Во театарот во Москва се грижеа за цивилни жртви? во театарот русите убија повеќе цивили од терористите
Справување со масивен теростички напад со стотици цивили држени од десетици до заби наоружани терористи - манијаци исламски фундаменталисти - со самоубиствени експлозивни појаси на себе?
Кажи ми друг пример на држава која подобро се справила со
ваков проблем.
Мене најблиску што ми текнува се еврејските заложници во Германија за време на олимпијадата (со помалку заложници)... Потсети ме како заврши таа криза?
Во двете чеченски војни немаше цивилни жртви? Во Авганистан немаше цивилни жртви?
Одбрамбени војни двете (исто против САД, само со Саудијска Арабија како сојузник во првиот пример).
Кога САД (во последниве пар векови) има војувано војна во сопствено соседство, заради агресија и мешање на друга воена велесила?
За Монро доктрината си слушнал? Спореди ја грандиозноста во таа доктрина со работите од твојот цитат.
Во упадот во Братислава, во упадот во Будимпешта, упадот во Берлин 53та, упадот во Варшава пазеа да нема цивилни жртви па отворија оган со тенкови на цивилна маса?
СССР =/= Русија
Друг политички систем, најчесто воден од луѓе што не се Руси, друга идеологија, друго време, други луѓе.
Во Сирија пазеа на цивилни жртви каде што срамнуваат цели села со земја исто како америте?
Блиски се со Украинците, и роднински поврзани. Дури и сега избегнуваат премногу жртви.
Сирија =/=Украина
Во Сирија сириската влада носи одлуки (дава дозвола) за типот/времето/местото на нападите, руската армија е физичкиот ама не и моралниот извршител.