Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
There is a general consensus among scholars that the first formative event in the emergence of the distinctive religion described in the bible was triggered by the destruction of Israel by Assyria in c.722 BC. Refugees came south to Judah, bringing with them laws and a Prophetic tradition that Yahweh was the only god who should be served. These beliefs were adopted by the "people of the land", meaning the landed families who provided the administrative class of the kingdom, and in 640 BC these circles were decisive in placing on the throne the eight-year-old Josiah. Judah at this time was a vassal of Assyria, but Assyrian power collapsed in the 630s, and in around 622 Josiah and the Deuteronomists, as the circle around him are called by modern scholars, launched a bid for independence expressed as loyalty to "Yahweh alone" and the law-code in the book of Deuteronomy, written in the form of a treaty between Judah and Yahweh to replace the vassal-treaty with Assyria.[79]

(извор)

Еве и друго за читање, за оние кои навистина сакаат ДА ЗНААТ, наместо ДА ВЕРУВААТ (на слаткоречиви лажговци):

http://www.matrifocus.com/LAM04/spotlight.htm

http://www.bibliotecapleyades.net/biblianazar/esp_biblianazar_jehovah02.htm

http://www.patheos.com/blogs/unreasonablefaith/2009/05/the-first-couple-yahweh-and-asherah/

А особено историски контекстуално + лесно за читање:

http://new.exchristian.net/2010/10/polytheism-and-human-sacrifice-in-early.html
--- надополнето: 30 мај 2012 во 16:11 ---
еј гледај сега, тоа шо вики не е адејтувана јас не сум крив. 1 април 2010 е последен попис во САД
Баталете ја таа семоќност , стопати кажав дека не е семоќен како што вие подразбиате.
БОГ е жив, како не го сваќате тоа. Совршентвото и семоќнста се придавки за нешто мртво.
Ако речам за тебе дека си совршен, у утре ти направиш некое чудо кое те прави посовршен од претходно дали првиот пат сум бил во право?
Бог е жив и не е личност, затоа не му набивајте етикети на мртовци.
Не се обидувај да го сватиш бог затоа што неможеш да го сватиш.
БОГ кога би рекол дека е апсолут би рекол дека е мртов, крај толку, не може повеќе.
Не стварај слик за Бог зошто секоја е грешна.
отецот + синот + ветиот дух= бог
ова е она до каде човекот го сваќа БОГ
Каде ти се податоците на кои се повикуваш 2 дена?!?

Ќе собереш ли муда да прочиташ за историјата на својата религија или ќе морам на секој пост да те потсетувам дека си лажго и кукавица?
--- надополнето: 30 мај 2012 во 16:21 ---
еј гледај сега, тоа шо вики не е адејтувана јас не сум крив. 1 април 2010 е последен попис во САД
Пописот во САД не вклучува прашања за религиозност, вера или вероисповед. ЛИНК

Од каде ти се бројките дека „на пописИТЕ кои се прават од 9/11 наваму се повеќе луѓе се попишуваат како верници - особено во Њу Јорк“

Сподели извор - ако можеш!

С

Само Човек

Гостин
абе ДЕБЕК од која од 10 на 10 на 123 хаотични вселени кои мораат да настанат за да настане оваа Средената наша е ДОНЕСЕНО
христијанствово ќе ни кажеш ли:P

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
абе ДЕБЕК од која од 10 на 10 на 123 хаотични вселени кои мораат да настанат за да настане оваа Средената наша е ДОНЕСЕНО
Абе, ти коа не знаеш кај да се свртиш налудничаво тресеш глупости, а? Тресење глупости не е дебатирање. Тоа е само срамење у јавност.

...уште те чекаат прашањата за:
1. податоците со пописите кои се однесуваат на верниците во Њу Јорк,
2. раниот политеистички јудаизам на Ел, Јахве, Ашера, Баал и компанија

А пошто Чорба те прочита дека викаш како Јахве не бил семоќен и сезнаен има да ти го исплеска газот кога ќе му влезеш у тоа дувлота у недела.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
И шо кажа сега?
Што христијанството има со тоа? Или ова е доказ вака....од ракав стресено?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
[quote="liberij,
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:44 ---

Тој им докажува дека е умрен(за што биле сведоци и самите), и дека е Воскреснат т.е.дека не е Дух, туку го има истото тело што е преобразено.
Ако те интересира Библијата читај, ја целосно, а не парцијално.[/quote]

isus ne umrel nitu bil voskresnat , zatoa sto ako bil voskresnat bi trebalo da dojde so svoeto duhovno telo no naprotiv toj im dojde so svoeto fizicko telo, toa e ona sto isus saka da im dokaze na svoite sledbenici.
zosto sv, pavle veli ; deka voskresnuvanjeto na teloto od mrtvite e duhovno znaci li deka negovite tekstovi vo biblijata se lazni?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
isus ne umrel nitu bil voskresnat , zatoa sto ako bil voskresnat bi trebalo da dojde so svoeto duhovno telo no naprotiv toj im dojde so svoeto fizicko telo, toa e ona sto isus saka da im dokaze na svoite sledbenici.
zosto sv, pavle veli ; deka voskresnuvanjeto na teloto e duhovno znaci li deka negovite tekstovi vo biblijata se lazni?
Ajde daj citat takov kaj so vika Pavle........pa jas da te demantiram odma!? Mozi taka.......bas sakam da go vidam to citat.....i otkako ke go najdis sakam da go postiras so cel kontekst a ne samo dva ili tri zbora od eden stih! ok?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Ajde daj citat takov kaj so vika Pavle........pa jas da te demantiram odma!? Mozi taka.......bas sakam da go vidam to citat.....i otkako ke go najdis sakam da go postiras so cel kontekst a ne samo dva ili tri zbora od eden stih! ok?

Така е и со воскресението на мртвите; се сее во распадливост, воскреснува во нераспадливост;
43 се сее без чест, воскреснува во слава; се сее во слабост, воскреснува во сила;
44 се сее природно тело, воскреснува духовно тело. Ако има природно тело, има и духовно тело.

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Така е и со воскресението на мртвите; се сее во распадливост, воскреснува во нераспадливост;
43 се сее без чест, воскреснува во слава; се сее во слабост, воскреснува во сила;
44 се сее природно тело, воскреснува духовно тело. Ако има природно тело, има и духовно тело.
Tuka te cekav prijatele, znaev so ke napisis.......zato i ti rekov da go napisis cel kontekst(glava), a ne samo toa sto ti odgovara tebe.....sledi me sega:
46 Но не е прво она што е духовно, туку е прво природното, а духовното доаѓа потоа.
50 Ова ви го велам, браќа: телото и крвта не можат да го наследат Божјото Царство; ниту распадливото го наследува нераспадливото.
51 Еве! Ви кажувам тајна: не ќе - умреме сите, но сите ќе се измениме,
52 во еден миг, во миг на окото, при гласот на последната труба: имено трубата ќе затруби и мртвите ќе воскреснат нераспадливи, а ние ќе се измениме,
53 зашто треба ова распадливото да се облече во нераспадливо; и ова смртното да се облече во бесмртност.(1korint. 15: 46, 50-53)
Znaci tie koi ke bidat zivi koga ke dojdi Isus Hristos, ke se izmenat, a nema da umrat , pa da voskresnat.....a i samiot Isus Hristos koga se preobrazil na gorata Tavor se preobrazil vo Slavno, Besmrtno telo, a potoa pak se vratil vo svoeto covecko telo!
Isto Pavle vika i vo:
15 Зашто ова ви го кажуваме преку словото на Господа, дека ние, кои живееме и остануваме до Господовото доаѓање, нема да отидеме пред оние кои умреле;
16 зашто Самиот Господ на заповед, при глас на архангел и при Божја труба, ќе слезе од небото и мртвите во Христа ќе воскреснат прво.
17 Потоа ние живите, ние кои останавме, ќе бидеме грабнати заедно со нив на облаците, во воздух, во пресрет на Господа; и така засекогаш ќе бидеме со Господа.
Taka da nema da mora da umrime pred da se promenime vo nasite slavni i neraspadlivi tela...tuku vo eden mig ke se promenime tie koi ke bidime zivi koga ke dojdi Isus Hristos!
Taka da nemozis mene da mi objasnuvas deka Isus Hristos ne e Gospod itn....Toj namerno mu se javil vo negovoto zemno telo za da poveruvaat deka toj e Bozijot Sin! taka da ne ti drzi voda toa deka toj mu se pojavil vo zemnoto telo deka ne bil voskresnat!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
dali spored biblijata voskresnuvanjeto na mrtvite e duhovno? odgovori samo so da ili ne

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
dali spored biblijata voskresnuvanjeto na mrtvite e duhovno? odgovori samo so da ili ne
Apsolutno NE! ti ili nemas dovolno citano Biblija ili ne gi razgranicuvas dobro poimite!!! Toa neraspadlivo telo za koe govori Pavle to e toa Duhovno telo, sto znaci ovie nasi zemski tela ke bidat promeneti vo neraspadlivi, vecni , slavni Duhovni tela(slicni kako Angelskite)! Ali sepak e napisano deka tie duhovni tela nema da bidat goli duhovi tuku ke imaat Oblik, Novi tela......no ne znaci toa deka ke bidat Telesni, pa da mi se fakas za zborot deka ti odgovoriv so ,,Apsolutno Ne''! taka da Isus e Gospod i Vistinskiot Bog koj e edno so Tatkoto i ima mok da zemi sekakov Oblik vo bilo koe vreme i negova bila odlukata da zemi covecki oblik otkako voskresnal od mrtvite i da mu se objavi vo takov oblik na Ucenicite!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.135
Поени од реакции
12.116
Именка од женски род е אלה . Наставката ים е онаа што се додава на именки од машки род за да биде МНОЖИНА, разбираш ли ти? Тоа не ја прави во машки род, само „неточен“ правопис со некоја цел.
Затоа и прашував јас каде е Божицата во вашите муабети... само БОГ БОГ БОГ... и синчето нормално :)
Не бива така поеќе...

П.С. Се сложувам дека се Богови (машки и женски)! Но тоа не го мислат православните, реши си со нив тоа, потоа со мене ;)
П.П.С. Неумесно пробале некои „мистици“ да ја сокријат множината, па три во едно па не знам ти какви философии... но евреите не можеш да ги надмудриш во пишувањето :) Си ги имаат тие своите техники.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Apsolutno NE! ti ili nemas dovolno citano Biblija ili ne gi razgranicuvas dobro poimite!!! Toa neraspadlivo telo za koe govori Pavle to e toa Duhovno telo, sto znaci ovie nasi zemski tela ke bidat promeneti vo neraspadlivi, vecni , slavni Duhovni tela(slicni kako Angelskite)! Ali sepak e napisano deka tie duhovni tela nema da bidat goli duhovi tuku ke imaat Oblik, Novi tela......no ne znaci toa deka ke bidat Telesni, pa da mi se fakas za zborot deka ti odgovoriv so ,,Apsolutno Ne''! taka da Isus e Gospod i Vistinskiot Bog koj e edno so Tatkoto i ima mok da zemi sekakov Oblik vo bilo koe vreme i negova bila odlukata da zemi covecki oblik otkako voskresnal od mrtvite i da mu se objavi vo takov oblik na Ucenicite!
jas kako sto go razbiram poslnaieto na pavle e deka zboruva za isus deka hristos voskresna od mrtvite, deka umrel so svoeto fizicko telo . i potoa bil voskresnat so duhonoto telo.
1 Ви напомнувам, браќа, за Евангелието, кое ви го проповедав и кое вие го примивте и во кое стоите.
2 Преку кое и се спасувате, ако го држите цврсто како што ви го проповедав, освен ако не сте поверувале напразно.
3 Зашто, ви го предадов најнапред она, што го бев и примил: дека Христос умре за нашите гревови, според Писмата,
4 и дека е погребан и дека воскресна на третиот ден, според Писмата;
5 дека му се јави на Кифа, после на Дванаесетте.
6 Потоа им се јави еднаш на повеќе од пет стотини браќа, од кои повеќето се живи до денес, а некои - починаа.
7 Потоа му се јави на Јакова, па тогаш на сите апостоли.
8 А најпосле ми се јави и мене како на недоносче.
9 Зашто јас сум најмал меѓу апостолите и не сум достоен да се наречам апостол, бидејќи ја гонев Божјата Црква.
10 Но со Божја благодат сум она што сум. А Неговата благодат, која ми е дадена мене, не беше напразно, туку се потрудив поизобилно од сите нив, но не јас - туку Божјата благодат, која е со мене.
11 И така: било јас или тие, така проповедаме; а вие така поверувавте.
12 Но, ако се проповеда дека Христос воскреснал од мртвите, како некои меѓу вас велат дека нема воскресение на мртвите?
13 Ако нема воскресение на мртвите, тогаш ни Христос не воскреснал;
14 А ако Христос не воскреснал, тогаш е празна нашата проповед, празна е и вашата вера.
15 При тоа се наоѓаме и како лажни Божји сведоци, дека сведочиме за Бога, дека Го воскреснал Христа, Кого не Го воскреснал; ако навистина мртвите не воскреснуваат.
16 Зашто, ако мртвите не воскреснуваат, ни Христос не воскреснал.
17 А ако Христос не воскреснал, суетна е вашата вера; вие сте уште во вашите гревови.
18 Тогаш и оние, кои умреле во Христа, загинале.
19 Ако само во овој живот се надеваме на Христа, ние сме најнесреќни од сите луѓе.
20 Но сега, Христос воскресна од мртвите, како првенец на оние кои умреле.
21 Бидејќи смртта дојде преку човек, така преку еден Човек дојде и воскресението од мртвите.
22 Зашто, како што сите умираат во Адама, така и во Христа сите ќе оживеат.
23 Но секој по својот ред: првенец Христос, после оние кои се Христови, во времето на Неговото доаѓање.
24 Тогаш доаѓа крајот, кога ќе Му го предаде Царството на Бог и Таткото; откако ќе ги уништи: секое началство, и секоја власт и сила.
25 Зашто, Тој треба да царува „додека не ги положи сите свои непријатели под Своите нозе.”
26 Смртта ќе биде уништена како последен непријател.
27 Зашто „сè покорил под Неговите нозе.” А кога вели, дека е покорено сè, јасно е дека е покорено сè, освен Оној, Кој Му покорил сè.
28 Кога ќе Му биде потчинето сè, тогаш и Самиот Син ќе Му се потчини на Оној, Кој Нему Му потчинил сè, за да биде Бог сè во сè.
29 Инаку, што ќе прават оние, кои се крштаваат за мртвите? Ако мртвите воопшто не воскреснуваат, зошто се крштаваат за нив?
30 И ние зошто сме секој час во опасности?
31 Со вашата пофалба, браќа, која ја имам во Христа Исуса, нашиот Господ, јас умирам секој ден.
32 Ако се борев, по човечки, со ѕверови во Ефес, каква ми е ползата? Ако мртвите не воскреснуваат, „да јадеме и да пиеме, зашто утре ќе умреме!”
33 Не измамувајте се; „лошите друштва ги расипуваат добрите навики!”
34 Отрезнете се, како што треба, и не грешете, зашто некои не Го знаат Бога. За ваш срам, го велам ова.
35 Но, некој ќе праша:”Како воскреснуваат мртвите? И во какво тело ќе дојдат?
36 Неразумен човеку, она што го сееше ти, не оживува, ако не умре.
37 И што сееш, не го сееш телото што ќе биде; туку голо зрно, било пченично или од нешто друго.
38 А Бог му дава тело, какво што сака; и на секое семе негово тело.
39 Не е секое тело исто тело: туку друго е човечкото, и друго е животинското тело, и друго е телото на птиците, и друго на рибите.
40 Има и небесни тела и земни тела, но друг е сјајот на небесните тела, друг на земните.
41 Друг е сјајот на сонцето, а друг е сјајот на месечината; а друг е сјајот на ѕвездите, зашто ѕвезда од ѕвезда се разликува по сјајот.
42 Така е и со воскресението на мртвите; се сее во распадливост, воскреснува во нераспадливост;

a sto sakal da im ukaze na ucenicite so toa sto popbaral da jade?ako e umren kako sto vie veruvate togas bi dosol duhovno a ne so negovoto fizicko telo,

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
jas kako sto go razbiram poslnaieto na pavle e deka zboruva za isus deka hristos voskresna od mrtvite, deka umrel so svoeto fizicko telo . i potoa bil voskresnat so duhonoto telo.
1 Ви напомнувам, браќа, за Евангелието, кое ви го проповедав и кое вие го примивте и во кое стоите.
2 Преку кое и се спасувате, ако го држите цврсто како што ви го проповедав, освен ако не сте поверувале напразно.
3 Зашто, ви го предадов најнапред она, што го бев и примил: дека Христос умре за нашите гревови, според Писмата,
4 и дека е погребан и дека воскресна на третиот ден, според Писмата;
5 дека му се јави на Кифа, после на Дванаесетте.
6 Потоа им се јави еднаш на повеќе од пет стотини браќа, од кои повеќето се живи до денес, а некои - починаа.
7 Потоа му се јави на Јакова, па тогаш на сите апостоли.
8 А најпосле ми се јави и мене како на недоносче.
9 Зашто јас сум најмал меѓу апостолите и не сум достоен да се наречам апостол, бидејќи ја гонев Божјата Црква.
10 Но со Божја благодат сум она што сум. А Неговата благодат, која ми е дадена мене, не беше напразно, туку се потрудив поизобилно од сите нив, но не јас - туку Божјата благодат, која е со мене.
11 И така: било јас или тие, така проповедаме; а вие така поверувавте.
12 Но, ако се проповеда дека Христос воскреснал од мртвите, како некои меѓу вас велат дека нема воскресение на мртвите?
13 Ако нема воскресение на мртвите, тогаш ни Христос не воскреснал;
14 А ако Христос не воскреснал, тогаш е празна нашата проповед, празна е и вашата вера.
15 При тоа се наоѓаме и како лажни Божји сведоци, дека сведочиме за Бога, дека Го воскреснал Христа, Кого не Го воскреснал; ако навистина мртвите не воскреснуваат.
16 Зашто, ако мртвите не воскреснуваат, ни Христос не воскреснал.
17 А ако Христос не воскреснал, суетна е вашата вера; вие сте уште во вашите гревови.
18 Тогаш и оние, кои умреле во Христа, загинале.
19 Ако само во овој живот се надеваме на Христа, ние сме најнесреќни од сите луѓе.
20 Но сега, Христос воскресна од мртвите, како првенец на оние кои умреле.
21 Бидејќи смртта дојде преку човек, така преку еден Човек дојде и воскресението од мртвите.
22 Зашто, како што сите умираат во Адама, така и во Христа сите ќе оживеат.
23 Но секој по својот ред: првенец Христос, после оние кои се Христови, во времето на Неговото доаѓање.
24 Тогаш доаѓа крајот, кога ќе Му го предаде Царството на Бог и Таткото; откако ќе ги уништи: секое началство, и секоја власт и сила.
25 Зашто, Тој треба да царува „додека не ги положи сите свои непријатели под Своите нозе.”
26 Смртта ќе биде уништена како последен непријател.
27 Зашто „сè покорил под Неговите нозе.” А кога вели, дека е покорено сè, јасно е дека е покорено сè, освен Оној, Кој Му покорил сè.
28 Кога ќе Му биде потчинето сè, тогаш и Самиот Син ќе Му се потчини на Оној, Кој Нему Му потчинил сè, за да биде Бог сè во сè.
29 Инаку, што ќе прават оние, кои се крштаваат за мртвите? Ако мртвите воопшто не воскреснуваат, зошто се крштаваат за нив?
30 И ние зошто сме секој час во опасности?
31 Со вашата пофалба, браќа, која ја имам во Христа Исуса, нашиот Господ, јас умирам секој ден.
32 Ако се борев, по човечки, со ѕверови во Ефес, каква ми е ползата? Ако мртвите не воскреснуваат, „да јадеме и да пиеме, зашто утре ќе умреме!”
33 Не измамувајте се; „лошите друштва ги расипуваат добрите навики!”
34 Отрезнете се, како што треба, и не грешете, зашто некои не Го знаат Бога. За ваш срам, го велам ова.
35 Но, некој ќе праша:”Како воскреснуваат мртвите? И во какво тело ќе дојдат?
36 Неразумен човеку, она што го сееше ти, не оживува, ако не умре.
37 И што сееш, не го сееш телото што ќе биде; туку голо зрно, било пченично или од нешто друго.
38 А Бог му дава тело, какво што сака; и на секое семе негово тело.
39 Не е секое тело исто тело: туку друго е човечкото, и друго е животинското тело, и друго е телото на птиците, и друго на рибите.
40 Има и небесни тела и земни тела, но друг е сјајот на небесните тела, друг на земните.
41 Друг е сјајот на сонцето, а друг е сјајот на месечината; а друг е сјајот на ѕвездите, зашто ѕвезда од ѕвезда се разликува по сјајот.
42 Така е и со воскресението на мртвите; се сее во распадливост, воскреснува во нераспадливост;

a sto sakal da im ukaze na ucenicite so toa sto popbaral da jade?ako e umren kako sto vie veruvate togas bi dosol duhovno a ne so negovoto fizicko telo,
Jas pojke neznam so da ti objasnam stvarno......ili navistina ne razbiras ili nejkes da razberis!
Isus uste pred da umre i voskresne pred Jovan, Jakov i Petar se preobrazil vo Negovoto Slavno Telo...........ali Toj so toa so mu se objavuval na lugjeto koi veruvale vo Nego vo negovoto zemno telo bilo negov izbor i ne si ti nikoj , nitu pak jas za da davame misleneje zosto Isus ne mu se objavil vo Negovoto Slavno telo! Vo stariot zavet primer Ilija, Elisej i vo Noviot Zavet Isus Hristos koga se pomolile nad mrtvi tie oziveale vo nivnite zemni tela......ama sepak za niv se molele nekoj Bozji Lujge i samiot Gospod Isus, ali so toa Isus dokazuva deka Samiot Toj Ima Zivot vo Nego i deka Samiot Voskresna bidejki go vidoa mrtov vo Negovoto covecko telo , a po tri dni mu se objavuva Ziv vo Negovoto Covecko telo!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Jas pojke neznam so da ti objasnam stvarno......ili navistina ne razbiras ili nejkes da razberis!
Isus uste pred da umre i voskresne pred Jovan, Jakov i Petar se preobrazil vo Negovoto Slavno Telo...........ali Toj so toa so mu se objavuval na lugjeto koi veruvale vo Nego vo negovoto zemno telo bilo negov izbor i ne si ti nikoj , nitu pak jas za da davame misleneje zosto Isus ne mu se objavil vo Negovoto Slavno telo! Vo stariot zavet primer Ilija, Elisej i vo Noviot Zavet Isus Hristos koga se pomolile nad mrtvi tie oziveale vo nivnite zemni tela......ama sepak za niv se molele nekoj Bozji Lujge i samiot Gospod Isus, [/quote] ali so toa Isus dokazuva deka Samiot Toj Ima Zivot vo Nego i deka Samiot Voskresna bidejki go vidoa mrtov vo Negovoto covecko telo , a po tri dni mu se objavuva Ziv vo Negovoto Covecko telo![/
so toa isus im dokazuva deka ne e umren i zatoa im se pojavuva so negovoto fizicko telo i im bara da go dopart za da se uverat vo toa deka ne e umren ,i deka ne e raspnat,

a stoe spored tebe sega isus dalie gospod ili pak sin na gospoda?ako bese bog zosto imal potreba da se moli?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
a stoe spored tebe sega isus dalie gospod ili pak sin na gospoda?ako bese bog zosto imal potreba da se moli?
Znaci vie lujgeto koi go nemate Svetiot Duh odnosno koi nemate Ziv odnos so Bog bidejki ne veruvate vo Edinstveniot Gospod i Spasitel Isus Hristos nikogas nema da vi bidi jasno! Znaci Isus Hristos e:
15 Тој е образ на невидливиот Бог, Првороден на секое создание,
16 зашто во Него е создадено си што е во небесата и на земјата; видливо и невидливо, било престоли, или господства, или началства, или власти; си е создадено преку Него и за Него.
17 И Тој е пред си и си во Него има свое сплотување.
18 Тој е и Глава на Телото, на Црквата: Тој е почеток, Првороден од мртвите, за да биде Прв во си,
19 зашто во Него благоволи да се всели сета полнота,
20 и преку Него да измири кон Себе си што е на земјата или на небото, творејќи мир преку крвта на Неговиот крст.
21 И вас, кои бевте некогаш отуѓени и непријатели, во своето мислење и во лошите дела,
22 сега ве измири преку смртта на Неговото човечко тело, за да ве изведе пред Себе: свети, непорочни и без вина,
Znaci Isus Hristos ne e covek tuku toj sam izbra da dojdi na zemjata za preku Negovata Krv da gi izmiri lujgeto so Bog! Znaci Isus Hristos e edno so Bog i toj e Bozijot Sin i Tie dvajcata se Edno, edna licnost odnosno Bog!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom