Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733
Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
966
Тој договор е направен за да има јасни ставови од страна на Турција што планира да направи во некоја ситуација, за му биде појасно на заинтересираните страни.

Но, Турција може да не го почитува и во зависност од потребите да делува поинаку.

Тоа е тоа што врска немаш.
Moze i da ne go pocituva, ama moze i da i bide odzemen Bosfor. Ne vi ja razbiram logikava zimi sve...

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.584
Aaaaa, na toa mislese. Nema, niti ke ima oti togas rabotite mnogu ke se iskomplociraat i za nikoj nema da zavrsi dobro.
Ali realno uste samo vojska nivna so nivni uniformi ne pratile, drugo se ima.
Има во еден смешен процент, толку има. Кога ќе има 100% и директен судир тогаш Русија ќе војува со УСА и НАТО

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Кога ќе заврши војнава, Русија нема да има Црноморска флота.
А Украина ќе нема крајбрежје и ќе биде најголемо веце во светот со сите гомна врз нив и Грција на куб.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
966
Договорот не ја обврзува Турција во случај на војна и таа има право да си одлучува за да си ги заштити своите интереси.

Тоа е вистината за овој договор, затоа што многу глупости и фама се крева за него.
Zasto bi rizikuvala da ja vovlecat vo konflikt ako blokira premin? Zasto bi si ja narusila polozbata?

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Има во еден смешен процент, толку има. Кога ќе има 100% и директен судир тогаш Русија ќе војува со УСА и НАТО
Епа индиректно се судрени. НАТО ги команда поголемите битки, врши дотур на оружје, и` дава сателитски снимки од локациите на руската војска, разузнавањето го врши НАТО, бивши војници на НАТО раководат со Химарсите итн.
Буквално секаде е вмешано НАТО и пак губат против Русија, а Русија само специјална воена операција води, ни тотална војна и` немаат објавено на Украина. Со други зборови, сојуз на стероиди кој се курчи на земји како Нордистан, Србија, Либија, Ирак итн.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Zasto bi rizikuvala da ja vovlecat vo konflikt ako blokira premin? Zasto bi si ja narusila polozbata?
Е па ги блокира Руските воени бродови. То е вистината.

Прво ова рускиве куртони зборуваа дека заради договорот од 1936 Турција немала право да ја блокира Русија. Потоа кога Русија ги блокира руските воени бродови тврдеа дека таков бил договорот.

Реално договорот е завршен, Турција може само џентлеменски да го почитува. Реално ниту тогаш кога беше со важност до 1956, Турција не беше обврзана да го почитува, ако е против нејзините интереси.

Така Турција прави и сега, си ги брка нејзните интереси. Во моментов ги игра и САД и Русија.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.159
Поени од реакции
3.392
Го имав видено тоа видео и тоа е 1 во милион погодоци, имаше среќа тој што пукаше. А и не беше мал калибар тоа митролезот :)

К-52 е оклопен и не може со било какво оружје да се сруши, но тој што гаѓаше го погоди не незгодно место :D

Ако го најдам ќе ти го пратам.
Ете го видеото каде било

Многу бе оваа многу 1 батерија по 2 ланчери по 6 ракети шо пукаат до 6 километри висина, значи гејмченџерот, а и премногу далеку пукале само 25 километри.

Ете ги овие го завршиле првиот дел од мостот, имаше 1 целосно скршен, 2 што беа паднале во водата и 1 што можеби би можеле да го употребат, рекоа дека за 2 месеци целосно ќе го поправеле, па имаат уште време.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Ете го видеото каде било

Многу бе оваа многу 1 батерија по 2 ланчери по 6 ракети шо пукаат до 6 километри висина, значи гејмченџерот, а и премногу далеку пукале само 25 километри.

Ете ги овие го завршиле првиот дел од мостот, имаше 1 целосно скршен, 2 што беа паднале во водата и 1 што можеби би можеле да го употребат, рекоа дека за 2 целосно ќе го поправеле, па имаат уште време.

Не знам што постираш, дали пробуваш да тролаш или не знам што, но не е тоа видео, се гледа дека е игла или стингер на тоа видео што го постираш.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.159
Поени од реакции
3.392
Не знам што постираш, дали пробуваш да тролаш или не знам што, но не е тоа видео, се гледа дека е игла или стингер на тоа видео што го постираш.
Се гледа дека и уопште не читаш што пишува, па уште и виде дека е игла или стрела
Ukraine keeps winning on Arma 3 and downing KA-52's there
Автоматски споено мислење:

@teneke валда знаеш што е арма 3?

Kajgana Shop

На врв Bottom