Пропаднати предлози за брак

• Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување
V

Vollstandig

Гостин
Се изнагледавме лигавештини,романтики,шлапање,прстени, судбоносни да...и други Казанова стил предлози за брак, а сеа да погледнеме малку и на смешната страна на истите, каде предлогот за брак тргнува во обратна насока од очекуваното.

И најсмешната “запросувачко-неуспешна“ сцена во филм:

Према мене, овие предлози за брак, се донекаде во ред, ама да се направат во поинтимна атмосвера. Што има подобро од тоа, да седнат двајцата на вечера, кампување, на одмор, или некое поромантично место, и да и предложи брак?
Која е потребата, од глупирање во јавност, и цел свет да гледа, и снимање? Желни за внимание, копирање на америчка мода или?
За мене ова запросување во јавност е еднакво како да и побараш на жената да го лапне пред сите гости...нема никаква поента и логика - во јавност.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Па добро сега вреди да се проба тоа е животот несигурен и суров ..................

V

Vollstandig

Гостин
Па добро сега вреди да се проба тоа е животот несигурен и суров ..................
Кажи ми зошто вреди да се проба? Која е поентата? Што добива од тоа дека ќе ја побара пред еден тон усти зинати за сеир? Што постигнува со тоа, поголеми се шансите за бракот подобар да им биди, поубави деца ?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Кажи ми зошто вреди да се проба? Која е поентата? Што добива од тоа дека ќе ја побара пред еден тон усти зинати за сеир? Што постигнува со тоа, поголеми се шансите за бракот подобар да им биди, поубави деца ?
Абе сега жените секогаш со страв ги гледаат овие работите шо ќе каже комшијата шо ќе каже премиерот шо ме боли дали си за брак или не ајде.................

може за некој смешно делува

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.924
едно да се радува дека ќе се ожени/омажи на пример на свадби и други пригоди,а друго е да запроси со прстен на интимен начин и прифатна атмосфера може и пред мал круг пријатели,значи пред јавност пред стотици луѓе,а богами пред светот е глупа работа и премногу клише и веќе е старомодно за мене и навистина не знам во што е поента да приредува такви изненадувања,а мислам дека ТОЈ си мисли дека е голем романтичар,а всушност романтиката немаат врска за запросувања .

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Очигледно е дека сите се фејк, али смешни се :D

Член од
14 март 2012
Мислења
16
Поени од реакции
28
Мене ако ми е стварно дојдено до некоја ќе и направам дете и ќе се поштедам од скапи сценарија и стресни моменти како запросувањето,но очигледно на некој и не му е баш дојдено до брак.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Ова предлагање брак во јавност, по мене е највулгарниот начин некој да ме побара за жена. Нити е романтично нити е нешто посебно - смешно е и детинесто.
Од друга страна, јас стварно не сум некој поборник за лигавење, нежни изјави на љубов, занесено гледање во очите на љубениот, црвени ружи и прошетки на месечина по пуста плажа :rolleyes: , така да може и да не сум најкомпетентна особа да разговарам на темава.
Ипак, си кажав :D

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Што би кажал јас за ова:
Папучари !!

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Предупредување дкеа нетреба да се жени :D

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Првите две се глума. :D

Иначе многу грубо од девојкиве што ги брукаат вакa. Нека кажат ,,да'' пред сите и после на само нека расправаат дали ќе се венчаат или не. Вака ќе се избрукаат само. xD

V

Vollstandig

Гостин
Првите две се глума. :D

Иначе многу грубо од девојкиве што ги брукаат вакa. Нека кажат ,,да'' пред сите и после на само нека расправаат дали ќе се венчаат или не. Вака ќе се избрукаат само. xD
Тоа валјда овде кај нас би се случило...

Незнам зошто би биле местенки видеава, освен второт, на кое и најмногу се смеев:)

Kajgana Shop

На врв Bottom