Прво "нафлекување", се сеќавате?

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
auuu...toa bese za nova godina 2007...huhuhuh....ee toa bea smeski ...JAAS PIJANA???? jes da pijam ali so merka zatoa sto se desaavaat gluposti ..ne deka placam se ligavam i traskam od zemja ...nmego se mi e ramno ..zatoa izbegavam da se pijancamm....
јас кога сум пијан моментално спијам. ич не сум интересен

Член од
29 јули 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
мале многу одамна бесе има 100 години у суштина пијуцкав од стално
али се секавам дека само еднаш имав BlackOut тоа беше некоде втора трета средно иначе сум пристоен во пиењето (како за еден Неготинец)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Мене прво пијанство ми беше во старите добри времиња на една Нова Година... Испив 4-5 чаши вотка-џус и на крај една чаша црно вино и тоа за неверојатно кратко време така што да си честитам самата на себе се здрвосав пред да дојде 12... И после почнав да тропам глупост и што е вистина и што не е и да се глупирам заедно со другарка ми :) пошто само ние две бевме пијани другите не беа (деца- тогаш не се пиеше толку многу како сега :pos2:) и почнаја да не трезнат, да се вртат околу нас итн. ... и најбитниот момент :pos2: на моето прво пијанство беше што на крајот фатив дечко којшто у суштина не го ни сакав и му лупнав корпа истата вечер а потоа после пијанството почнав да плачам по него и да викам дека го сакам и другар му мислеше дека стварно е така и отиде и ми го донесе :pos2:... ми беше жал за него после дека го искористив и што за една недела му раскинав ама тоа е тоа...

Ова ми е првото пијанство а секое друго наредно е од бетер побетер...абе имам најзабегани пијанстви и затоа си забранив веќе алкохол оти незнам која глупост уште не ќе ја направам...:pos2::pos2:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.774
Поени од реакции
11.308
Првото пијанство ми се случи во 6то одделение во Охрид на пристаниште :pos:
Спукав литро розе и не знаев главата кај ми е, само на тоа се сеќавам :toe:
Сето останато, комедии...:)

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
prvo pijanstvo lani za veligden se izmesav pivo,vino i na kraj konjak,edvaj stignav do doma :)
ama toa ne e niso za razlika od ova najnovovo.pred 2 nedeli u ohrid na odmor.drvo bev pijana.prvo 7 cashi tekila i posle use tolku crno vino, cisto :icon_lol: posle otidov na plaza si vlegov u ezero,izlegov, povrativ, otidov u kamp i si legnav :)

Член од
22 ноември 2005
Мислења
36
Поени од реакции
0
nema vrska

Или влегуваш само за по една.

По едно прајме и фаќаме магла и дури и сеир си маваш некој ако коленичи во кафаната демек како можи вака да се офлека,а по некој сат бетер си од него.

Во интерес на темава ќе го пастирам ова знам дека го презедов од некој блог во ворд ама не ми текнува на името на блогот па однапред се извинувам на писателов

КАФАНСКИ БОН-ТОН

Пред да започнам со презентирање на основните правила на елементарните кафански правила на однесување сакам да го цитирам доајенот на кафанската елита, своевиден маестро на култното трајбл дарк турбо-фолк движење, неповторливиот Синан Де. Сакич, кој вели:

Чашката е фрлена.

Историското значење на овој цитат е големо посебно во формирањето на кафанскиот бон тон кој што се гради врз длабоки психички анализи и проучувања кои се сметаат дека потекнуваат директно од животинските инстинкти а наоѓаат широка примена во кафанскиот бон-тон. Да започнеме со правилата:

1. Најприкладна облека за во кафана е онаа облека која што може да се забележи од левата страна на реката Вардар, поточно во старата чаршија. Таа се состои од тенко виолетово или темнозелено палто, кое што препорачливо е да не биде проветрено, односто да го има стариот шмек на добар телески увијач со тетовски кашкавал. Одоздола обавезно да се има кошула, или дрес евентуално, но мора да се напомене дека тие мора да бидат во согласност со стандардите на најик и адибас. Со ваква комбинација непогрешливо иде златна алка, огрлица, изрезбан прстен на малиот прст (ноктот мора да биде најмалку 1цм, а другите нокти да бидат изгризани) и златен заб со кој што се покажува имотната моќ на персоната, односно “што ќе мијам заби кога можам да си купам”. Каишот мора да биде кожен и да ги држи панталоните високо кои ја покриваат кошулата односно дресот. Кога сме кај панталоните мора да се напомене дека мора да се има минимум два броја помали пантолони за да при седење јасно се гледаат белите чорапи, кои што по правило треба да бидат дигнати до изнад глуждот. Мора да се внимава да измеѓу чорапата и работ на ногавицата да има размак од најмалку 10цм при што на виделина би излегле влакната, односно би се нагласил машкиот ерос кој што го поседува единката. Чевлите се по произволна желба но се препорачува да се земат ниски, скај кондури, без врвки, со кожа боја и да не попречуваат во истакнувањето на чорапата. Обавезно е да имаат тенки ресички на местото од врвките.
2. Што е можно повеќе да се избегнува идење во кафана со женско друштво, односно во кафана да се оди само со фраери кои што имаат голем капацитет на пиење.
3. Ако случајно не може да се избегне пијанчење со женско присуство, пожелно е тоа да се направи со тоа што дамата ќе биде почастена со 4 чашки Ж’та. Тоа е познатото македонско виски, кое името го добило по францускиот збор „Ј’таиме” кое во превод значи “Те сакам”. Сметката си ја плаќа самата дама.
4. Ако на масата има шопска, нафора или слично предјало, пожелно е при земањето на исецканиот продукт да се расфрли што е можно повеќе сирење по масата, така што тоа подоцна би било размачкано, а со тоа да се покаже големиот мерак и херкуловиот апетит кој што муштериите по вас би требало да го забележат.
5. Во никој случај да не се повраќа во кафана. Тоа може да го сторите одма пред влезот, лавабото или на капакот од шолјата у вецето.
6. Кога викате по конобарот правете го тоа со полна уста така да џваканиците достигнат до соседната маса, односно должина на 5 сомуна.
7. Ако немате доволно пари да ја платите сметката, фукнете му ја на келнерот право во лице и избегајте.
8. Обавезно да се свирка на певаљката и да се величаат нејзините облини на најпоган можен начин.
9. Според домашните статистики 90% од луѓето од соседната маса зјапаат у вас. Останатите 10% се билдери.
10. Кога ќе излезете од кафана пејте ја песната која што сте ја слушале пред да излезете

nema vrska seto ova:baeh:

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
7мо беше мислам кога на гости вујко ми ме направи сателит и се сеќавам кога си дојдов дома со моите си мислев дека срцето прекина да ми работи :tapp:

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
8-мо беше изгледа, интересно искуство со ного главобол и повраќеш. :vozbud::vozbud:

Член од
3 септември 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
aauu odamna bilo izglea pa ne se sekavam tocno..ama mislam deka nekade 8 oddelenie na rodenden na najbolja drugarka...konjak bese vinovnikot...me treznea site so bea trezni togas :pos2: si otidov nekako do doma i pravo vo krevet a za naredniot den ne mi se praj muabet
od togas si imam dobri iskustva so alkoholot si se druzime mnogu cesto ama nikogas ne sum stignala do stepen da zavrsam u bolnica fala bogu

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
prvo pijanstvo lani za veligden se izmesav pivo,vino i na kraj konjak,edvaj stignav do doma :)
ama toa ne e niso za razlika od ova najnovovo.pred 2 nedeli u ohrid na odmor.drvo bev pijana.prvo 7 cashi tekila i posle use tolku crno vino, cisto :icon_lol: posle otidov na plaza si vlegov u ezero,izlegov, povrativ, otidov u kamp i si legnav :)
аа тоа беше незаборавно :pos2:

Член од
22 јануари 2008
Мислења
425
Поени од реакции
10
koga bev 7 odelenie ispiv preku 3 litra pivo i nakraj se zdrviv vo sipka sreka zavrsi na dobro:baeh::baeh::baeh::tapp:

Член од
6 септември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
0
17 god. na setanje ,od uciliste, nadvor od zemjava, vo hotel smesteni...
normalno site na pienje svrteni..alkohol eftin i ne se znaese kolku alkohol se prosvercuva vo hotelot...nemav pieno votka i frknav skoro na eks 200 grama i posle so piev ili nepamtam ili nikogas ne sum ni doznala...
koj znaj kako ja najdov tocnata soba, si legnav..cela nok stanvav i povrakav, drugiot den mi se gadese kako nikogas vo zivotot mislev deka ke umram i so e najtragicno cel den go pominav vo vozenje so avtobus i krstarenje so brod..nikogas ne mi se prevrkale crevata poke od ova

Член од
8 септември 2008
Мислења
14
Поени од реакции
8
Полуматура -неколку лименки пиво,неколку чашки коњак,па демек малку ми беше продолжив со виски и шток заедно.Чиста среќа што не завршив во болница. И кажав -никогаш повеќе-.
Но никогаш не треба да се вели никогаш.
После 2 год на Св.Валентин пиво и вино-завршив само во таxi и домче.НИКОГАШ АМА НИКОГАШ НЕ МАШАЈТЕ ПИВО И ВИНО:nenene:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.699
Поени од реакции
22.632
Првото мое опиванје ми беше на полуматурската кога завршив 8мо.Ауууууу како сум се опил од само 2 конјака неможев да зборам а камоли да одам.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
брееееееееееееј се пијаници на форум:pos2:
сеа да ви кажам стварно ми е жал што нема толку да уживате у алкохолот со новоиво закон:vozbud:
јас до сега во мои 17 години не сум бил пијан никогаш и супер ми е:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom