- Член од
- 5 септември 2007
- Мислења
- 3.848
- Поени од реакции
- 960
Не, од тоа што Бог е личност не следи дека тој во моментов не е со нас или дека е надвор од Универзумот.дали ова значи дека бог не е во моментот со нас и дали е надвор од универзумот и ако е така каде е.
Бог е дух и тоа супериорен Дух. Тој е трансцедентен и иманентен. Тој е трансцедентен во смисла дека Тој е создател на целиот Универзум, на се видливо и невидливо, дека Тој е создател и на времето и на просторот и како нив Творец тој е и над нив. А како имаментен Тој живее и интервенира и во нив, во времето и просторот, во Универзумот. Тој е сеприсутен и не е ограничен со време и простор.
Спротиствавени или неистомислени ставови не треба да те бунат. Од секој став може да се научи по нешто. Во секој став има и вистина и лага. 100% вистина (доколку си христијанин) е само Божјото Слово. Затоа си на форумов, да прочиташ различни мислења и ставови. Ова е само едно мало катче каде што можеш да истражуваш околу овие прашања.абе да види ти ја разбирам јас поентата само ме бунат спротиставените ставови , еве ти велиш дека бог не е ист за сите, а либериј тврди инаку.
Каде Библијата вели дека нема ѓавол и дека нема демони? Се зезаш така? Само Исус десетици пати ги спомнува ѓаволот и демоните.Некои христијани велат дека постојат демони , а јас назад објснив дека ни ѓавол ни демони нема и тоа го кажува библијата.