Приколка во Грција

Член од
13 април 2021
Мислења
3.447
Поени од реакции
11.326
Види.. убаво е што ја сакаш природата..
Ама имав прилика да поминам еден ден Пантелејмон(-ас). Тоа е кога одиш накај Лептокарија..
Цела колонија наши има таму! Буквално пола камп!

Арно ама: плажата чемер накај јад! Па Охрид има подобри плажи од тој тип(камчиња/песок). Неисчистена, јер само кампот ја опслужува, а камперите не се шинуваат! Влегуваш во вода, три чекори, две метра длабина. За деца автоматски не е, а ни па мене ќеиф ми орави тоа. Во близина некој чува свињи, и тоа така апла убаво на плажата се осеќаше :icon_lol:

Е сега не влегов во самиот камп, па не можам да кажам повеќе…
Ама ако сакаш таква “природа”.. ондак океј!
Не знам кај си бил ти на кампување, јас таму кај што сум била супер сум си поминувала. Сите тие кампови ги имам поминато од Лептокарија, до Неи Пори, па и на краците. И Охрид на времето идев по кампови. Си има своја убавина и во тоа. Сега немам многу услови за да кампувам на подолго време, па бирам друг начин на летување ама во пензионерски денови сигурно.

Би кампувала и на екстремни температури.

И сакам да си купам таков van или RV.

На темава, мн ми се свиѓаат луѓево и нивниот канал.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.402
Поени од реакции
16.602
Кога ќе бидам пензионер дефинитивно ќе си купам камп приколка и ќе се паркирам во некој камп, од средина на мај, па се до крај на септември. Нема поголем благодет од плажа, сонце и море.

Сум летувала во хотели, апартмани, камп приколки, и сè си има своја предност и мана. Генерално, на одмор кога одам сакам да поминувам што е можно подолго време на плажа, отколку да дремам во хотелот или собата.
Prvo nonEU citizen ima ogranichuvanja so dolzina na prestoi, a bashka da sedish tolku dolgo treba mnogu pari, plus za patnichko osiguruvanje a stari lica x2 plakaat , bashka so klimava tolku dolgo obavezno poplavi ke te fatat a moze I sneg..(na Evia pred 2 Dena bajagi sneg)...

Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
Не знам кај си бил ти на кампување, јас таму кај што сум била супер сум си поминувала. Сите тие кампови ги имам поминато од Лептокарија, до Неи Пори, па и на краците. И Охрид на времето идев по кампови. Си има своја убавина и во тоа. Сега немам многу услови за да кампувам на подолго време, па бирам друг начин на летување ама во пензионерски денови сигурно.

Ова е друго. Верувам во твое подвижно комбе/приколка како и да се викаат на МК е подобро него статична приколка во грција.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.957
Поени од реакции
11.215
Еве и јас истото искуство го имам. Од толку џапање и фалење од мој другар како грчка било на друго ниво, он на македонски си зборел сегде сите го разбирале, охрид било тапа за грција и појдовме во неговата камп приколка.

1. Не е твој имот, плаќаш годишно сума на пари за одржување. Ако му прдне на газдата на комплексот утре ке те нема.
2. Грците незнаат многу англиски тешко е за разбирање. Многу и на косо те гледаат кога збориш на друг јазик.
3. Кампот корнеше, приколката ај така и така. Али тоа заедничкото веце што го имаат? Со среќа влегување.
4. Плажата чист песок да ама нема ништо. 20 лежалки. 1 кафич. 1 продавница.
Штама, досадно. Ако не си со друштво џабе одиш.

од тоа што ми беше кажано и тоа што го видов е небо и земја. Извинете ама во Охрид барем ресторан или кафич до вода ке седам ко човек. А не ке јадеме на плажа од ваму е поефтино, пиење од продавница пошто порција паста е 25 евра.
Епа тоа е тоа што го зборувам(-е)
Посебен тип на луѓе се камперите. Најчесто фамилијарни луѓе, парови, деца, пензионери..
Сакаат тишина, мир. По цел ден табла да маваат под некоја сенка…
Имам другар што е по кампување, си оди по цел месец. Ама јас сум живчан, и уште третиот ден ми се здосадува на едно место.

Така да, нека си проба кој сака…
Не викаммдека е добро или лошо.
Автоматски споено мислење:

Ова е друго. Верувам во твое подвижно комбе/приколка како и да се викаат на МК е подобро него статична приколка во грција.
Да, дефинитивно тоа е врв :D
Ама прескапи се за жал!

(и да не се лажеме со ЈТ и модификации, пренамени на обични комбиња! Тоа е само за контент.)

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Ние имаме камп приколка во Охрид, три месеци само може да ја користиме, два пати по два дена на лето одиме, такса дневна плаќаме на човек 40 денари кога сме таму и плус годишна 800 евра. Го продаваме две години, никој не сака да го купи.

Никогаш не би купила приколка после ова искуство. Кај не ти се исплаќа, па условите... 1000 луѓе во 7 пред вц чекаат топла вода за бањање и вода има само за првите 4, а зависи и од луѓето, може само за првиот да има, вцто 100 км од тебе, навечер ако ти се примоча, ќе се раздени додека одиш-идиш, галами цела вечер, тоа се се слуша, гитари, песни ова она си сакаат луѓето си се веселат, внатре ќе се направиш пиле на ражен од прежешко и тн и тн.. Па крадење, па невремиња лом прават ехеее имам да раскажувам до утре.

Ако се има пари, една гарсоњера му е мајката. И преку цела година ќе си ја користиш, па и преку цела година можеш и да ја издаваш.

Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
Епа тоа е тоа што го зборувам(-е)
Посебен тип на луѓе се камперите. Најчесто фамилијарни луѓе, парови, деца, пензионери..
Сакаат тишина, мир. По цел ден табла да маваат под некоја сенка…
Имам другар што е по кампување, си оди по цел месец. Ама јас сум живчан, и уште третиот ден ми се здосадува на едно место.

Така да, нека си проба кој сака…
Не викаммдека е добро или лошо.

Да, дефинитивно тоа е врв :D
Ама прескапи се за жал!

(и да не се лажеме со ЈТ и модификации, пренамени на обични комбиња! Тоа е само за контент.)
Да скапо е модифицирањето, а и спиењето тоалет ова она. Во странство имаат посебни места за камп приколки. Чешма и веце е обезбедено значи само преспивање ти е во комбето. Замисли правиш тура.Мк, Хрватска, Италија, итн. Единствен трошок е храната и бензинот.
Милина…

Ние имаме камп приколка во Охрид, три месеци само може да ја користиме, два пати по два дена на лето одиме, такса дневна плаќаме на човек 40 денари кога сме таму и плус годишна 800 евра. Го продаваме две години, никој не сака да го купи.

Никогаш не би купила приколка после ова искуство. Кај не ти се исплаќа, па условите... 1000 луѓе во 7 пред вц чекаат топла вода за бањање и вода има само за првите 4, а зависи и од луѓето, може само за првиот да има, вцто 100 км од тебе, навечер ако ти се примоча, ќе се раздени додека одиш-идиш, галами цела вечер, тоа се се слуша, гитари, песни ова она си сакаат луѓето си се веселат, внатре ќе се направиш пиле на ражен од прежешко и тн и тн.. Па крадење, па невремиња лом прават ехеее имам да раскажувам до утре.

Ако се има пари, една гарсоњера му е мајката. И преку цела година ќе си ја користиш, па и преку цела година можеш и да ја издаваш.
Ете реален муабет од некој што има искуство.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.957
Поени од реакции
11.215
Ова е генерално проблем со приколките/караваните. Ептен niche-маркет се, и многу е зафркнато ако сакаш да ја продадеш! Па уште и фиксна ако е… Бог напомош. (а обично штом е ставена фиксна да биде, значи се стари и не се за возење)
И јас имам слично искуство по нашиве кампови..
Ама другаров, а и други што ги знам.. Сосем различни приказни раскажуваат за во Грчките кампови.
Јас верувам дека условите се далеку подобри, а богами и народот кој оди таму.. (најчесто германци, холандези)
Ова па е сосем друг муабет. Други пари, трошоци, даноци.. се.
Без лично искуство, не би се ни осмелил да речам дека е подобра опција.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.576
Поени од реакции
14.007

Продај и ја на тетката, по специјална цена. Ем ќе имате нешто заедничко, ке се здобрите :D.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.082
Поени од реакции
27.584
Не среќо, сакам да кажам дека не ми е битно пример да е хотелски смештај со пет ѕвездици. И како што кажав се си има предности и мани. Јас сум човек што ја сака природата.
Па може во апартманот или во хотелската соба ќе имаш палма во саксија или цвеќе во вазна.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.957
Поени од реакции
11.215
Продај и ја на тетката, по специјална цена. Ем ќе имате нешто заедничко, ке се здобрите :D.
Ако е од оние Брако што ги мислам.. и не е на Градиште..
Хоуп ќе треба да и плаќа на Поздравче само за да се оттараси од неа..

Најголем дел од нашиве кампови се такви! На времето во бивша Југа, фирмите имале приколки за нивните вработени, и така и оделе по одмори..
Кога се раскурца таа држава, и тие фирми.. во матните 90’ти, капом и шаком ги даваа за малтене беспари.
И сега, оп, расходовани по 50 години на сонце и дожд, продавање на свети никад.
(А и тоа масовно организирано кампување изумре. Границите се отворија. Охриѓани се умислија дека се Монте Карло..)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.082
Поени од реакции
27.584
Би кампувала и на екстремни температури.

Ако си купиш ваков VAN, можеш да се вработиш во зимската служба на Македонија Пат. Таман да го зачистиш снегот на Плетвар и Стража кога ќе ги изненади.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Ако е од оние Брако што ги мислам.. и не е на Градиште..
Хоуп ќе треба да и плаќа на Поздравче само за да се оттараси од неа..

Најголем дел од нашиве кампови се такви! На времето во бивша Југа, фирмите имале приколки за нивните вработени, и така и оделе по одмори..
Кога се раскурца таа држава, и тие фирми.. во матните 90’ти, капом и шаком ги даваа за малтене беспари.
И сега, оп, расходовани по 50 години на сонце и дожд, продавање на свети никад.
(А и тоа масовно организирано кампување изумре. Границите се отворија. Охриѓани се умислија дека се Монте Карло..)
Убав е, не е лош, т. е тоа се две камп приколки направени како мала куќичка и има многу место. И за спиење и за повеќе луѓе, уредена е со се топтан, од тенџере до фрижидери, тв, а и проширен е плус и огромен е.
Ама што кога само три месеци ти е во функција, а имаш обврски, работа и не можеш да бидеш нон стоп таму. Викенд некој и годишен одмор најмногу. На убаво место е, во Елешец под Елшани село. Карши тебе плажата, зад тебе планината.

И така дреме. Тоа е само рај за пензионери. Само да си има свое вц, ние немаме. Го издававме, ама едни лом имаа направено и сега фамилијата, пријателите, кој како е слободен оди.

Мене ми е убаво таму кога одам многу, ама да ме прашаш сега со ова искуство ќе ти речам не сакам да купам.

А да, се нафаќам три месеци на сите тетки да им го дадам да го користат без пари. :D

Член од
14 август 2018
Мислења
4.957
Поени од реакции
11.215
Убав е, не е лош, т. е тоа се две камп приколки направени како мала куќичка и има многу место. И за спиење и за повеќе луѓе, уредена е со се топтан, од тенџере до фрижидери, тв, а и проширен е плус и огромен е.
Ама што кога само три месеци ти е во функција, а имаш обврски, работа и не можеш да бидеш нон стоп таму. Викенд некој и годишен одмор најмногу. На убаво место е, во Елешец под Елшани село. Карши тебе плажата, зад тебе планината.

И така дреме. Тоа е само рај за пензионери. Само да си има свое вц, ние немаме. Го издававме, ама едни лом имаа направено и сега фамилијата, пријателите, кој како е слободен оди.

Мене ми е убаво таму кога одам многу, ама да ме прашаш сега со ова искуство ќе ти речам не сакам да купам.
Убав камп е Елешец! Или барем јас го памтам таков, како дете сум бил еднаш..

Малку оф-топик. Што е работава што 800€ годишно бараат?!
(велиш две приколки се, можеби и затоа)
Го продадоа/приватизираа ли кампот? Како функционира сега?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.402
Поени од реакции
16.602

Kaj imate, Gradishte ili Ljubanishte ??

Член од
13 април 2021
Мислења
3.447
Поени од реакции
11.326
Ако си купиш ваков VAN, можеш да се вработиш во зимската служба на Македонија Пат. Таман да го зачистиш снегот на Плетвар и Стража кога ќе ги изненади.
Може. Сакам да бидам snow lady :D

Kajgana Shop

На врв Bottom