Прескокнување на срце (екстрасистоли)

Член од
26 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Пред едно 5 години ми пронајдоа дека патам од анксиозност. Од тој период почнав да осеќам како срцето ми прескокнува по неколку пати во неделата.

Бев на лекар и имам направено 3 ехо тестови, 1 ренген, 18 ЕКГ тестови, 3 Холтер мноитори и бев на 5 кардиолози и они викаат дека нема ништо страшно освен минимален пролапс на митрална валвула. Тоа што осеќам се викало екстрасистоли.

Ме интересира колку луѓе имаат осетено ваков проблем?

Благодарам
 

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
ти даваат апчиња да пиеш?мајка ми пие верапамил.
 

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.725
Поени од реакции
892
Прескокнување на срце?
Ако патиш од анксиозност, Vitamin B6, а можи и melatonin forte ако имаш проблеми со спиење.
Избегнувај кафе, особено немој кафе/кока-кола :)
Пиј течности и движи се што е можно повеќе.
 
Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
И мене понекогаш ми се случува ова, од чиста мира знае да прерипне, а имав и еден период кога редовно ми подрипнуваше, посебно кога ќе легнев да спијам ама си се смири самото, не отидов на лекар ни ништо :/
И да, избегнувај кафе, не дај боже некој да ми свари појако кафе, не можам да дишам асално од шо ми прерипнува :icon_lol:
 

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Единствено што Јас ќе ви кажам е да внимавате на страсни случки....значи обидете се атносверата околу вас секогаш да е relax POZZ
 
Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.093
Поени од реакции
163
Mene noke obicno taka mi se slucuvase sega voopsto ne mi se slucuva...A dvizenjeto pomaga i toa mnogu.Samo dajte sovet sto da se pravi koga taka se slucuva?
 
Член од
20 јули 2010
Мислења
57
Поени од реакции
0
Ех, и јас имам пролапс на митрална валвула :helou: бев во Филип 2 на преглед, а неколку години пред тоа на клиника ( кога прв пат осетив такви прескокнувања). Колку што знам јас, многу почесто се јавува кај девојчињата во пубертет, отколку кај машки, и не е потребно да се зема ништо :pipi: само како што спомена некој погоре, да се избегнуваат стресни ситуации :smir: инаку, мене тогаш ми кажа докторот Б6 и магнезиум да земам :smir: иначе требаше и холтер да носам, ама не отидов, јбг :toe:

--- надополнето ---

Mene noke obicno taka mi se slucuvase sega voopsto ne mi se slucuva...A dvizenjeto pomaga i toa mnogu.Samo dajte sovet sto da se pravi koga taka se slucuva?
Само пробај да се релаксираш, да не мислиш на ништо тогаш..пошто ја имам приметено да ми с дешава почесто кога ќе се изнервирам нешто или кога сум под стрес :toe: напиј си се Б6 и пушти си неоја релаксирачка музика :smir:
 
Член од
23 август 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
arimtijata moze da se javi i kaj skros zdravi luge.sekoj eden na planetata gi ima doziveano. no sepak kaj nekoi luge se poizrazeni..a pricinata za toa ke ja navedam podole.inaku kaj mene go ima toj problem.vo tekot na denot po 20 pati srceto mi zastanuva i posle doaga so pojak udar,znaci na sekunda zastane i posle prodolzuva so ritamot.
inaku dobro e sto te otkrile.znaci.osven b6 vitaminite i cel b complex
treba da se vnimava na
-spienjeto,da ne se spie pomalku od 7 casa!
-alkohol,cigari,kofein,stres,nervoza,tenzii..setoa toe e predizvik za Ventrikularnata ekstrasitola...
 

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
И мене ми се случува често да имам проблеми со прерипување на срцето, некојпат зачестено неколку пати во денот или денови по ред, а некојпат цел период знае да не ги осетам. Некогаш ми се случува толку грозно чувство на премногу стегнат граден кош и боцкање. Бев на клиника на испитување само еднаш и ми правеа само екг. Наводно се било ок, да не сум се нервирала и слично. Не знам дали има потреба повторно да одам... а веќе некој период еднаш во денот пијам б-комплекс по едно таблетче.
 
С

сашенко

Гостин
И јас имав такви проблеми поодамна.Бев на прегледи разни на екг милион пати бев и ми рекоа не е сериозно и исто така дека е од страв или невроза некаква.Ништо страшно не е.А имав и проблеми со притисокот тогаш и дефинитивно ми рекоа дека е од нервози некакви тоа и ми дадоа даде диазепам да пијам 5мг ама матичниот лекар ми рече дека се јаки за мене пошто бев 16 години...скоро 17 за месец дена.Јас поима немав за притисокот тоа време и отидов на лекар заради срцето што прескокнуваше и тогаш ми го измери во болница сестрата 100-175 ми беше и после тоа цела година хорор за мене милиони доктори посетив, глупости, тестоти навака натака и на фала богу сега се среди.Иначе срцето од време на време пак си прерипнува на моменти ама поретко сега...
 
T

the Carpenter

Гостин
Посебно кога го гледам Ливерпул во големи натпревари. :)

Еднаш после кафе, кока кола и ракија, ќе го напуштев овој свет. Инаку, си се носам со тоа веќе 4-5 години. Од кај шо го имам „регистрирано“
 
Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Пред три години почна и знаеше неколку пати денот да прескокнуват. Сега се случуват ама многу поретко од порано.
 
Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.093
Поени од реакции
163
Mene za prv pat mi se sluci pred 5 godini, so silno i brzo cukanje na srceto :(

Dvizenjeto definitivno pomaga. Sepak treba da zemam vitamin B, a i treba da odam krv da izvadat. Fala za sovetite :smir:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom