Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.200
Поени од реакции
22.815
At 17.30, a mass surrender of the Armed Forces of Ukraine will begin from Azovstal, the radio is buzzing with NEWS along the entire front ... 05/16/2022 I wonder what the wives of Navozovtsy will say to Ze?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.447
Поени од реакции
17.881
Mhm, Rusite kradele po marketi, mnogu znacajno i relevantno za vojnata. Isto kolku i deluziite na nekoj si naludnicav Poljak, izguben vo vreme i prostor. Stvarno ne ste arni vo glavite ako zagovarate i se raduvate na raspad na Rusija, toa bez unistivanje na Evropa nema da se sluci. Sto tolku ve ebat Rusite vo mozok, da mi e da znam samo.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.183
од каде си толку сигурен? Ако продужите да ги провоцирате русиве би се подзамислил искрено.
Vikas? I kako ke izgleda toa?
Автоматски споено мислење:

Mhm, Rusite kradele po marketi, mnogu znacajno i relevantno za vojnata. Isto kolku i deluziite na nekoj si naludnicav Poljak, izguben vo vreme i prostor. Stvarno ne ste arni vo glavite ako zagovarate i se raduvate na raspad na Rusija, toa bez unistivanje na Evropa nema da se sluci. Sto tolku ve ebat Rusite vo mozok, da mi e da znam samo.
Priznaj bedno e malce napagjas drzava a vojnicite na teren skutercina i masini za perenje kradat i prakjaat doma. Bedno e.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.447
Поени од реакции
17.881
Vikas? I kako ke izgleda toa?

Priznaj bedno e malce napagjas drzava a vojnicite na teren skutercina i masini za perenje kradat i prakjaat doma. Bedno e.
Да ти кажам право, се обидувам колку можам да бидам воздржан и да не верувам ни на руска, ни на украинска пропаганда. Лично, не исклучувам дека тоа се случило, војна е, свашта излегува од човечката темна страна на душата. Дека е нешто што се случувало во големи размери, налик Аркан во Босна крадењето, и тоа не верувам. Украинската пропаганда, иако многу поагресивна и на прв поглед поорганизирана, после некое време почнува да станува патетична, а заговара наголемо и русофобија, што мене ми е многу одбивно. Ве читам тука неколку души, што све пишувате за Русите, корне на омраза, навистина непријатно е, на ниво на животни се сведени. Тука ептен се поклапа и западната пропаганда.

Последно уредено:
Член од
28 август 2013
Мислења
4.389
Поени од реакции
13.361
@Staufer брату со шеќер пиеш кафе, топло ли го сакаш?
Високи се платите у Германија, они и хиперинфлација ќе издржат, исто како после прва светска војна :)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Bratu, crno ko nokta tuku sekerot go dobivaat bez pari od distributerite po toa ke vidis e fejk njus. I za razlika od Rusija ima sekjer duri i padna cenata. Mlekoto e stabilno, 4-5 centi mozebi pokaceno. Ama fala sto se interesiras za mojata blagosostojba. Dolu kako se cenite?

Maslo za uslugata ke mu pratime. Ja sum za.
Za tebe bez shejker,
Mozi da ti skokni shejkerot pa da naprajs soobrajcajka :pos:

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.385
Поени од реакции
7.017
Секако. А замисли колку е бедно па што украинските војници сами си ги пљачкаа продавниците. На почетокот му ебаа матер на Киев, а ко што знам до ден денес ни еден русин не стапна во Киев.

W

wicked_1

Гостин
Да ти кажам право, се обидувам колку можам да бидам воздржан и да не верувам ни на руска, ни на украинска пропаганда. Лично, не исклучувам дека тоа се случило, војна е, свашта излегува од човечката темна страна на душата. Дека е нешто што се случувало во големи размери, налик Аркан во Босна крадењето, и тоа не верувам. Украинската пропаганда, иако многу поагресивна и на прв поглед поорганизирана, после некое време почнува да станува патетична, а заговара наголемо и русофобија, што мене ми е многу одбивно. Ве читам тука неколку души, што све пишувате за Русите, корне на омраза, навистина непријатно е, на ниво на животни се сведени. Тука ептен се поклапа и западната пропаганда.
Интересно како си ултра гига неутрален а ти пречи само украинската пропаганда, додека за руската пропаганда не си зуцнал, онаа пропаганда што се состои од прикаски за нацисти, био лабс, дека украинците биле измислена нација, и слични повраќаници.

Ти бодат очи сигурно мислењата на 4-5 члена што пишуват про-украински, а не ти пречат претплатените навивачи на ФК Путин кои се над 30 на темава.

Се осеќа од далеку неутралноста.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.183
Ne sum Rusofob vo sustina Ukraincite i Rusite mi se isto bliski. Toa sepak ne znaci deka ne treba da se kritizira toa sto pravi Rusija. Ednostavno e.

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Колку и да звучи смешно, мислам дека Русите и Германците се најприродни сојзузници во Европа, односно дека треба да бидат. И мислам дека има меѓусебна почит, и покрај втората светска војна, односно можеби поради неа.

Kajgana Shop

На врв Bottom