Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Војната е добиена уште негде мај 2019та. За повеќе инфо што точно се случило следете ме на телеграм каналот telegram/jedanjemirolazanski . Испоштујте и на патреон, сезона на слави е, кај дужам по кафани од кладби, и за бајадери ќе ме одерат. Работајте братја.
Пролив гомна да јаде

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Не е проблем ќе ги земат на запад некоја зима ако треба, ама јас не гледам дека Русија ја добива војната.

На теренот ситуацијата изгледа многу заебана за Русија. :D
Ќе ги зимаат нагости секоја зима

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.404
Поени од реакции
43.217
Не е проблем ќе ги земат на запад некоја зима ако треба, ама јас не гледам дека Русија ја добива војната.

западот веќе ја чкртна украина. Нема некои нови сериозни пратки оружје, само најави и тапшање по рамо. Го притискаат Зеленски да преговара. Еве и Ричи Сунак денес дошол у Киев за тоа. Само дали хендлерите на Зеленски ќе му дозволат тоа.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
западот веќе ја чкртна украина. Нема некои нови сериозни пратки оружје, само најави и тапшање по рамо. Го притискаат Зеленски да преговара. Еве и Ричи Сунак денес дошол у Киев за тоа. Само дали хендлерите на Зеленски ќе му дозволат тоа.
Гледаме колку ја чкртна кога русија е таа што се брани и се повлекува назад. Русија го изгуби тоа што најмногу сакашњ да го постигне ЕУ без гас и грење видовме дека европа секак се снајде и сега Путин осѕана со прс во сопствен газ. Зелениот бара преговори за мир под услов цела територија плус крим да им се врати. Јас незнам кај гледаш то дека тој моли за преговори. И според тоа што го читаме сега русите имат поголема загуба на војска од украина.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.404
Поени од реакции
43.217
Гледаме колку ја чкртна кога русија е таа што се брани и се повлекува назад. Русија го изгуби тоа што најмногу сакашњ да го постигне ЕУ без гас и грење видовме дека европа секак се снајде и сега Путин осѕана со прс во сопствен газ. Зелениот бара преговори за мир под услов цела територија плус крим да им се врати. Јас незнам кај гледаш то дека тој моли за преговори. И според тоа што го читаме сега русите имат поголема загуба на војска од украина.
Големата слика е таа, сега на терен што украинците форсираат борба за некое село не ја менува главната слика.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.864
Поени од реакции
8.421
Пролив гомна да јаде
Лепи ова ти е нешто ко кур и пичка се ебат у гз моменат? Јако ти е ова, може да го шкртнам у некој ќенеф на плочки ко јака мисла.

Никад нема да ти признаам дека Русија губи па макар се поделила на 30 помали држави. НИКАД!

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
Големата слика е таа, сега на терен што украинците форсираат борба за некое село не ја менува главната слика.
Точно дека не менува ништо макар тоа што им го зедоа харков најголемиот град што русите го освоија. Тие велат дека го освоија другите велат дека намерно го напуштаат зошто нема услови за живот во него без струја вода грење и тн. Сликата е голема пропагандата уште поголема.
Автоматски споено мислење:

Никад нема да ти признаам дека Русија губи па макар се поделила на 30 помали држави. НИКАД!
нема што да признаваме јас и ти времето ќе покаже најдобро, доколку на украина не и се даваше оружје знаеме колку можеа да издржат. Проблемот е што додека Русија ги тренира регрутите истото тоа го прават и Украина само тоа се одвива во Полска,В.Британија, Америка и тн. Лошото е што на Русија прњмногу време и треба да се прегрупира и да надополни залихи плус нивното повлекување значи поголем морал кај Украинците да нападнат појако.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Ако и одеше убо на Русија ќе полневте страни и страни во темата за Војната во Украина Воена перспектива. Од шо му оди убо @Vanlok нема чкртнато збор на темата војна со денови, единствено што прави се расправа офтопик со Клинтон и води некој филозофски дискусии за војната :pos:

Уште го нема да ги објави податоците за милјардите од Украина во FTX.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Факт е тоа не е информација.. и ништо сега ке живееш во заблуда дека си созреал а уствари ке останеш истиот копиљ што те праќале до продавница.
Интересно е што начнуваш еден чест проблем кај воени лица... Во професионалната средина немаат слобода да зборуваат и да се изразуваат, таму „да господине, во ред господине“ им се најчестите реплики. Надвор од професионалната средина, таму во комуникација со секојдневните луѓе ги покажуваат комплексите и фрустрациите.

Сите нас некогаш не „испраќале по цигари“, во меѓувреме сме станале возрасни. Него на работа сеуште секојдневно го испраќаат по цигари... До пензија ќе го праќаат по цигари.
Цитирај го овде, да не ја загадуваме другата тема со глупостиве.

Жити објективност игнорирај ме, на сите услуга ќе им направиш.
„Игнорирај ме“, кажа ликот што ме тагна. Во истата порака каде што порача дека јадам гомна (меѓу другото)... Butthurt much? :unsure:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515

Нели ти е скурчено да ги грешаваш страните?
Ако некој на форумов сака да провери дали е на правата страна, само треба да те прати тебе, и да навива контра :D

Украина е капитулирана, и банкротирана, само е прашање на време кога ќе чучнат на маса, т.е прашање е уште колку клецање ќе издржат мазохистите од Европа.
Евакуираат град оти немало услови за живот, а шу прајме ако им ја рокнат и таа енергетска инфраструктура што работи во моментов, ќе ја евакуираат цела држава?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Евакуираат град оти немало услови за живот, а шу прајме ако им ја рокнат и таа енергетска инфраструктура што работи во моментов, ќе ја евакуираат цела држава?
Баш ова е најинтересната ствар што се најави, веднаш откако РФ кажале дека ако до крајот на месецов Украина не седне сериозно да преговара, енергетската структура ќе им биде помножена со нула.

Се додека Америка штампа долари колку и треба и е 100 години понапред со технологија и економија од останатите земји, Западот ќе влијае на светот.

https://www.youtube.com/watch?v=N1w22_J6xqs - Без конкуренција
Стратешки бомбардери а?
С. Кореја има да грајнда уште неколку месеци поени со штанцање 150мм артилериска муниција во сите фабрики. Главна награда? Наводно чичка нов С400 (или можеби и С500). Се обложувам дека тогаш тие бомбардери повторно нема ни да парадираат ни да припарат блиску до Кореја.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903

Може ја има некој постирано будалава поназад,ама ме мрзи да вртам..
Автоматски споено мислење:

Velika Britanija bese gospod bog na planetata pred vtora svetska vojna, pa za ne celi 20 godini stana edno nebitno ostrovce koj nikoj ne gi esapi za zivi :toe: .
Абе владе мајсторе,боту..Британија ја има на секоја маса,што и да се договара,преговара или кој и да добива или губи во светот..И тоа веќе 1000 години е така.Дали ти се свиѓало тебе,мене или не..небитно.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426

Sometimes you have to respond to the enemy's statements in more than just diplomatic or somehow allegorical terms.

I answer,
There are various cockroaches breeding in Kiev's insectarium, constantly threatening to "return Crimea." The aims are clear: to cheer up the tame insects around and to show the owner of the insectarium that they are still very capable of running after a piece of food. It's almost like the favourite cockroach, Janissary, in the play "On the Run" by the famous Kievanist Mikhail Bulgakov.

So I want to remind them of the indisputable facts:

1. Kiev is the capital of ancient Russia.
2. Kiev is a major little Russian city within the Russian Empire.
3. Kiev was the republican capital as part of the USSR.

And finally, Kiev is simply a Russian city where people have always thought and spoken in Russian.
To be perfectly clear, what and how should be returned...

Kajgana Shop

На врв Bottom