Vcera bev i iskreno-golemo razocaruvanje.Vsushnost,ako odish so predubeduvanje deka odish na bazen,togash e super,ama da trgnesh za na akvapark,ke se razocarash.Prvo,toboganite...vo isto vreme samo rabotat tri(pumpi li nemaat,struja li shtedat,personal li e,ne znam..abe znam,do strujata ke da e).Imaat problem i so gumite,na cetvorica posetiteli se paga po edna,pa odi opraj ja,treba da se tepash za da dojdesh do pnevmatikot.Se ceka po saat vreme za da se pushtish,pa dolu te ceka horda shto ti ja zima gumata,pa ti pola saat se turkash da dojdes do guma,pa pak saat vreme turkanje po skalite(a tie metalni,zeshki od sonceto,ti bosonog,a ne si od Afrika i potskoknuvash vo mesto ko na David Geta na koncert da si,a okolu tebe 10 luge na metar kvadraten staro i mlado so gumi narameni i site kako zombi,mrdni pola metar,cupkaj vo mesto 5 min,pa pak pola metar so povtaranje na opishaniot ritual.Tolku bubuljici i akni od razni formati na grbovite na lugeto nemam gledano od filmot ,,Variola vera,, a za celulit da ne praime muabet...a shto da se pravi,zaglaven na skali shiroki 80 sm a da ti mine vremeto.Se mislam da se zapisham za kozen lekar ili vo najmala raka kozmeticar.Rabota ke ima glava da ne dignesh,uf kakvi kapitalci ima.Znaci,istovremeno rabotat samo tri tobogani,drugite odmaraat,suvi se, nema voda.A I Makedonceto cudna sorta,si kutat,nikoj da reagira,si cekat vo tolpa...imashe dve tri sceni mislev deka sum na snimanje na vtor del od Schindler list,scenite koga gi tovaraat vo vozovite.Sum bil na nekolku akvaparkovi,ama takov ,,do kurca,, sklopen reda radi,ne sum sretnal.Gazdata na akvaparkot ili nema poseteno drug akvpark pa da vidi kako funkcionira,ili ima napraveno prosta matematika deka kako i da e pola Makedonija po ednash da se zaebe da odi(ne veruvam deka nekoj ke se vrati po vtor pat osven ako ne e od Probishtip ili Karbinci)
parite ke si gi vrati i ke ima plus dobra zarabotuvacka.Golemo razocaruvanje,ne vredi pat da se tepa,bashka nervi.Tolku razocarani i izmaceni detski ocinja nemam videno odamna, a za isfrustrirani i iznervirani roditeli da ne praam muabet