- Ако одиш со кола: зелен картон и меѓународна возачка дозвола;Zdravo. prv pat odam Grcija. Osven zdrastveno dali treba nesto drugo? Imam biometriski pasosh, znaci viza ne treba?
Fala
Меѓународната возачка ја ко што имам разбрано се вадела за оние старите возачки (книшките), сега не ја барале затоа што новите возачки се биометриски и биле признаени во Европа. Може и грешно ме информирале штознам...- Ако одиш со кола: зелен картон и меѓународна возачка дозвола;
- Патничко осигурување;
- Валиден биометриски пасош;
Членовите кои се сеиреа или глумеа шерифи на темава се казнети.
Грешка си информиран... треба меѓународна, зелен картон и полномошно ако возилото не е на твое име.Меѓународната возачка ја ко што имам разбрано се вадела за оние старите возачки (книшките), сега не ја барале затоа што новите возачки се биометриски и биле признаени во Европа. Може и грешно ме информирале штознам...
е онда грешка моја Среќа па не ме застанаа, а налетав на контрола некаде после Солун идејќи накај АспровалтаГрешка си информиран... треба меѓународна, зелен картон и полномошно ако возилото не е на твое име.
Ако си под 14 години ти треба согласност од родителите заверена на нотар,ако си над 14 немаш никаков проблем да одиш со било којНе најдов тема, па ај тука ќе пишам. Сакам да идам на одмор во Грција со мои роднини, но немам 18 години. Дали ќе треба да извадам некоја потврда дека родителите се согласуваат да ме пуштат или ќе пројдам така на граница?
da ne e 16+g ??... na vremeto, 2003 bara i za nepolni 17g (togaš 1986g kerkami ja prakav so drugarka i nejzini roditeli )Ако си под 14 години ти треба согласност од родителите заверена на нотар,ако си над 14 немаш никаков проблем да одиш со било кој
Ова ми се информации од пред 20 дена,јас го носев внукот кој имаше 13.5години и кога предходно се распрашавме во полиција на граничен премин ни рекоа дека сега границата е 14 годиниda ne e 16+g ??... na vremeto, 2003 bara i za nepolni 17g (togaš 1986g kerkami ja prakav so drugarka i nejzini roditeli )
исто и јас знам дека е 16 барем јас вадев кога немав.da ne e 16+g ??... na vremeto, 2003 bara i za nepolni 17g (togaš 1986g kerkami ja prakav so drugarka i nejzini roditeli )
Секако дека ти треба, прво полномошно кај нотар 300 денари, после во АМСМ меѓународно полномошно 500 денари 365 денови, а тоа од кај нотарот ти е доживотноЌе одам со возило кое не е мое, но личноста на која е возилото ќе биде со мене. Јас имам меѓународна возачка. Дали ми треба полномошно за управување туѓо возило?
Фала.