Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    682

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
23.366
Поени од реакции
31.253
Не ви здосади со овие видеава? :LOL:

Кога Путин објави мобилизација и кога Русите фатија бежанија кон Грузија, Финска и Казакстан со километарски колони, ве немаше ко кур на ТВ1000. Сеа тука продавате муда за бубрези :D
Дај некое видео како грабаат и трпаат Руси во комбиња. И да, тие што сакаа да си одат беа оставени да си одат... Не ги вадат секој ден со дузини, удавени во Тиса.
Автоматски споено мислење:


Автоматски споено мислење:
 
Последно уредено:
Член од
16 декември 2009
Мислења
1.322
Поени од реакции
1.160
Во Македонија во морето на лоши работи има една добра,а тоа е екстремно малиот процент на Македонци кои се против Русија.
На форумов секако има луѓе што се бајденисуваат но меѓу народот тоа е екстремно мал процент.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
23.366
Поени од реакции
31.253
Многу мудра одлука на Србиве, брат за брат, сирење за пари:


Вучиќ кажа дека не знае каде одат извезените гранати и дека тоа не е негова работа, дека негова работа е да обезбеди Србија со својата муниција да работи легално и оваа муниција да се продава. Тој рече и дека Србија има пријатели и во Киев и во Москва и дека тие се браќа на Словените.Не се гадел од Словените, туку од комунизмот, односно од намерите на тогашните лидери во Русија.

 
Член од
9 октомври 2022
Мислења
1.744
Поени од реакции
4.419
Оузи Козак бе. Што е следно, твитови од Стваралац? Колку ниско падна човекот лелеееј. А се бореше кучето.
 

YuZe

Fortune favors the Brave
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.258
Поени од реакции
1.083
должен си ми 21' 22'' заради гледање на видео клип кој има заклучок :долгот нема д го вратиме ама економијата ќе биде силна па долгот нема да биде важен :yid::yid::yid:
САД има надворешен долг, значи должи кон други држави не банкарски картели...
Ако Јапонија кој има купено значителен дел од вредносни хартии не ги наплати (а ти велиш може да плати) и мора да ги изгори, што мислиш што се случува со финансијскиот систем кој се темели на доверба?
По грабежот на руските девизни резерви имаш ли некоја претпоставка што се случи, што мислиш зошто толку многу заинтересирани се појавија токму по таквиот демократски чекор?
На едно место твојов експерт вели буџет 3,3 отплата по разни основи 3,7 значи нема пари за сервисирање, Кина купила 1,5 очекува камати ги нема што мислиш што се случува ???
Тоа што им ги одзеде парите на Русите ќе биди лошо. Тука се слагаме. Тие пари според мене треба да и се вратат на Русија со извинување и камата.

Кога дечкото вика servicing, тоа е обслужување на долгот, не враќање. Каматата е чисти ќар за Јапонија, Кина и сите останати што имаат позајмено. А тоа 3,7 беше со unfunded liabilities, а тие liabilities се 100% Американски. Мешаш термини. Потроши 21'22" и пак не го свати.

"Обслужување на долгот" се однесува на процесот на редовно плаќање на камати и, кога е потребно, враќање на главниот износ кој е заемен на отворениот долг на владата или корпорациите. Суштински, тоа вклучува управување и исполнување на финансиските обврски поврзани со заемањето на пари.

Овде се клучните компоненти за обслужување на долгот:

  1. Плаќање на каматите: Владите и корпорациите кои издаваат долг (обврзници, државни обврзници итн.) мораат редовно да плаќаат камати на држателите на тие обврзници. Плаќањата на каматите се прават обично на полугодишна или годишна основа, во зависност од условите на издавањето на долгот.
  2. Враќање на главниот износ: При зрелост, издавачот на долгот е задолжен да го врати главниот износ кој е заемен на држателите на обврзниците. Ова враќање може да се изврши во целост при зрелост или во рати за време на животниот век на долгот, во зависност од типот на финансиски инструмент.
  3. Управување со нивото на долгот: Обслужувањето на долгот се однесува и на управувањето со општото ниво на долгот за да се обезбеди дека плаќањата се управливи во рамките на буџетот или финансиските способности на издавачот. На пример, владите често имаат политики и стратегии за да ги следат и контролираат нивоите на својот долг според БВП и приходите.
  4. Влијание врз буџетот: Износот алоциран за обслужување на долгот (плаќање на камати) обично е значајен дел од буџетите на владите. Поголемите нивоа на долг или зголемени каматни стапки можат да зголемат финансиското бреме на обслужувањето на долгот, потенцијално да ја згуштат другата владина потрошувачка.
Во целост, обслужувањето на долгот е критична финансиска одговорност за владите и корпорациите, обезбедувајќи дека ќе ги исполнат своите контрактни обврски кон кредиторите, додека управуваат со нивната општа финансиска здравственост и стабилност.

Бидејќи има многу кои спорат што е фашизам а што нацизам, моето гледиште е дека нацизам е фашизам на стероиди.
Фашизам во основа е ТОТАЛНА контрола на животот, контрола на секое општествено делување и живот на секој поединец. затоа и во основа се третира како тоталитарен систем, за разлика од него социјализмот не се темели врз ТОТАЛНА контрола туку врз ПРАВЕДНА РАСПРЕДЕЛБА на оптштествното богатство или да ти стане појасно за поголеми ЕКОНОМСКИ права за сите, а не само за капиталот.
Епа јас викам дека праведна распределба по раса е наци идеологија. Kristallnacht е многу добар пример за тоа. Во Комунизам имаш работниците и боржуазијата, во назицмот ги имаш аријанците и евреите, не е на класа, туку е на раса.
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.407
Поени од реакции
36.341
Дај некое видео како грабаат и трпаат Руси во комбиња. И да, тие што сакаа да си одат беа оставени да си одат... Не ги вадат секој ден со дузини, удавени во Тиса.
Голем шок, има луѓе што не сакаат да одат во војна. Вау.

И каков е резултатот од тоа? Се распаѓа фронтот? Масовни дезертирања? Русија напредува од град до град преку ноќ?
 
Член од
16 декември 2009
Мислења
1.322
Поени од реакции
1.160
Рушењето на сегашниот финансиски систем е работа за која е созададен БРИКС.Тоа ќе биде колосална битка помеѓу сегашниот финансиски систем предводен од еврејската олигархија во која централно место има доларот кој го печатат колкѕ што се потребите на повеќе осд половина свет и целиот стопански раст на било која земја во развој се преточува во нивните џепови.Освен централната приватна доларска банка пари создаваат и банките кои преку кредитите и обврзниците како специјаен дериват на кредитите,создаваат нови долари и така зголемувањето на количината на доларот не се мери според развојот на САД туку според развојот на сите држави во светот кои користат долар и затоа во моментов нема доларска девалвација.
Доларот е основата на светската неправедност и експлоатација.
Главна задача на БРИКС за која е создаден е изградба на нова финасиска структура т.е. нова основа врз основа на која реалната процена на националните валути ќе им даде шанса на домашните градители(инвеститори)на секоја држава да можат да создадат многу центри на развој кој ќе не може да се контроира од една финансиска олигархиија.
Автоматски споено мислење:

Рушењето на сегашниот финансиски систем е работа за која е созададен БРИКС.Тоа ќе биде колосална битка помеѓу сегашниот финансиски систем предводен од еврејската олигархија во која централно место има доларот кој го печатат колкѕ што се потребите на повеќе осд половина свет и целиот стопански раст на било која земја во развој се преточува во нивните џепови.Освен централната приватна доларска банка пари создаваат и банките кои преку кредитите и обврзниците како специјаен дериват на кредитите,создаваат нови долари и така зголемувањето на количината на доларот не се мери според развојот на САД туку според развојот на сите држави во светот кои користат долар и затоа во моментов нема доларска девалвација.
Доларот е основата на светската неправедност и експлоатација.
Главна задача на БРИКС за која е создаден е изградба на нова финасиска структура т.е. нова основа врз основа на која реалната процена на националните валути ќе им даде шанса на домашните градители(инвеститори)на секоја држава да можат да создадат многу центри на развој кој ќе не може да се контроира од една финансиска олигархиија.
 
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.760
Поени од реакции
9.882
4 деца загинати денес во руски напад,ни една амеба бесклеточна нема да спомне за тоа . Душегрижници демек.Пу јазк.

Стрико, за тебе само селско ебавање треба, да ти дојде паметот.
Мочко иди прошетај
Автоматски споено мислење:

pichkava beshe najgolem bot za grujo, go braneshe neodbranlivoto, padna grujo posle za komunjarite glasal mrshnikot, grevot kumanovski e definicija za sushtestvo shto e shteta na ophstestvoto, shteta na prirodata shto dishi vozduh. obichen parazit, bezidentitetska ameba a total waste of air and space.
ama karmata e interesna rabota, kloshar kakov shto e, sigurno kje jade kur od nekoj dagestanec vo 45tata franchiza na McDonalds vo nekoe zatupeno gradche vo germanija
Како ти е поранешниот јузер фраеру?
 
Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.215
Поени од реакции
16.720
pichkava beshe najgolem bot za grujo, go braneshe neodbranlivoto, padna grujo posle za komunjarite glasal mrshnikot, grevot kumanovski e definicija za sushtestvo shto e shteta na ophstestvoto, shteta na prirodata shto dishi vozduh. obichen parazit, bezidentitetska ameba a total waste of air and space.
ama karmata e interesna rabota, kloshar kakov shto e, sigurno kje jade kur od nekoj dagestanec vo 45tata franchiza na McDonalds vo nekoe zatupeno gradche vo germanija
Kumanovac li e?

Znaes li sto ke izleze ako stais Kumanovec vo masina za perenje?

- Prljava voda i Srbin.

Se salam, Kumanovci mene mi se sasvim ok, cak i omileni, ovoj e nekoj Dagestanec ili Cecenec, a moze i siptаr da e.
 
Член од
15 февруари 2019
Мислења
986
Поени од реакции
3.971
Na majkata ti pickata i se ugodile seceni dagestanski kurovi sto te rodile vakva retarda.
Ги напраиле кечап дивјациве

 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
23.366
Поени од реакции
31.253
Голем шок, има луѓе што не сакаат да одат во војна. Вау.
Ама и ти на сила се правиш глуп... Никој не сака да иде во војна, ама само на едната страна ги трпаат со сила во комбиња и правец фронт.


И каков е резултатот од тоа? Се распаѓа фронтот? Масовни дезертирања? Русија напредува од град до град преку ноќ?
Tи кажа самиот Путлер, ова ќе биде долга војна. Ти како оној што скокнал од стокатница и на секој спрат си повторувал „засега не е толку лошо... А ова е висока зграда.


А дезертирања не може да има кога имаш нацисти позади фронтот... Украинците повеќе бираат да се борат против Русите пошто таму барем можеби ќе имаат шанса да се предадат, отколку нацистите да им судат.

Автоматски споено мислење:

Ги напраиле кечап дивјациве

Дивјаците некој ги помага да дивеат, впрочем ги помагаат истите тие кои овде ги помагаа и ги помагаат шќиптаскире дивјаци. А ако има сомнеж кој ги помага, еве:

Автоматски споено мислење:

Еве од истиот автор, пред некој месец објавено кога се таласаше во Косово:NATO must impose a 30 km no fly and no drone, no tank zone on the Serbia Kosovo border.
The constant threat of war by Serbia against Kosovo is utterly unacceptable.
How come an EU Candidate State as Serbia, funded by EU is threatening Kosovo protected by our European soldiers in KFOR.


The best way to achieve that is the USA is putting 10 nuclear B61 gravity bombs from Germany to Kosovo Bondsteel and so put Kosovo under the American nuclear umbrella.

No inch of Kosovo territory will be attacked by Serbia.

All for one. All NATO for Kosovo territorial integrity.

They shall not pass.
 
Последно уредено:

YuZe

Fortune favors the Brave
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.258
Поени од реакции
1.083
Ги напраиле кечап дивјациве

Убаво ги опнале, сега ќе има наплата дебела за ова. Терористички пички масовни, крв да им ебам.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom