Предлог за серии и кратки рецензии

Член од
21 јули 2014
Мислења
549
Поени од реакции
544
only fools and horses dali vredi da se gleda od pocetok site epizodi ili onaka po nekoja epizoda za da se posmejs malce so velite?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
49.245
only fools and horses dali vredi da se gleda od pocetok site epizodi ili onaka po nekoja epizoda za da se posmejs malce so velite?
Вреди да се гледа цела .т.е зависи што ти е смешно, ако ти се смешни friends, how i met your mother, јофе и влатко васиљ- не ја пуштај ич .

Член од
21 јули 2014
Мислења
549
Поени од реакции
544
Вреди да се гледа цела .т.е зависи што ти е смешно, ако ти се смешни friends, how i met your mother, јофе и влатко васиљ- не ја пуштај ич .
friends i how i met mi se smesni da jofe onaj so vodese na a1 porano na raport?? :P a ja imam gledano malce ovaja only fools na a1 isto ko ja davaja i smesna mi bese ama nekoj momenti samo poso ne ja gledav cela pa zato prasvam dali da pocnam odnovo site epizodi da gi pominam ;)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
friends i how i met mi se smesni da jofe onaj so vodese na a1 porano na raport?? :P a ja imam gledano malce ovaja only fools na a1 isto ko ja davaja i smesna mi bese ama nekoj momenti samo poso ne ja gledav cela pa zato prasvam dali da pocnam odnovo site epizodi da gi pominam ;)
Мене Only ми е омилен ситком сва времена. Пријатели си има амерички хумор со некои досетки на 10-тина секунди, Only има типичен англиски хумор кој е различен од америчкиот. Вреди да и се пробаш, сите ликови се закон :)

Maкар шо ако преферираш амерички, можи и да не ти легни англискиот ко шо сакаш.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Мене Only ми е омилен ситком сва времена. Пријатели си има амерички хумор со некои досетки на 10-тина секунди, Only има типичен англиски хумор кој е различен од америчкиот. Вреди да и се пробаш, сите ликови се закон :)

Maкар шо ако преферираш амерички, можи и да не ти легни англискиот ко шо сакаш.
Де бре, не е толку специфичен англискиот, само е подобар од америчниот.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Де бре, не е толку специфичен англискиот, само е подобар од америчниот.
Се согласувам дека е подобар (и овде мож да се отвори тема ствар на вкусови), ама лично јас од пријателчиња/другарчиња ко да имам сетено дека не ги прима баш баш. Пример ги гледаат Како ја сретнав мајка Ти, Пријатели, со сиот мерак и свршуваат, од друга страка пак ниту еден англиски ситком не ги прима, онака ко одбивност да имаат :)
Општо и со филмовиве комедија, позастапени се америчкиве жанровски, и тоа можи да има влијание некакво, онака го навикнуваш умо на одреден хумор.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Се согласувам дека е подобар (и овде мож да се отвори тема ствар на вкусови), ама лично јас од пријателчиња/другарчиња ко да имам сетено дека не ги прима баш баш. Пример ги гледаат Како ја сретнав мајка Ти, Пријатели, со сиот мерак и свршуваат, од друга страка пак ниту еден англиски ситком не ги прима, онака ко одбивност да имаат :)
Општо и со филмовиве комедија, позастапени се америчкиве жанровски, и тоа можи да има влијание некакво, онака го навикнуваш умо на одреден хумор.
Ама шематски ви е ова со пријатели и другава глупа. Освен тие на а1 епизодите, не делува ко да имате повеќе гледано. А серијата е одлична. Мене двете ми се супер. А то за филмовите е друго веќе.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
More ja ko kje zeam edna palka, pa da mavam dodeka ne izleze hipsterskoto od nego...

Slushaj Erich, zadutre ko kje me vidish, begaj!
Begaj dok te drzhat noze, nema vrska shto sum vo belo, i taka mavam

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ама шематски ви е ова со пријатели и другава глупа. Освен тие на а1 епизодите, не делува ко да имате повеќе гледано. А серијата е одлична. Мене двете ми се супер. А то за филмовите е друго веќе.
Џони, пред 2 месеци ја догледав уште еднаш и ја памтам прилично добро :D Така да не носи заклучоци в чорка онака. Интересна е пријатели да, ама има попредвидлив хумор. Освен Чендлер кој отскокнува, другиве ми се онака. Рејчел вејче апла тапа ми е со ретки исклучоци на моменти. Пријатели повеќе ја доживувам како feel good serija, онака лабаво си крцка, се потсмешкаш, им течи животот на ликовите, се приврзуваш со нивното растење во тие 10 сезони и на крај остануваш некако приврзан ко да ти фалат уште.

Кај англичаниве е друга работата. Пример во Only fools имаш моменти на градење ситуација, онака ја градат, минута, две и финишираат со некој исход шо че те измрда и скрени а не и го очекувал. Во пријателчињата обично досетките се на 10-тина секунди онака, рс рс и чао пријатно. Никогаш не претпоставував дека че анализирам и вакви срања али ете во моментов.

Eве пример срањево.
На крај на погреб че се бувна од нигде никаде, шо ни на крај памет нема да ти текни, како финиширање на една забегана глупост.

p.s It's always sunny in Philadelphia пример ми е далеку поокеј и од Friends и од некоја рандом друга високо котирачка америчка комедија.Едноствно ми легнала и ми отскокнува некако поразлично.

Последно уредено:
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Џони, пред 2 месеци ја догледав уште еднаш и ја памтам прилично добро :D Така да не носи заклучоци в чорка онака. Интересна е пријатели да, ама има попредвидлив хумор. Освен Чендлер кој отскокнува, другиве ми се онака. Рејчел вејче апла тапа ми е со ретки исклучоци на моменти. Пријатели повеќе ја доживувам како серија feeling good, онака лабаво си крцка, се потсмешкаш, им течи животот на ликовите, се приврзуваш со нивното растење во тие 10 сезони и на крај остануваш некако приврзан ко да ти фалат уште.

Кај англичаниве е друга работата. Пример во Only fools имаш моменти на градење ситуација, онака ја градат, минута, две и финишираат со некој исход шо че те измрда и скрени а не и го очекувал. Во пријателчињата обично досетките се на 10-тина секунди онака, рс рс и чао пријатно. Никогаш не претпоставував дека че анализирам и вакви срања али ете во моментов.

Eве пример срањево.
На крај на погреб че се бувна од нигде никаде, шо ни на крај памет нема да ти текни, како финиширање на една забегана глупост.

p.s It's always sunny in Philadelphia пример ми е далеку поокеј и од Friends и од некоја рандом друга високо котирачка америчка комедија.Едноствно ми легнала и ми отскокнува некако поразлично.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ај кажете некоја серија слична да речеме на The Newsroom или било која дрига интересна серија, досадава убива :D

Kajgana Shop

На врв Bottom