секој ден гледам како повеќе и повеќе се крадат пари од буџетот а народв ем гладен ем сиромашен го убија со даноци едноставно не прекршија со давачкиве! и кога ке видам некој „уметник“ со незнам ти какво таму посебно „уметничко дело“ како што е овој со врбиве си пикнал добри пари у џеб ми се сере!!!
кога ке ја слушнам сумата што се дава у ветер односно за засадување на ЖАЛНИ врби у вардар нагонот за серење ми се појачува 10 пати.
толку многу сум изреволтиран од проективе што веќе стварно преку .!. ми дојдоа сите до еден од споменици до врби!!! мислам дека нема човек веќе што несваќа дека сето ова е гооооолемо перење на пари.
п.с сакам да ги прашам авторката изведувачите и сите останати кои се вклучени во проектот.
Проект „Жални врби во Вардар“ - дали овој проект ќе го отсликува народот како прекршен и заморен од секојдневните гомна во кои плива ( читај вардар )
јас искрено буклвално вака го сваќам проектов - врбите сме ние обичните луѓе што немаат скршена пара веќе и се борат да преживеат од денес за утре - а варар ни ја претставува владата (не само сегашната туку која и да дојде/била) со нејзините секојдневни „фикс идеи, проекти, решенија, инвестиции...-читај гомна) со кој цел живот го храни народот