Препораки за игри

?

..........

Гостин
Излезе демото за DiRT 2.

Од графички аспект лудница, гејмплеј аспект не знам баш, треба привикнување. Најмногу ми е жал што овде in-car камерата е неупотреблива, бидејќи ем е предалеку поставена и ептен е намалена видливоста, плус ретровизорот слабо се гледа, а и кога ќе пројдете низ вода се прави со кал и треба да пројдат бришачите.
Значи, ептен ве оневозможува тој поглед, за разлика од Shift, каде што беше перфектно направен и балансиран.
Јас ја играм играва еве веке два дена....
Забелешките кои си ги наведил за in-car камерата, не би рекол дека е неупотреблива, јас ја возам така...
А прскањето од кал и вода, прашината и кршењето на ретровизорот, е такво, но сепак се работи за рели возење па нормално е да ги има тие работи......

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Гледам на нет нешто демек излегла Mafia 2 Beta verzija.Ако е вистина кажвејте побргу дур не го потросам нетов.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Нова игра добра е Dragon Age Origins Само зависи за кого зошто некој не мож:wink:и со тројца истовремено да ракува!!!

DarkEyE994

Возам-_-Точак
Член од
4 март 2009
Мислења
285
Поени од реакции
9
играв DA:Origins али не ја свртев бидејки ме нервираат такви игри што се многу долги и нема многу exploration и копија е од Mass Effect,Sabоteur обавезно да се симне,се утепав од играње.Ја чекам The secret world и се нервирам што Bayonetta и Darksiders:Wrath of War не искача на ПИ-СИ
EDIT:
И Rogue Warrior е тешко,избагосано,мадафакин,срање

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
За љубителите на Tales of Monkey Island, искочи петтата епизода

Tales of Monkey Island Chapter 5: Rise of the Pirate God

Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9
Ја чекам The secret world и се нервирам што Bayonetta и Darksiders:Wrath of War не искача на ПИ-СИ
Не се секирај, штом ги има за XBox веројатно ќе излезат и за PC ама за 1 година отприлика :(. Инаку вчера го симнав демото од Bayonetta за PS3 после работа ќе ја пробам.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740

Многу е глупа играва според мене. Според тоа што го видов во демото. Графиката и не е нешто посебно. Мал број напади, глупи противници. Стоиш на дел од некој објект кој паѓа од негде, и се тепаш со некои чудовишта.

Камерата е многу глупо направена. Многу е оддалечена, и ако ви се соберат повеќе чудовишта околу вас, ич нема да ја гледате таа, незнам како се вика.

Тоа е се што успеав да приметам во тие 15 минути, колку што ја играв. Ќе ја пробам пак, може ќе најдам нешто интересно во неа.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

И првиот дел не ме импресионираше. Го пробав само демото. Прееска видов на XBOX Live дека има демо за двојката, па решив да ја пробам.

Па, освен графиката, не најдов некоја добра карактеристика. Немам искуство со првата, па неможам да ги споредувам, за да ги кажам подобрувањата.

Најголем минус е слабото движење. Човекот ептен споро се движи. Незнам зошто го направиле тоа. Можеби дека тој дел што го играв е во снег, па сакале да ја направат пореална, и го отежнале движењето во снегот. Нема шанси да избегате на некое безбедно место ако ве пукаат од сите страни.

Начинот на убивање на огромните чудовишта е ист како на Resident Evil 5, па тоа е уте еден минус затоа што тие што ја птавеле играта неможеле да се сетат на нешто ново.

Толку видов, од двете демоа се разочарав, се враќам на Assassins Creed 2.

Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9

Многу е глупа играва според мене. Според тоа што го видов во демото. Графиката и не е нешто посебно. Мал број напади, глупи противници. Стоиш на дел од некој објект кој паѓа од негде, и се тепаш со некои чудовишта.

Камерата е многу глупо направена. Многу е оддалечена, и ако ви се соберат повеќе чудовишта околу вас, ич нема да ја гледате таа, незнам како се вика.

Тоа е се што успеав да приметам во тие 15 минути, колку што ја играв. Ќе ја пробам пак, може ќе најдам нешто интересно во неа.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

И првиот дел не ме импресионираше. Го пробав само демото. Прееска видов на XBOX Live дека има демо за двојката, па решив да ја пробам.

Па, освен графиката, не најдов некоја добра карактеристика. Немам искуство со првата, па неможам да ги споредувам, за да ги кажам подобрувањата.

Најголем минус е слабото движење. Човекот ептен споро се движи. Незнам зошто го направиле тоа. Можеби дека тој дел што го играв е во снег, па сакале да ја направат пореална, и го отежнале движењето во снегот. Нема шанси да избегате на некое безбедно место ако ве пукаат од сите страни.

Начинот на убивање на огромните чудовишта е ист како на Resident Evil 5, па тоа е уте еден минус затоа што тие што ја птавеле играта неможеле да се сетат на нешто ново.

Толку видов, од двете демоа се разочарав, се враќам на Assassins Creed 2.
Мене па обратно, и двете ми се свиѓаа. Lost Planet 2 поише дека ми се свиѓаше кецот а оваа ми изгледаше како more of the same. А Bayonetta е закон, многу комбоа има, зошто заебаваш, можеш да зимаш оружја што ќе паднат од криповите плус имаш сопствен арсенал (ок у демото има само меч и пиштоли али у целосната ваљда има повеќе), тоа со пиштолите на нозе е закон, па коа ке почнеш да се вртиш на сите страни. Мене мноооогу ми се свиѓаше, би рекол боље од DMC, малце полоша од God of War.

Kajgana Shop

На врв Bottom