Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Флејм, зошто не се крена олкава врева кога полицаец пукаше по деца во интернет кафе пред неколку месеци? И тоа беше бруталност.

Искрено ви завидувам дечки што така се организиравте. Но нема да има сврха, вакви случаеви имало и ќе има да не кажам тоа е дел од човештвото како кај нас така и насекаде во светот. Се се работи за поединци, а и никој нема да ве закача ако си седите дома и не си ја предизвикувате среќата каде што знаеш дека ќе бидеш легитимиран од алфа нели.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Флејм, зошто не се крена олкава врева кога полицаец пукаше по деца во интернет кафе пред неколку месеци? И тоа беше бруталност.
Тогаш уште не сме биле свесни.
Ни сега некој не се.
Ама одсега ќе биде различно.;)

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Ејјј па и ти... Смрт за алфите и тигрите,кој ги ебе... живи треба да ги запалат сите до еден,по можност на плоштад.
Џабе докажуваш и објаснуваш друже... не се мачи. Јас реков дека веќе не пишувам на темава,ама ај,само да те посоветувам :)

Ќе бидеш етикетиран на погрешен начин :)
Не вршат алфите работа ако на секој криминалец убиваат и еден невин човек. Никој не вика да нема единици за брзо распоредување. Ама не оваа багра убијци. Критериуми, тренинг и психо тестови, а не оние кои треба да бидат за решетки да глумат шерифи.

Се знае убаво низ цело Скопје. Алфи тепаат кога и како сакаат. Тоа се знае со години веќе ама никој ништо не презема. Сега веќе чашата е прелиена и мора да се смени нешто.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Искрено ви завидувам дечки што така се организиравте. Но нема да има сврха, вакви случаеви имало и ќе има да не кажам тоа е дел од човештвото како кај нас така и насекаде во светот. Се се работи за поединци, а и никој нема да ве закача ако си седите дома и не си ја предизвикувате среќата каде што знаеш дека ќе бидеш легитимиран од алфа нели.
А како па баш ТУКА на форумов пред веќе 3 и повеќе години се организиравме за мировниот протест за против промената на името? Една случка мора да биде капак на сите ситуации.

Метал, ако вака си викаме на секое случување нема сврха, нема ова нема она, и името ќе ни го сменат и со таквото во раце ќе си остане македончето, кој вика дека нема сврха и нема поента и нема да се смени нешто, нека си седи дома и нека не доаѓа на протест. Ама утре ако негово дете настрада вака (не дај Боже), ако друг му каже нема сврха нека не се буни и никој да не му е крив.
--- надополнето: Jun 9, 2011 6:15 PM ---
Не вршат алфите работа ако на секој криминалец убиваат и еден невин човек. Никој не вика да нема единици за брзо распоредување. Ама не оваа багра убијци. Критериуми, тренинг и психо тестови, а не оние кои треба да бидат за решетки да глумат шерифи.

Се знае убаво низ цело Скопје. Алфи тепаат кога и како сакаат. Тоа се знае со години веќе ама никој ништо не презема. Сега веќе чашата е прелиена и мора да се смени нешто.
Точно.

С

Спенсер

Гостин

За се си во право... И јас викам тоа.

НО, АЛФИ-те се под МВР,кое е под власт на политичарите. така да,незнам што да кажам/

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Вака, алфите може да сменат име само, да се смират многу повеќе да бидат одбрани само најдобрите со психата и спремноста, но тие ќе постојат.

Процесот за донесување одлука може да трае дури 1 година што значи 1 година протести.

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180

Но нема да има сврха, вакви случаеви имало и ќе има да не кажам тоа е дел од човештвото како кај нас така и насекаде во светот. Се се работи за поединци, а и никој нема да ве закача ако си седите дома и не си ја предизвикувате среќата каде што знаеш дека ќе бидеш легитимиран од алфа нели.
Па мора да се почне од некаде! Нема да има сврха!? Може таквите случаи да се редуцираат на минимум! Или премногу е тешко а, so why dont we just give up. Се работи само за поединци? Така, така, седете си дома... Полициски час ако не па... Jesus...

С

Спенсер

Гостин
Вака, алфите може да сменат име само, да се смират многу повеќе да бидат одбрани само најдобрите со психата и спремноста, но тие ќе постојат.
Викаш ова е можно во нашава мила држава?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Типично за македонец и македонците...
Но, до кога вака...
Ах, Гоце, од вакви и за вакви загина...

I

Iblis

Гостин

А така кажи ни, нека ни се множат вакви случаи, а ние со здравје да си го дрвиме по дома, по визби, бункери, атомски засолништа, да таму нема да не закачаат, пошто тоа им е работата да не закачаат да не се шетаме по бел ден , да не кажам ноќ или па во друштво, за девојка ЈОК, ќе настрадате двајца, али јебг седи си , свиткај кичмата, молчи си, ќути си, абе не диши! А и најдобро микрочипови под кожа и бар кодови на врат, за полесна идентификација, тоа им е работа,е сеа некоја заушка , палка или карта во една насока за вечните ловишта ако добиеш, ОК е пошто се е тоа стандардно и не вреди да се протестира против тоа, нормални работи се тоа, нема сврха да се протестира кога низ цел свет се случува тоа....

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

Процесот за донесување одлука може да трае дури 1 година што значи 1 година протести.
Ова во нашата држава е невозможно.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Типично за македонец и македонците...
Но, до кога вака...
Ах, Гоце, од вакви и за вакви загина...
Со поголем фонт друг пат цитирајме моите од Србија се.
Дечко јас дигнав раце уште кога водникот во арм ми беше непријател во 2001ва, ќе дојде и ти време да дигнеш раце и да застанеш пред изборт, тука или да се бега надвор, подобро овде нема да биде.

Он топик : Седел дома или одел на протест исто ми се фаќа и така и вака можам да го јадам. Алфите се во Скопје во Тетово незнам дали се уште но кога јас од нив јадев клоци и шамари тогаш самиот бев крив бидејќи со другарите кршевме закони сакавме да тепаме хомосексуалци и го добивме своето, да едно време беше кога бев скинер и многу добро знам што е полициска бруталност и добро знам дека јас постојано сум грешел и сум го кршел законот на што сега се смеам и се мислам како бев толку смотан.

А вие дечки од Скопје, пак ќе нагласам слободно излезете на протест да бев и јас таму сигурно ќе дојдев убаво е да се види како се буди свеста кај младите а јас морам да се оправдам пред некој малолетник да истапи со уште некоја изјава дека сум бил кукавица да кажам дека мојата работа не ми дозволува.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не се обидувам да извртам ништо, само ја согледувам ситуацијата онаква каква што е. На самиот почеток, односно во првата изјава со која се појави Котевски/МВР, беа наведените искази. Но сето тоа се смени откако ги добија резултатите на вештакот. Значи првата изјава можеби беше грешка или беше според дадените извештаи на полициските службеници кои вечерта биле таму, а кои сега е веќе сосема јасно се обиделе да се покријат меѓу себе. Но после МВР веднаш се поправи кога имаше официјални информации од вештакот. ЗАТОА ТРЕБА ДА СЕ ЧЕКААТ И СЛЕДАТ СИТЕ ИНФОРМАЦИИ, А НЕ ДА СЕ ПОДГРЕВА АТМОСФЕРАТА СО ШПЕКУЛАЦИИ.

Јавноста овде сака се' да и биде точно кажано во истиот момент. Како да не разбираат што е тоа истрага. 3а да им се каже нешто истовремено, нашиве портпароли излегуваат и кажуваат неофицијални информации што мислам дека е грешка.

Ако некој треба да даде оставка -- а јас сум цврсто против оставка бидејќи нема основа за такво нешто -- тогаш тоа е Јанкуловска (која се уште не е назначена за министерка) и тоа од морални причини. А никако заради шпекулации дека МВР прикривало докази и лажело. И никако пред да се реши случајот.

И како тоа "што" за земените искази? Па тоа ти кажува дека МВР си ја врши својата работа бидејќи сите сведоци се земени во обзир речиси веднаш. Да не беше сторено тоа, ќе држеше вода твојата критика, но не е така.

Никаков спин нема тука, само разум. Кажаното од Котевски беше првично такво бидејќи и него така му било кажано од полицајци кои се обидувале да се покријат. Сите тие сега се под истрага. И тука важи истото што го напишав погоре. Единствена грешка е што Јанкуловска, Груевски па и Котевски не излегоа први со сочуство пред сите, а дури отпосле да го третираат Мартин како случај. За да се расветли случајов треба да се има трпение и да се слушнат сите страни на приказната, а не да се вршат политички притисоци и да се прават искривени слики.

Не знам што се чудиш околу идентификацијата, немал лична карта или било каков друг документ. Единиствениот начин да го идентификуваат биле преку отисоци од прсти кои ги имале со оглед на тоа што имал проблеми со законот претходно.

И ало, семејството на Мартин е во жалост, не може да се соземе а такви како тебе не им давате мир. Ако сме стасале до ова да згасне млад живот заради политика, тогаш и ние не треба да постоиме. Како да не сваќате дека со вакви коментари и испади им стварате само поголема болка наместо да им пружиме поддршка.

P. S. Патем, собери си го јазикот кога ми се обраќаш бидејќи имаш опомена пред бан.
Извини вака ама од каде си толку сигурен дека се работи за погрешни информации. Во Понеделник во 13 ч. телото е предадено на обдукција во судска медицина, во 15 ч. излегува Иво Котевски и кажува дека поима немале што се случува и дека имале некое дете на кое му се слошило на плоштад и замолува ако некој има информации за насилство да пријави. Дали ти веруваш дека тие таму некои полицајци ги имаат тие овластувања да предаваат сами тела на обдукција сами да пишуваат извештаи до јавност и така натака? И не мора да се закануваш со банови на секој што не мисли ко тебе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom