Проект:Македонија 2019

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.125
Поени од реакции
1.872
Со завршувањето на 2014 година заврши и проектот Скопје 2014. Можам да кажам еден одличен проект кој ја воздигна и овековечи македонската историја и значајно го подигна моралот и патриотизмот кај македонските граѓани. Ова го кажувам од лично искуство бидејќи секогаш кога гледам слики од ново Скопје добивам ерекција и морам да гледам Телма за да ми помине. Освен моралот и патриотизмот кој овој проект го крева кај македонците тој има и многу други позитивни страни. За првпат во историјата Македонија им покажа на западните земји како треба да изгледаат барокни згради изградени по сите најсовремени светски стандарди, за разлика од барокните згради во, на пример Италија, кои се стари по неколку векови и се изградени по застарени стандарди. Исто така македонскиот народ, а и странските туристи кои со нетрпение чекаат на ред да дојдат да го посетат Скопје, имаат можност одблиску да се запознаат со хероите и градителите на Македонската држава.

Откако владата го заврши овој фантастичен проект, кој мене ме фасцинира, сметам дека треба да се продолжи со исто темпо низ цела Македонија. Многу ме радува фактот што тој проект е веќе започнат со преименувањето на разни објекти со имиња на македонски херои како Александар Македонски, Филип втори, Пердика четврти и слично. Јас, како патриот, ова го доживувам оргазмично и сум многу мотивиран да пренесам некои мои предлози за проект кој би сакал да биде наречен Македонија 2019.

Пред се со овој проект би сакал да се опфати цела Македонија, особено таму каде што наталитетот е под 10 промили. Со овој проект би се изградиле споменици и барокни згради во сите градови, села и позначајни локации во Македонија со што би се кренал патриотскиот дух и самосвеста на македонскиот граѓанин.
Би започнал со предлог за градење на споменици на Александар Македонски на 20-те највисоки врвови во Македонија. Со тоа се одсликува рељефот на Македонија која е претежно планинска земја, а исто така и големината на нашиот храбар Александар Македонски.
DSC08811.JPG

Сл 1. Александар Македонски на Титов Врв*

Следно нешто што треба да се направи е секоја општинска зграда во Македонија да се промени во барок стил. Со тоа граѓаните би добиле чувство на еднаквост и привилегијата да работат во барокни згради нема да биде само на вработените во министерствата, музеите и театрите туку на сите вработени во државна администрација. Исто така тука е многу важен естетскиот дел. Пример колку подобро би изгледала зградата на општина центар во барок.
prague-state-opera-exterior.jpg

Сл.2 Општина Центар нов изглед

Во Македонија во последните години бројот на жртви на патиштата се зголемува и полицијата прави се за да се намали овој број. Јас, како загрижен граѓанин, имам брилијатна идеја за тоа како може со помош на барок овој број да се сведе на минимум. Планот е едноставен. Да се постават интерактивни споменици на патиштата кои ќе комуницираат со возачите и ќе ги мотивираат да возат подобро и да внимаваат на патот.
dsc_0393.jpg

Сл.3 Александар Македонски спасува животи

Како што е општо познато во светот после Русија и Србија, Македонија има најмоќна армија во светот. Меѓутоа, поради нашите злобни и љубоморни соседи, Македонија нема излез на море и со тоа нема сопствена морнарица. Но со мала инвестиција тоа може да се смени. Овде целам кон опремување на галиите со соодветно оружје и платформа за слетување на македонските авиони и хеликоптери. Тоа би се извело лесно бидејќи владата веќе превзема конкретни чекори за развој на сопствена научна програма со тоа што професорите ќе издаваат научни трудови со ипакт фактор. Некој од тие трудови може да се погоди да биде за бродови па ќе може да се примени.
Untitled-7.jpg

Сл.4 Прототип на галија G24/7-O

За крај би сакал да го дадам и мојот последен предлог кој се однесува на обезбедувањето на погоре наведените објекти. Како што знаеме денеска ситуацијата во Македонија е розова, но на идилата и се заканува една багра на луѓе наречена опозиција. Во главно се состои од луѓе кои повеќе од 15 години на најгнасен и најпоган начин ја силуваа Македонија и уништија се што им дојде под раце. Бидејќи после толку време правење зулуми тоа им е станато навика тие мораат на некој начин да си ги лечат фрустрациите. Тоа го прават со т.н. бомбирање по медиумите. Според ТМП** овие објекти би можеле да бидат цел на овие зулумџии па затоа мој предлог за нивно обезбедување би било поставување на мини барокни собранија со близина на објектите. Ова се должи на општо познататиот факт преку кој може да се согледа дека секогаш кога не се на позиција кај нив се јавува фобија од рационално однесување и приближување до собрание. Со поставување на овие мини барокни собранија тие не би можеле да се приближат во радиус од 500 метри до горенаведените објекти.

* Да се преименува во Александар Македонски
** ТМП - Тајна македонска полиција
 
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.738
Поени од реакции
760
Со завршувањето на 2014 година заврши и проектот Скопје 2014. Можам да кажам еден одличен проект кој ја воздигна и овековечи македонската историја и значајно го подигна моралот и патриотизмот кај македонските граѓани. Ова го кажувам од лично искуство бидејќи секогаш кога гледам слики од ново Скопје добивам ерекција и морам да гледам Телма за да ми помине. Освен моралот и патриотизмот кој овој проект го крева кај македонците тој има и многу други позитивни страни. За првпат во историјата Македонија им покажа на западните земји како треба да изгледаат барокни згради изградени по сите најсовремени светски стандарди, за разлика од барокните згради во, на пример Италија, кои се стари по неколку векови и се изградени по застарени стандарди. Исто така македонскиот народ, а и странските туристи кои со нетрпение чекаат на ред да дојдат да го посетат Скопје, имаат можност одблиску да се запознаат со хероите и градителите на Македонската држава.

Откако владата го заврши овој фантастичен проект, кој мене ме фасцинира, сметам дека треба да се продолжи со исто темпо низ цела Македонија. Многу ме радува фактот што тој проект е веќе започнат со преименувањето на разни објекти со имиња на македонски херои како Александар Македонски, Филип втори, Пердика четврти и слично. Јас, како патриот, ова го доживувам оргазмично и сум многу мотивиран да пренесам некои мои предлози за проект кој би сакал да биде наречен Македонија 2019.

Пред се со овој проект би сакал да се опфати цела Македонија, особено таму каде што наталитетот е под 10 промили. Со овој проект би се изградиле споменици и барокни згради во сите градови, села и позначајни локации во Македонија со што би се кренал патриотскиот дух и самосвеста на македонскиот граѓанин.
Би започнал со предлог за градење на споменици на Александар Македонски на 20-те највисоки врвови во Македонија. Со тоа се одсликува рељефот на Македонија која е претежно планинска земја, а исто така и големината на нашиот храбар Александар Македонски.
Прегледај го приврзокот 112577
Сл 1. Александар Македонски на Титов Врв*

Следно нешто што треба да се направи е секоја општинска зграда во Македонија да се промени во барок стил. Со тоа граѓаните би добиле чувство на еднаквост и привилегијата да работат во барокни згради нема да биде само на вработените во министерствата, музеите и театрите туку на сите вработени во државна администрација. Исто така тука е многу важен естетскиот дел. Пример колку подобро би изгледала зградата на општина центар во барок.
Прегледај го приврзокот 112578
Сл.2 Општина Центар нов изглед

Во Македонија во последните години бројот на жртви на патиштата се зголемува и полицијата прави се за да се намали овој број. Јас, како загрижен граѓанин, имам брилијатна идеја за тоа како може со помош на барок овој број да се сведе на минимум. Планот е едноставен. Да се постават интерактивни споменици на патиштата кои ќе комуницираат со возачите и ќе ги мотивираат да возат подобро и да внимаваат на патот.
Прегледај го приврзокот 112576
Сл.3 Александар Македонски спасува животи

Како што е општо познато во светот после Русија и Србија, Македонија има најмоќна армија во светот. Меѓутоа, поради нашите злобни и љубоморни соседи, Македонија нема излез на море и со тоа нема сопствена морнарица. Но со мала инвестиција тоа може да се смени. Овде целам кон опремување на галиите со соодветно оружје и платформа за слетување на македонските авиони и хеликоптери. Тоа би се извело лесно бидејќи владата веќе превзема конкретни чекори за развој на сопствена научна програма со тоа што професорите ќе издаваат научни трудови со ипакт фактор. Некој од тие трудови може да се погоди да биде за бродови па ќе може да се примени.
Прегледај го приврзокот 112579
Сл.4 Прототип на галија G24/7-O

За крај би сакал да го дадам и мојот последен предлог кој се однесува на обезбедувањето на погоре наведените објекти. Како што знаеме денеска ситуацијата во Македонија е розова, но на идилата и се заканува една багра на луѓе наречена опозиција. Во главно се состои од луѓе кои повеќе од 15 години на најгнасен и најпоган начин ја силуваа Македонија и уништија се што им дојде под раце. Бидејќи после толку време правење зулуми тоа им е станато навика тие мораат на некој начин да си ги лечат фрустрациите. Тоа го прават со т.н. бомбирање по медиумите. Според ТМП** овие објекти би можеле да бидат цел на овие зулумџии па затоа мој предлог за нивно обезбедување би било поставување на мини барокни собранија со близина на објектите. Ова се должи на општо познататиот факт преку кој може да се согледа дека секогаш кога не се на позиција кај нив се јавува фобија од рационално однесување и приближување до собрание. Со поставување на овие мини барокни собранија тие не би можеле да се приближат во радиус од 500 метри до горенаведените објекти.

* Да се преименува во Александар Македонски
** ТМП - Тајна македонска полиција
Zosto tolku zamaranje , site go delime ova mislenje no zosto potreba od tema sakam da te prasam ?
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
9.451
Поени од реакции
9.632
Со завршувањето на 2014 година заврши и проектот Скопје 2014. Можам да кажам еден одличен проект кој ја воздигна и овековечи македонската историја и значајно го подигна моралот и патриотизмот кај македонските граѓани. Ова го кажувам од лично искуство бидејќи секогаш кога гледам слики од ново Скопје добивам ерекција и морам да гледам Телма за да ми помине. Освен моралот и патриотизмот кој овој проект го крева кај македонците тој има и многу други позитивни страни. За првпат во историјата Македонија им покажа на западните земји како треба да изгледаат барокни згради изградени по сите најсовремени светски стандарди, за разлика од барокните згради во, на пример Италија, кои се стари по неколку векови и се изградени по застарени стандарди. Исто така македонскиот народ, а и странските туристи кои со нетрпение чекаат на ред да дојдат да го посетат Скопје, имаат можност одблиску да се запознаат со хероите и градителите на Македонската држава.

Откако владата го заврши овој фантастичен проект, кој мене ме фасцинира, сметам дека треба да се продолжи со исто темпо низ цела Македонија. Многу ме радува фактот што тој проект е веќе започнат со преименувањето на разни објекти со имиња на македонски херои како Александар Македонски, Филип втори, Пердика четврти и слично. Јас, како патриот, ова го доживувам оргазмично и сум многу мотивиран да пренесам некои мои предлози за проект кој би сакал да биде наречен Македонија 2019.

Пред се со овој проект би сакал да се опфати цела Македонија, особено таму каде што наталитетот е под 10 промили. Со овој проект би се изградиле споменици и барокни згради во сите градови, села и позначајни локации во Македонија со што би се кренал патриотскиот дух и самосвеста на македонскиот граѓанин.
Би започнал со предлог за градење на споменици на Александар Македонски на 20-те највисоки врвови во Македонија. Со тоа се одсликува рељефот на Македонија која е претежно планинска земја, а исто така и големината на нашиот храбар Александар Македонски.
Прегледај го приврзокот 112577
Сл 1. Александар Македонски на Титов Врв*

Следно нешто што треба да се направи е секоја општинска зграда во Македонија да се промени во барок стил. Со тоа граѓаните би добиле чувство на еднаквост и привилегијата да работат во барокни згради нема да биде само на вработените во министерствата, музеите и театрите туку на сите вработени во државна администрација. Исто така тука е многу важен естетскиот дел. Пример колку подобро би изгледала зградата на општина центар во барок.
Прегледај го приврзокот 112578
Сл.2 Општина Центар нов изглед

Во Македонија во последните години бројот на жртви на патиштата се зголемува и полицијата прави се за да се намали овој број. Јас, како загрижен граѓанин, имам брилијатна идеја за тоа како може со помош на барок овој број да се сведе на минимум. Планот е едноставен. Да се постават интерактивни споменици на патиштата кои ќе комуницираат со возачите и ќе ги мотивираат да возат подобро и да внимаваат на патот.
Прегледај го приврзокот 112576
Сл.3 Александар Македонски спасува животи

Како што е општо познато во светот после Русија и Србија, Македонија има најмоќна армија во светот. Меѓутоа, поради нашите злобни и љубоморни соседи, Македонија нема излез на море и со тоа нема сопствена морнарица. Но со мала инвестиција тоа може да се смени. Овде целам кон опремување на галиите со соодветно оружје и платформа за слетување на македонските авиони и хеликоптери. Тоа би се извело лесно бидејќи владата веќе превзема конкретни чекори за развој на сопствена научна програма со тоа што професорите ќе издаваат научни трудови со ипакт фактор. Некој од тие трудови може да се погоди да биде за бродови па ќе може да се примени.
Прегледај го приврзокот 112579
Сл.4 Прототип на галија G24/7-O

За крај би сакал да го дадам и мојот последен предлог кој се однесува на обезбедувањето на погоре наведените објекти. Како што знаеме денеска ситуацијата во Македонија е розова, но на идилата и се заканува една багра на луѓе наречена опозиција. Во главно се состои од луѓе кои повеќе од 15 години на најгнасен и најпоган начин ја силуваа Македонија и уништија се што им дојде под раце. Бидејќи после толку време правење зулуми тоа им е станато навика тие мораат на некој начин да си ги лечат фрустрациите. Тоа го прават со т.н. бомбирање по медиумите. Според ТМП** овие објекти би можеле да бидат цел на овие зулумџии па затоа мој предлог за нивно обезбедување би било поставување на мини барокни собранија со близина на објектите. Ова се должи на општо познататиот факт преку кој може да се согледа дека секогаш кога не се на позиција кај нив се јавува фобија од рационално однесување и приближување до собрание. Со поставување на овие мини барокни собранија тие не би можеле да се приближат во радиус од 500 метри до горенаведените објекти.

* Да се преименува во Александар Македонски
** ТМП - Тајна македонска полиција
Мислам дека ги заборави соросоидите, јас би направил закон по кој секој соросоиден НВО мора да биде сместен во барокна зграда, со над три ката висина.

А ако прашаат зошто, да им одговорат "НЕКОИ ПРАШАЊА НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ОДГОВОР"
 
Последно уредено:
Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.073
Мислам дека ги заборави соросоидите, јас би направил закон по кој секој соросоиден НВО мора да биде сместен во барокна зграда, со над три ката висина.

А ако прашаат зошто, да им одговорат "НЕКОИ ПРАШАЊА НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ОДГОВОР"
Ќути среќа ти не си соросоид.
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
41.303
Поени од реакции
81.749
Зградва на Општина Центар личи како Grand Budapest Hotel :D

Што да не би имале и ние нешто вакво..+1 (y)
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
33.989
Поени од реакции
51.472
Ја коа избација идеја за екстерно, дека студентите ќе полагаат државен испит два пути у текот на студирање, реков на заебанција, (пошто нели, све што праат апашиве, праат за да исцедат некоја пара повеќе од обичниот Македонец) нека го напраат да се плаќа за оние кои ќе паднат, а сакаат пак да полагаат. И тоа колку пати сакаат нека преполагаат.
Некој рече, немој ќе прочитаат....
После стварно направија така.

Так и ова, колку и да ви личат гротескни, идеиве за заебанции, што ги користите, немојте да бидете 100% сигурни дека ќе останат во сферата на заебанции.
Ѓаволот нит ора, нит копа. Слуша што зборите.
 

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.409
Поени од реакции
13.836
Од ДПМНЕ највавија пресконференција во која министерот за односи со јавноста @Brutus , ќе ги претстави деталите од проектот.
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.268
Јас сум задолжен за Кајгана не се заебавај.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom