Прашања за Христијанството I

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Ок .. да речеме дека си у право ...
тоаш тврдиш дека и Христијанството денешно е лажно .. затоа шо се води по лажна библија??!?
Многу подалеко отиде од тоа што го реков , никој не рекол и не претпоставив дека Христијанството е лажно ,
Како може ја Христијан , да викам христијанството е лажно ? :nesvest:
На пријателот погоре му реков тоа за жените , от каде му е ?

--- надополнето ---

pa ti tvrdis deka onie dva teksta sto ti gi prativ velis deka se laznii deka jas sum gi izmislil znaci od tuka se gleda ti sakas da kazis deka ovaa biblija sto ja poseduvate na makedonskie laznaa
Не е лажна никој не кажа !!! иако сум нагласил провери нека се совпадне со другите

Но да видиме што ќе покаже “Codex Sinaiticus„ доколку го транслатираат!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Многу подалеко отиде од тоа што го реков , никој не рекол и не претпоставив дека Христијанството е лажно ,
pa eve uverise i samiot procitaaj,http://www.mkbible.net/biblija/index.php levit 12/2/5 1 Коринтјани 14/34/35 slobodno proveri i uverisee
Жените да молчат во црквите; зашто ним не им е дозволено да зборуваат, туку да се покоруваат, како што вели Законот.
35 Ако сакаат да научат нешто, нека ги прашаат своите мажи дома, зашто е срамно жената да зборува во црква

Кажи им на Израелците: ‘Кога некоја жена ќе забремени и ќе роди машко дете, нека биде нечиста седум денови како што е нечиста во времето на својот месечен ред. Ако роди женско, нека е нечиста две седмици, како за време на својот месечен ред, и нека остане уште шеесет и шест денови, за да се очисти од својата крв. Левит

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777

--- надополнето ---

Не е лажна никој не кажа !!! иако сум нагласил провери нека се совпадне со другите

Но да видиме што ќе покаже “Codex Sinaiticus„ доколку го транслатираат!
Како од каде му е .. па ти одговори чоекот .. биди повнимателен .. од Библија му е ..
Еве тука можеш онлајн да ја читаш .. http://www.mkbible.net/ :toe:

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Добро сум го читал ја новит завет и тоа на македонски никаде не го најдов тоа што го спомна!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Добро сум го читал ја новит завет и тоа на македонски никаде не го најдов тоа што го спомна!
pa ne izbrzuvaj so zaklucoci i da me narekuvas lazgoo prvo uverise i bidi siguren vo toaa sto go zboruvas stom ne si procital evee sega procitajgoo

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Левит: 12:2 „Кажи им на Израелците: ‘Кога некоја жена ќе забремени и ќе роди машко дете, нека биде нечиста седум денови како што е нечиста во времето на својот месечен ред.

Кажано от Левит , зашто некој од другите го немаат спомнато тоа ? [ не викам дека не е точно ]

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Левит: 12:2 „Кажи им на Израелците: ‘Кога некоја жена ќе забремени и ќе роди машко дете, нека биде нечиста седум денови како што е нечиста во времето на својот месечен ред.

Кажано от Левит , зашто некој од другите го немаат спомнато тоа ? [ не викам дека не е точно ]
patem toaa e
spomnigo i 12/5 Ако роди женско, нека е нечиста две седмици, како за време на својот месечен ред, и нека остане уште шеесет и шест денови, за да се очисти од својата крв. Левит
znaci za masko 7 denovi a za zensko 14 zasto? znaci spored tebe ovie se dodadeni raboti vo biblijata sto go ima samo vo levit vo drugite go nemaa.

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Епа брате ја мислам дека само Господ знае ( според мене )

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Епа брате ја мислам дека само Господ знае ( според мене )
znaci se otkazuvas normalno deka samo gospod znaee no tvojata logika sto veli dali bog vaka misli dali bog bi mozel vaka da kaaze za masko da bide necista 7 denovi a za zenskoto 14 demek zenskotoe e ponecisto od maskoto ,

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Би требало тој што го напишал ова или господ да господ да го прашаш , и ќе знаеш 100%!!!
Верувај!

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
el_kewser не сакам да започнувам повторно да зборувам за правата на жената во исламот и христијанството, нешта за кои многупати дискутиравме. Незнам зошто се зајадувате со вакви беспотребни работи. А кажи ми ти каква врска има тоа што жената ќе биде дупло повеќе нечиста ако роди женско дете? Што неа ќе и фали, што неа ќе и биде забрането?
За другото прашање, да знаеш дека во црква треба да се однесуваат простојно и мажите и жените, во Црква не се зборува беспотребно. Можеби за жените тоа е посебно нагласено поради тоа што се позборлести од мажите.
Имајте пријатен ден, поздрав и до модераторот кој ми е мило што на најдобар можен начин си ја извршува својата работа..:)

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
el_kewser не сакам да започнувам повторно да зборувам за правата на жената во исламот и христијанството, нешта за кои многупати дискутиравме. Незнам зошто се зајадувате со вакви беспотребни работи. А кажи ми ти каква врска има тоа што жената ќе биде дупло повеќе нечиста ако роди женско дете? Што неа ќе и фали, што неа ќе и биде забрането?
За другото прашање, да знаеш дека во црква треба да се однесуваат простојно и мажите и жените, во Црква не се зборува беспотребно. Можеби за жените тоа е посебно нагласено поради тоа што се позборлести од мажите.
Имајте пријатен ден, поздрав и до модераторот кој ми е мило што на најдобар можен начин си ја извршува својата работа..:)
ne sum zadovolen od odgovorot voopsto , bas zatoa sto cesto upatuvate ostri kritiki kon muslimanskata zena zasto e pokriena zastoe vaka zasto onaka, no izgleda biblijata i na vas vi veli da bidete pokrieeni t.e zabuleni ,( И така: ако жената не се покрива - нека се истриже! Но ако е срамно за жената да се стриже или да се бричи; нека се покрива! 1 Коринтјани11/6) jas ednostavno prasav , no ne dobiv odgovor biblijata jasno govori deka ako zenata rodi zensko dete deka taa porodilka necista e 14 dena a ako rodi masko samo sedum dena zarem nee isto toa , bilo da e masko ili zensko, po moe, ovde se dava prednost na maskoto nasproti zenskoto , sto voopsto nema logika toa sto go zboruva biblijata edna golema prtivrecnost taka da ovie zborovi voopsto ne moze da mu se prepisat na boga tuku samo covecki zborovii , edna golema diskriminacija vrs zenskiot pol .

za drugoto prasanje radica voopsto ne dade nekoj odgovorr demek zenite bile pozborlestii , denes mozeme da najdeme deka i mazitee se pozborlestii poveke od zenite , nema nikakov smisol toaa,
vo toj bibliski tekst jasno veli zentaa ne smee da zboruva vo crkvaa dodeka na maskoto mozee , po relano bi bilo da se rece dodeka ste vo crkvaa bes da imenuva masko, zensko da ne zboruvatee so visok ton i da bidete pokorni na boga, no ovde stanuva zbor samo zenata ne smeelea da zboruva koga e vo crkva demek bila pozborlesta .sramnoe zenata da zboruva vo crkva, a nee sramno na mazot ,

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
А кога си бил ти задоволен од некој одговор? :)
Јас само се чудам зошто некои се дрзнуваат да ти одговараат и објаснуваат.
))))) pa ne sum zadovolen zarem ima soliden odgovor. demek zenite bile pozborlesti zatoa ne smeele da zboruvaat vo crkva oti bilo sramno da zboruvaat, i demek zenata ako rodi zensko dete necista da bila 14 dena a ko rodela masko samo sedum dena vidii, vidi''' ii sto odgovor dadodvte za da bidam zadovolen ?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
))))) pa ne sum zadovolen zarem ima soliden odgovor. demek zenite bile pozborlesti zatoa ne smeele da zboruvaat vo crkva oti bilo sramno da zboruvaat, i demek zenata ako rodi zensko dete necista da bila 14 dena a ko rodela masko samo sedum dena vidii, vidi''' ii sto odgovor dadodvte za da bidam zadovolen ?
A мене кога ќе ми одговориш на поставеното прашање за Иса а.с.??Чекам јас...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom