Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Немате појма колку сум горд во овој момент.
Навистина ми е жал што неможам да дојдам утре ама не сум од Скопје и плус имам само 14 години.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Не бев на денешниот протест, имав обврски, ќе одам на утрешниот, ама информираат дека му се слошило на братот на Мартин, викнале медицинска екипа и им рекле „не смееме да интервенираме“.
На најголемиот душман да му се слоши треба да му помогнеш ама ајде, среќа постои карма.
Да и тоа е точно...збореше кога седевме на раскрсницата меѓу собранието и градска болница.
Се заблагодари за поддршката, заплака на крајот, му се слоши...а лекарите рекле дека им било забрането да интервенираат..иако болницата е само на 5 метри од раскрсницата.

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Зашо забрането да интервинираат лекарите ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да и тоа е точно...збореше кога седевме на раскрсницата меѓу собранието и градска болница.
Се заблагодари за поддршката, заплака на крајот, му се слоши...а лекарите рекле дека им било забрането да интервенираат..иако болницата е само на 5 метри од раскрсницата.
Тоа е, добро ќе беше да им влагаше нешто од заклетвата кога дипломираат, не за џабе е тој ритуал ама кај нас ради реда тоа се сфаќа.

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Точно , Хипократовата Заклетва вели дека треба да му помогнеш на секој болен , па макар и непријател , секој човек е човек пред очите на докторот ( барем така треба да биде ) .. Ебаго оние у Гвантанамо имаа висока медицинска грижа ..

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не бев на денешниот протест, имав обврски, ќе одам на утрешниот, ама информираат дека му се слошило на братот на Мартин, викнале медицинска екипа и им рекле „не смееме да интервенираме“.
На најголемиот душман да му се слоши треба да му помогнеш ама ајде, среќа постои карма.
Дали е ова 100% потврдена информација затоа што ако е вистина те остава без зборови.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Дали е ова 100% потврдена информација затоа што ако е вистина те остава без зборови.
Јас бев таму, и тие што беа најблиску така кажаа. А инаку со со свои очи видов дека заплака, дека му се слоши и дека го држеа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Полицајците претепуваат до смрт, а лекарите не интервенираат. Што е наредно во оваа земја?

Г

Грејвдигер

Гостин
Неколумина потврдија на Твитер за лекарската „интервенција“. Се е наопаку кај нас, си ибавме мамата. :rolleyes:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.679
Поени од реакции
59.808
Без видео запис не ме убедувате во ова :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
ЦЦЦЦЦЦЦ НЕ СЕ НОРМАЛНИ ЕЈ. НА РИПЛИ ТРЕБА ДА НЕ ИМА БЕ.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ако мислиш на убиството, реакцијата на МВР, медиуми, партии.. во ред, додуша јас повеќе сакам овде да се живее како на запад. Ама бидејќи ова се само желби, а ние сме овде, треба да излеземе и да протестираме, за да не се случува истото и во иднина.
А ако мислиш на протестот, и јас би сакал ти и твоите истомисленици да живеете на запад (а мислам дека и многу други мислат како мене). ;)
This.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Без видео запис не ме убедувате во ова :)
Да ти нацртам јас, сакаш :D

Ако е стварно вистина, а искрено не знам во што да верувам веќе, да ми каже некој дека вонземјанец дошол на плоштад се поздравил со сите и си заминел нема да ме изненади...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Кога немаат одговор и решение веднаш мешаат политика,тука се гледа слабоста на системот. Браво младино за прв пат сум горда на Вас. Под хитно оставка,доживотен затвор за соучесниците и реформа на партиската полиција!
Нека дознае цел свет каков систем имаме,како се понашаат со сопствениот народ,од кај гладни па и не тепаат до смрт!
Naah, нема шанси да му дадат доживотен затвор, бар не кај нас. Околу 10 години ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom