Abe tebe mozokot tolku ti e izglea. Eve samo sho ne otidov utre da se iselam. Dolgogodisen proces e vo prasanje. Ne samo komentiraj ako nemas sho da prais ako imas neso korisno da spodelis kazi
знам дека е тешко...ете кумашинот е отиден пред25+ години, кумашинката имаше роднини таму, ама пак не беше лесно додека да се снајде.. е сега кумашинот можеше да си ја повлече и мајка му и таткому додека беа живи
( ама тие не сакаа), ама никако не успеа братму, а ни внук му од брат да го повлече таму.. демек Австралија имала јак социјален систем и здравство и за тоа сега многу тешко се доселува таму..
а б.т.в., на работа колега, ќеркаму ја пратил на гости кај братму таму, зимно време кај нас ( таму летен распуст); таа се пријавила таму на некој тестирања, мислам математика или информатика; имала добар резултат, веднаш ја примиле во гимназијата, колегата набрзина тука во гимназијата наша средил во фебруари, март ли беше, да и дадат унапред свидетелство мислам за завршена 3 година и веднаш таму на пролет продолжила 4 година гимназија... ама тоа беше пред 15+ години...
лани беше кумашинот на одмор во Европа, кажува сега таму е многу заоштрено...