Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Незнам само што ги натера, толку милиони од порти, споменици, 3 врби во Вардар да засадат, ама добро си ја засадИ иднината некој, 3 стана у центар си купил.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Кога може да има Палма на Мајорка, зошто да не може да има врба во Скопје? :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ме интересира дали постои некој на кој реално му се свиѓа ова со врбиве 250.000 евра скапи...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Треба билбордите низ Скопје да ги модифицираат малку - Иновативност е во обичната река да видиш врба. :unsure:

П

Пепси_

Гостин
Ме интересира дали постои некој на кој реално му се свиѓа ова со врбиве 250.000 евра скапи...
на тој шо ги лапнал парите :pos:

со извинување ама да и засади некој нејзе у сред минџа жална врба да и мрда малце по креативна може ќе биде.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
на тој шо ги лапнал парите :pos:

со извинување ама да и засади некој нејзе у сред минџа жална врба да и мрда малце по креативна може ќе биде.
Повеќе на Жална минџа, според проектов што го стокмила. Уметничко дело ова било бе. Ако е така, сливата кај мене пред зграда треба да биде културно наследство и да чини 100 000 евра.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
На Искра и на Бетон (или било која друга градежна компанија што ќе го изведува проектот) сигурно. Веројатно на уште некои вработени во државни институции, на раководни места.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
На Искра и на Бетон (или било која друга градежна компанија што ќе го изведува проектот) сигурно. Веројатно на уште некои вработени во државни институции, на раководни места.
Тоа не е реално. Прашав за реално. Реално, можеби покасно сфатила али ни на Искра Врбевска не и се свиѓа ама најлесна пара и е ова...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Тоа не е реално. Прашав за реално. Реално, можеби покасно сфатила али ни на Искра Врбевска не и се свиѓа ама најлесна пара и е ова...
Реално е. Кажи една пореална работа од купче со пари. :D Додуша, тешко дека Искра зела купче, ама пари си се пари. Плус, гледаш се мачела да осмисли и запишала:
onda, evo zapisujem da vrba mora biti balirana.
А, овде членот Војвода малку утнал
Na ovaj nacin ces imati ogromno stablo koje ce i tvoji unucici da pamte .
Нема само внуците нејзини да ја памтат нејзе и врбите. Сите ќе ги памтиме.

V

Vollstandig

Гостин
А колку се ? 249.999,99 евра ? :D
Не бе чичо, ја реков од кај информацијата дека ги купиле 250.000 евра не видов на веб порталиве објавено:) А да се ценкале со набавувачот, сигурно ќе им ги дадел и за 249.999 евра.
1 евро заштедено во државна каса.

3 врби = 250 . 000 евра

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.511
јас пак пред зграда имав иста таква врба, море ако размислам неколку се.
значи јас сум имал цело богатство во дворот.
и слободно ке им ги отстапев веќе пораснати за многу помала сума. ич да не се секира дали ке се фатат.
ај разбирам стварно, ама врби бе!!!!
да посадеа на пример секвоја или како се викаше па да се гледа од 100 км, ама врба .
во секој случај се опари некој салам:)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
секој ден гледам како повеќе и повеќе се крадат пари од буџетот а народв ем гладен ем сиромашен го убија со даноци едноставно не прекршија со давачкиве! и кога ке видам некој „уметник“ со незнам ти какво таму посебно „уметничко дело“ како што е овој со врбиве си пикнал добри пари у џеб ми се сере!!!

кога ке ја слушнам сумата што се дава у ветер односно за засадување на ЖАЛНИ врби у вардар нагонот за серење ми се појачува 10 пати.

толку многу сум изреволтиран од проективе што веќе стварно преку .!. ми дојдоа сите до еден од споменици до врби!!! мислам дека нема човек веќе што несваќа дека сето ова е гооооолемо перење на пари.

п.с сакам да ги прашам авторката изведувачите и сите останати кои се вклучени во проектот.

Проект „Жални врби во Вардар“ - дали овој проект ќе го отсликува народот како прекршен и заморен од секојдневните гомна во кои плива ( читај вардар )
јас искрено буклвално вака го сваќам проектов - врбите сме ние обичните луѓе што немаат скршена пара веќе и се борат да преживеат од денес за утре - а варар ни ја претставува владата (не само сегашната туку која и да дојде/била) со нејзините секојдневни „фикс идеи, проекти, решенија, инвестиции...-читај гомна) со кој цел живот го храни народот​

Kajgana Shop

На врв Bottom