Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Во лице ни се плукнаа. Наместо да паламудите без потреба мрднете го газот, излезете и кажете НЕ за УЧК..
Да не сум офтопик оти темава не е за Џафери или протести против него...само за болдов дека тоа е рутинска хемотерапија кај лице со 4 стадиум. Ако сакаа, самите граѓани можеа да придонесат самите без протести. Да не се распродаваше тој крај, делот кај езерцата немаше да се насели од доселеници и сигурно немаше да се случи сличен злостор. Затоа можеби требаше протест (многу одамна), но за рас-продажба на имотите кон доселеници од Косово и Албанија.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.940
Поени од реакции
15.028
I jas ne go sakam Talat za minister. kako ni Besimi sto ne go sakav.

No, nema da odam so Stojance na kvazi protest od trinaeset lugje koj prethodno u negova pratija ke se dogovara.

Inaku, ova e isto kako '97 za pedagoska protestite. Na istureno mleko ne se place. Se gleda da ne se isturi. Koga ke se isturi docna e.

A, sto rpavime ako eve, izlezeme, utre-drugiden izlezat desetiljadi. I se super.
I se pojaviva Branko da drzi govor kako Grujo ne cini sto postavuva ucki za ministri?

I treba li ja da go gagjam u usta so sipka i nego i Stojance sto me iskoristile za politicka propaganda na tranziciskiot dzelat na Makedonija?
па преку куров више само на форуми и фејсбуци плачете, а во реален живот ништо не правите за да ја прекинете албанизацијата на македонија...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kogo navrediv be? Direktno i licno?

Јас не плукам од Стојанче плачипиче затоа што не игра на свирчето на патриотот (кој ли ти е сега тој, освен ако не мислиш на Груевски, дека има куп патриоти, дуѓебрижници), туку затоа што се гушта со тој кој прв им даде легитимитет на учк.
И Стојанче плачипиче не протестира за бранителите. Лут им е што не го гласаа во број во кој очкеуваше. Шпекулираше со тричетириесет илјади гласови, а дови мање од 5 илјади.

Туку за политички маркетинг.

сега, темата?
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 12:24 ---
па преку куров више само на форуми и фејсбуци плачете, а во реален живот ништо не правите за да ја прекинете албанизацијата на македонија...
Дете...ај не се закачај.

Не ме цитирај мене, за тоа што јас усм направил.

Мрмо, не е правење ако се дереш на трибина смрт за Албанци.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 12:27 ---
Друга работа што нема никакви политички заднини протестот.
Стојанче беше толку дискриминиран !
Има има и те како има. И не е невинашце лидерот ти. Валкна му е бајаги газот и нему.

Да не сум офтопик оти темава не е за Џафери или протести против него...само за болдов дека тоа е рутинска хемотерапија кај лице со метастази. Ако сакаа, самите граѓани можеа да придонесат самите без протести. Ама излегува се продаваа за "торба урда" и сега би протестирале македонците... Да не се распродаваше тој крај, делот кај езерцата немаше да се насели од доселеници и сигурно немаше да се случи сличен злостор. Затоа можеби требаше протест (многу одамна), но за рас-продажба на имотите кон доселеници од Косово и Албанија.
И да не се продаваа за капа алтани во тетовско, гостиварско, околу матка. и други места.

M

Moon Child

Гостин
Ok Гарфилд, немораш да одиш, а немораш ни да ги одвраќаш луѓето што сакаат да отидат, затоа што сепак е мрднување од мртва точка. Можеби и зелената коалиција во Велес имала задњи намери, ама лани цел Велес излезе да каже НЕ, затоа што го засега, не му било битно кој што и какви намери имал. Ако некој планира да ме користи за свои интереси, а со тоа успеам да придонесам барем малку свест, јас му стојам на располагање, па кој како сака нека ме етикетира.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.968
Поени од реакции
73.934
Има има и те како има. И не е невинашце лидерот ти. Валкна му е бајаги газот и нему.
.
Лидерот ми? :icon_mrgr:
Доискажи се ајде, што има валкано зад себе Стојанче?
Ако не тука, слободно по пп, баш ме интересира што имаш да кажеш :)
Јас кажав што мислам од тоа што можам да го согледам во реалноста, досикажи се и ти :icon_mrgr:

Член од
7 август 2011
Мислења
4.940
Поени од реакции
15.028
Дете...ај не се закачај.

Не ме цитирај мене, за тоа што јас усм направил.

Мрмо, не е правење ако се дереш на трибина смрт за Албанци.
добро малце изрејџав и ја :)
и нормално дека дерење на трибина не е ништо ама и седење дома пред пц исто не е ништо. Дојди денес у 7 пред ЈБТ слушни што има да каже Стојанче и прашај го нешто што не ти е јасно. После тоа заклучи дали ќе биде партиски или не. Не вака врска немаш што ќе се збори и од одма го етикетираш протестот ( типично македонски )

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Дечки вечер у 19:00 пред влада е протестот?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.940
Поени од реакции
15.028
Дали навистина ја сакаш Македонија ??
Дали себеси се сметаш за патриот ??
Дали си огорчен од случувањата во последните неколку дена ??
Дали мислиш дека се прегазени загинатите и бранителите од 2001 година ??
АКО ОДГОВОРОТ Е ДА ! ДОЈДИ И ПОКАЖИ ГО ТОА НА ДЕЛО !
ДЕНЕС ВО 19:00 часот пред гимназијата ''Јосип Броз Тито'' во Скопје,од таму ќе се упатиме кон канцеларијата на ''Достоинство'' да му изразиме подршка на Генералот Стојанче Ангелов...ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА !
21.02.2013

M

Moon Child

Гостин
Дечки вечер у 19:00 пред влада е протестот?
Нема да биде протест, туку само најава, затоа и темата ја крстив така, ќе се договараат кога да има организиран протест, вечер во 19.00 пред гимназијата Јосип Броз.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Абе ајде пред влада што има сеа говори да држиме!Нека дојде Стојанче,нека дојде кој сака.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 13:17 ---
Kolku i da e u pravo Stojance, nisto od negoviot protest! Se posra vo momentot koga se prikloni kon eden od aktuelnive dibeci!! Da bese ni vamu ni tamu ke imase kakov takov efekt ama sega...odma ke kazat politicki motivirano i aj cao!!! A ti pcuj doma po spikerot na vesti!!! Tuzno i tragicno ali istinito!!!
Majkata mu e ne organiziran protest so 100 000 luge, nego odbrana ekipa od 6-7 dusi, nadrkani spremni momci, pravi Solunski atentatori...i udri po gadovite...ednas, dvapati...pa izlezi so soopstenie/klip na youtube pa ke vidis kako se sobira raja za protest...politicki NEMOTIVIRAN!!
Па никој не иде Бранко да го подржи жити господ,ние идеме зашто ни преќипе од ќутење.Ова е сакам да се ебам а да не ми влезе.Па јас се кладам у 100 евра што ги немам дека Стојанче да седеше сам,ама баш тогаш никојј немаше да го подржи,истиот муабет ќе беше.Едните ќе се вртеа дека не е од ДПМНЕ,другите дека не е со СДСМ.Стара приказна,дај нешто ново.

G

Geezer

Гостин
Секое чудо за три дена. АМАН, ОТПОР, Мартин (малку подолго траеше, но без ефект), навивачите од нашата тифо сцена, каде што ќе излегуваа со македонски знамиња постојано, за обединување на Македонија, бла бла бла.

Имате поддршка секако, но од пред тастатура. Како што и од пола Македонија, на истиот начин. Да не се лажеме. Кога ќе има квантитет, бројност, сериозност, без размислување секој би ве поддржал.

Само многу касно ви текна. Кога ќе ве удрат она класично по газето, тогаш се јавувате. Кога ќе се случи нешто во Скопје, па тогаш се јавувате. А тоа што во Гостивар, Тетово, Кичево и Струга не се знае кој јаде, а кој пие, нема врска.Тие не се во Македонија.

Мора да сфатите дека за ваква работа да биде успешна, мора да има бројка која ќе биде сфатена сериозно. Маса.
Ако излезат 1000 души, залудно. Да излезат 5-6000 од почеток, па бројката да се зголемува, тогаш ќе биде друг муабетот. Масовност треба, без масовност, џабе.
Ете, Гоца си остана министерка, џабе протестите за Мартин. Струјата поскапе, ништо не е сменето. Овие со Отпоров, ништо, ама баш ништо не постигнуваат, барем засега.
Навивачиве, иста приказна.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Секој голем протест започнува со самозапалување или запалување на нешто. Ама кај нас е скап бензинот за тоа...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
добро малце изрејџав и ја :)
и нормално дека дерење на трибина не е ништо ама и седење дома пред пц исто не е ништо. Дојди денес у 7 пред ЈБТ слушни што има да каже Стојанче и прашај го нешто што не ти е јасно. После тоа заклучи дали ќе биде партиски или не. Не вака врска немаш што ќе се збори и од одма го етикетираш протестот ( типично македонски )
Ти ќе одиш?

Прашај го од каде му е делот во програмата кој се однесува на внатрешната состојба во Мк и околу надворешните позиции на МК

Овде договарајте се тие што ќе одите, и ве замолуѕвам без Бранко - Грујо коментари.
Везилка за ПРЕЗИДЕЕЕЕНТ!!

Јас навистина сакам да мрднат нештата од мртвава точка.
На состанчења не идам.
А на протестот, ако договорат, ако е искрен и непропагандерски, којзнае.

Бајдвеј Велес е град бе мор лепото. Скопје е селендра, а полојна МК е и појче.

M

Moon Child

Гостин
Секое чудо за три дена. АМАН, ОТПОР, Мартин (малку подолго траеше, но без ефект), навивачите од нашата тифо сцена, каде што ќе излегуваа со македонски знамиња постојано, за обединување на Македонија, бла бла бла.

Имате поддршка секако, но од пред тастатура. Како што и од пола Македонија, на истиот начин. Да не се лажеме. Кога ќе има квантитет, бројност, сериозност, без размислување секој би ве поддржал.

Само многу касно ви текна. Кога ќе ве удрат она класично по газето, тогаш се јавувате. Кога ќе се случи нешто во Скопје, па тогаш се јавувате. А тоа што во Гостивар, Тетово, Кичево и Струга не се знае кој јаде, а кој пие, нема врска.Тие не се во Македонија.
За да има бројност некој треба да присуствува, не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom