- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Нема шанси, лажеш.Додека не учев имав нон стоп проблеми на факултет, никој не чинеше Последниве 2 години не можам од никој скоро да се пожалам, сум идел кај асистенти и кај демонстратори во кабинет да ми покажат или објаснат некои работи што не ми биле јасни или воопшто за да ги прашам нешто ме интересира и не ме одбиле освен ако не требало да одат на предавање или сл. али секогаш кажувале ако сакам да ги почекам да завршат со часот или сл.
Еден асистент по еден математички предмет остана 3-4 саати екстра кога му побарав да ми помогне околу спремањето на испитот, не ме пушти да си одам додека не ги научив сите задачи што ми ги даваше да ги решавам без грешка
Моментално сум на работа/пракса во T-Mobile, нема НИ ЕДЕН вработен овде што е приватен факултет сите се или Електро или ПМФ или од некој факултет од страна. Ако се толку квалитетни тие студии на приватните зошто тогаш може и најмоќната фирма во државава (и една од најмоќните во свет) не би вработиле некои дипломирани од приватните МАКЕДОНСКИ образовни институции. А да и во една од канцелариите на спратот кај што сум работи еден дечко што ми беше асистент (ептен добар, немаше нешто што не знаеше) на факултет пред 3 години и не ме имаше заборавено туку го прекина разговорот на телефон за да се поздравиме. Така да целиот муабет за односот делумно пропаѓа во вода. Има и некои што се дигнати али тоа се еден-двајца.
Згора на тоа кадарот на професори (конкретно на ПМФ - Информатика) се зголемува и во квантитет и во квалитет, старите си одат во пензија, а докторираат тековните асистенти (кои не верувам дека некој може да каже дека врска немаат или дека лошо се однесуваат) и им го земаат местото.
Ај да идеме на приватен баш ќе видиш!
Чекај да ти докажам со јаки, полисилабични и неповрзани зборови:
услови
подобар третман
акредитираност
у вецињата неаме вода од чешма, него Вода Вода
однос професор-студент = перфекција
пракса во 25 најјаки фирми
лизинг
рецесија