија.

Идеална почва за разноразни харлекини од типот на Волен Сидеров, Божидар Димитров и слични кловнови да си играат со меѓу-етнички и меѓу-религиозен оган за евтини политички поени.

Инаку 120 души што учествувале во нападот на џамијата во Пловдив се упасени. А Турците ќе го добијат тоа што им припаѓа. Сега испадот станува мешу-државен проблем, турскиот амбасадор изрази загриженост.

http://www.rawstory.com/rs/2014/02/14/bulgarian-cops-arrest-120-in-nationalist-attack-on-mosque/
.
100 се држени 1 час :

При ескалира тензијата на протестите во Пловдив се уапсени 120 лица, соопштија од МВР. Обвинителството на Република Бугарија презела следниве активности: Формирањето 5 брзи полициски постапки за хулиганство, за кривично дело против исповедувањето и за лична повреда нанесена на полицаец .. Формирани се истрагата и за уништување и оштетување на имот. Формирана е досие за ксенофобична манифестација.

http://www.karlovo.tv/vsichki-statii/120-arestuvani-na-protesta-za-kurshum-dzhamiya

2 милиони од кои 1 милион се Турци и 500 000 цигани

Ништо не знаете за процесите во Бугарија. И јас бев како вас, но сега ми се допаѓаат многу Бугарите. А ти кажи кој ти плаќа и пријатно ли ти е да се да се наведнуваш на оние кои 500 години силуваат жени во Македонија? Купи си фес
--- надополнето: 16 февруари 2014 во 00:20 ---
Е па штом БГ е во нато и еу,тогаш им се може ќе прави како што сака како гејција ;)

Нато и ЕУ = shit. При првата можност дури Бугарија ќе оди во Брикс
--- надополнето: 16 февруари 2014 во 00:23 ---
Загубите се многу повеќе од придобивките. Како почнеме од слободен пазар и нема такси на границата за странски стоки (кошмар за родниот бизнис) и завршиме со секакви санкции и стотици милиони евра на година членарина
--- надополнето: 16 февруари 2014 во 00:31 ---
Јас некој ден како и многу Македонци ќе се вратам во Македонија и ќе бидам најголемиот пријател на Бугарија. Тогаш пропагандата на омраза кон најблискиот ни балкански народ ќе умре засекогаш.
 
Последно уредено од модератор:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Паметни се соседиве.
Само ние од Балканов глумиме модерни Европјани со нашите либерални политики кон изродиве.Затоа и ке не нема,не заслужуваме држава..
 

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.076
Во времето да не постоеше СССР,а сега во денешно време да не постоеа ЕУ и НАТО, бугарите ќе беа избришани точно за 24 саати од страна на Турција..
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.583
Во времето да не постоеше СССР,а сега во денешно време да не постоеа ЕУ и НАТО, бугарите ќе беа избришани точно за 24 саати од страна на Турција..
Тоа им се спрема, Босна 1992 година. Неверојатно е колку народот во Бугарија е подложен на пропагандна обработка. Тие ментално се уште се во 19 век. Но, не рекле бадијала, каков - народ таква власт.

Им посакувам на Турците да ги остварат сите права кои им следуваат според законот.


http://www.youtube.com/watch?v=7Jc03uNhwxU

.
 
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.192
Зелената трансверзала се гради со брзо темпо и по план. Правосавните на Балканот се мразат меѓусебно - секој со некого, кон Македонија сите како кон болно пиле а трансверзалата си гради, кутрата Македонија се радува на Турција - како јагне да се радува на волк.
http://www.makedonskosonce.com/broevis/2008/sonce726.pdf/40_43_misko.pdf
 

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Така само подржувајте ги муслиманиве па нема да остане ниеден православен народ на Балканов..А истите 6 века вршеа геноцид врз словенското население (а некаде сеуште прават етничко чистење - пр. западна Македонија)
Да бидам искрен колку и да не негираат како народ Грците и Бугарите, во секој случај за мене се поприфатливи од Турците и Албанците..
 

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.536
Поени од реакции
2.222
Во времето да не постоеше СССР,а сега во денешно време да не постоеа ЕУ и НАТО, бугарите ќе беа избришани точно за 24 саати од страна на Турција..
А да не сме биле ние некоја српска провинција (т.н. СРМ) мислиш дека сме имале сила да постоиме барем како поим???
Пред да гледате лево десно, ѕирните у огледало прво!
--- надополнето: 16 февруари 2014 во 14:04 ---
А у врска со инцидентов у бугарија, често сум таму, они не се навикнати некој да им команда или да прави нешто што е против нивната воља, имаат нешто појќе храброст и знаат да се изборат за тоа што не им одговара.
За разлика од тоа кај нас каков проблем и да има овде луѓето се наивници (и најголем дел под команда на партиите (у превод:да нема свое мислење)) и што и да се деси и да има некој квази протест ќе пушти јанкуловска тоа желките и сите ќе се префрлат по кафиќи и "ништо никад не се десло", затоа на цел балкан можат луѓето да се борат за своите правдини, а овде у Македонија све што можете да направите е да исправате криви дрини и тоа исклучиво на интернет, за тоа каква би била Бугарија да не бил СССР.....
 
Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom