Приватизација на земјиште

Член од
8 јуни 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
барам помош.сосопственик сум со мојот комшија со кој сме етажно поделени.сопственици сме на по една идеална 1/2 од катастарската парцела.во моментов разбирам дека мојот комшија си ја приватизирал неговата половина(определена со физичката делба).во сл.весник 165 од 2008год чл.6-а јасно стои дека тоа не е изводливо.во општинакога прашав се правдаат со тоа што тој поддал барање порано од кога излегол законот.сега јас кога би барал да се приватизира тие по чл.6-а ми велат дека ке бидам одбиен.сега испадна дека 1/2 можело а 1/2 не може да се приватизира. што да правам?дали е сето ова некоја игра?дали смеам некаде да се жалам што ми е ускратено правото иако сме сосопственици?
 
Член од
1 јуни 2009
Мислења
42
Поени од реакции
2
Ти сепак поднеси барање. Мораш да пробаш.
А да знаеш дека не си сам во локалните лавиринти.Дневно земаат по 100 души.
 
На врв Bottom