Препораки за игри

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
Јас играм нешто слично во мементов (ако можи "слично" да се наречи) - The Evil Within 2.
Тематиката е горе-долу слична, тепаш некој вид зомбиња, но за разлика од овие игри како оваа и Dying Light -треба малку повеќе мозок уклучување :)
Не дека е кизне колку захтевна, но имаш многу добри хорор пазлс кои мораш да ги поминеш и без кои не прогресираш во сторито.

Според мене TEW на врвот во акшн-хорор жанрот. Оптимален баланс помеќу стори- гејмплеј (акција)- графика.
Да не сум смешен сеа, ги плаќате или торент фучи?
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.478
Поени од реакции
4.284
Dead Space moze tuka da vleze u muabet
Ауу каков пропуст од моја страна :D
Badass game е Дед Спејс.

Тие две засега се он д топ. Метро Егзодус ми е за играње, тука можи да има апдејт некој, пошо претходната не ме воодушеви нешто многу.
Автоматски споено мислење:

Да не сум смешен сеа, ги плаќате или торент фучи?
Ко дојдов Германија тогаш почнав да купувам, пошо тешко изводливо беше да располагам со голем број на имиња од торент, морам нешто и да платам
Пиратерија се санкционира дебело
:)
Автоматски споено мислење:

@Almeida ...
Е ова го купујем брате, не питам за цену :love:
 
Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
29 март 2013
Мислења
4.478
Поени од реакции
4.284
Greedfall - Топла препорака до љубители на RPG од стилот на Вичер.

Би рекол солидна копија на Вичер. Иако во некои делови изгледа како да ги пополнува некои работи кои ги немаше во Вичерот, сепак не би се осмелил да ја ставам во позиција toe to toe со Вичер.

Комбатот е добар, но не изгледа толку флуиден како кај Вичерот, но има други интересни механики.
Во одредени сегменти текстурите и графиката изгледаат далеку подобро отколку кај Вичерот, мислам што на некој начин и не е изненадувачки, се работи за игри 2015-2019. Но и покрај тоа што е релативно стар Вичерот сѐ уште излгеда stunning.

Конкретно би го издвоил начинот на левелирање кој им е одработен во играва. За разика од Вичерот каде што прогресот во играта не зависеше од левелирањето, овдека е сосем спротивно. Потребно е да внимаваш како ги прераспределуваш поените, што ќе си овозможи побрзо и полесно завршување на некои квестови early on (кои патем се поврзани со талентите кои ги поседуваш ).

Солидно парче софтвер, вреди да се ѕирни.
 
Член од
3 март 2013
Мислења
348
Поени од реакции
368
Препорака нешо како Red Dead Redemption 2 ?
Не нудете Вичер, играна ми е 3 пати :P
 

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
Препорака нешо како Red Dead Redemption 2 ?
Не нудете Вичер, играна ми е 3 пати :P
Нешо као рдр2 .. вичер ?
Не сфаќам бараш игра у трето лице? Пошо двеве игри допирна точка немаат
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.413
Поени од реакции
4.237
RDR2 i Uncharted nemaat ama bas nikakva povrzanost ni slicnost. RDR2 e unikat, i edinstveno nesto pribilizno sto moze takvo nesto da izigra e GTA 5, samo vo urbana sredina. Pa i on kaj gi sporedi Witcher i RDR2, lol.
2 те игри се 3то лице, акција фантазија(едно вестерн фантазија, другото класична фантазија), со одередни ролеплеј елементи(изработка на ствари, инвентар, коњи, отворени области, квестови итн). Да се каже дека нема допирна точка би било ...апсурдно. ГТА 5 е по дистанта од Р2Д2 него вичер. Единствено заедно за нив е дека иста фирма и дека пишувањето на двете , како и ....криминалната тематика е слична. Сите 3 игри се со релативно отворен свет, само гта 3 е по лимитирани со некои од тие категории.
Не знам колку е р2д2...али како витчер.....Assassins creed origins и odesey. Значително инфериорни во споредба со двете титули.
Единственото odd-one-out е Uncharted. Мислам дека финтата е дека треба да биде Tomb Raider за една од конзолите...
 
Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.533
Поени од реакции
52.307

Мислам дека немам сретнато некој да ја спомне играва тука, а тоа е криминал. Имав слушнато за неа кога излезе, ама мислев дека е само РЅ5 ексклузива, па ја заборавив. Случајно ја видов по торент сајтови минатата недела и си реков да ја пробам. Прекрасна. Стварно не ми е јасно зошто немаше повеќе пофалби за играва, или бар јас немам налетано. Многу убаво изграден свет, феноменална музика, механика за движење која без двоумење можам да ја споредам со движењето во Спајдермен, интересни загатки кои во исто време се доволно логични и лесни за да не мора да си ја маваш главата и да гуглаш. Лабава игра во која можеш стварно да уживаш. Се завршува за 5-6 саати и криво ми е што не е подолго, ама дефинитивно ќе се вратам за да го истражам секој дел од светот. Огромна, огромна препорака за секој.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom