Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Зошто е откажан настанот на фб?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
Зошто е откажан настанот на фб?
Затоа што во Македонија владата е државата, а не народот. Додека не покажеме кој е кој, ништо не правиме.

А за овој инцидент, можам да набројам уште едно 50 такви... Алфите откако ги знам се искомплексирана маса луѓе што мислат дека можат што сакаат да прават. Тоа е.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Грешка си. Не знам колку од вас тука ги познаваат законите но полицаец нема право веќе да те запре ради проверка онака како што е на автопатите да ти бара возачка и терај да ти рече. Ако нема причина да речеме дека немам каиш, возам пребрзо, или на улица ме глеа и знае дека сум пијан тогаш смее да ме стопре. Али без сигурна причина нема право и за тоа можеш да го тужиш. Се сменија некој закони не живееме у комунизам веќе :)
Епа тоа го мислев и јас. Не би сакал и јас да ме застане полиција без причина, но веќе доколку тоа се случи не би се правел паметен и да се расправам со нив. Фино лепо ќе им дадам идентификација, ќе им одговорам доколку ме прашаат нешто и би си заминал. Да направам нешто што не треба воопшто нема да ми биде криво и да ме тепаат.

И патем, еве некои добри совети за однесување спрема полиција и како да не те претепаат од ќотек! :)

Член од
5 мај 2008
Мислења
92
Поени од реакции
17
Паралелен пример кај нашиот јужен сосед само разликата е шо нивниот главен град беше во пламен

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.181
нивниот град у пламен, а мозоците на нашиот народ исперени ...

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Остана ли некој да преноќи на плоштад? Гледам има статии за тоа ама има и многу што се вратени...знае некој дали има такви што ќе останат?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.323
Поени од реакции
8.328
Ќе потврди некој дека вистина ова се случило со детето ???Има некој што видел лично и слушнал освен на тв тоа што го изјавија има некој да го познава детето ?!крај краева има некој од ѓорче да каже дали познава такво име и презиме ако веќе го кажаа преимето ..

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
СРАМОТА Е ШТО НЕКОЈ ОЧИГЛЕДНО УЖИВА ДА МАНИПУЛИРА СО МАСАТА.. СТАДОТО ДЕ.
ИЛИ СУДСКА МЕДИЦИНА И МВР ЛАЖАТ ИЛИ ПАК СВЕДОЦИТЕ...
Тоа што некој сака да си игра со вас не е ли доволно да покажете среден прст?

Нека почива во мир.
Па ако лажат сведоците како умрел тогаш? Значи сакаат да го прикријат случајов да ни ги замачкаат очите и да заборавиме.

С

Спенсер

Гостин
24 часа поминаа од настанот,и сеуште НИКОЈ не излезе со ОФИЦИЈАЛНА и потврдена вест.
Очигледно е дека тука нешто не е во ред.

Дали е потребно да се коментира друго?

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Како што кажаа погоре секогаш постојат 2 страни.

Она што мене ми остави впечаток е апсењето на Љубе денес. Водејќи се од она старото „Секој скандал се прикрива со друг“ мислам дека тука нешто не штима.

Како и да е во ред е да почекаме повеќе прецизни информации...

п.с. Отиде ФБ групата...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
стварно....ова започнува да заличува со она...кога во САД има скандал обвинуваат некоја земја за нешто и ја напаѓаат....само да се прикрие....
ова може да е новинарска патка

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ја избришаа групата на ФБ за да не се организира народ. Нешто слично како со Кале протестите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom