Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
па ти кажими на колку години ти знаеше дека кога ке пораснеш ке се жениш , ке се сакаш
човек првин учи дека треба да сака , потоа засакува некоја
човек првин учи некоја работа па после се на фаќа на истото
Како ќе научиш да сакаш?! Има некој прирачник за тоа?
Како ти ќе засакаш некоја девојка, кога не ти е дозволено да се дружиш, да разговараш и да имаш контакт со девојки што не ти се роднини или не си во брак со нив?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
секогаш се осудени сите работи кои се прават во име на исламот ,а тоа е во спротивно на шериатските законите

Што од следново има предимство да биде осудено според шеријатот.

1. Убиство на неверници во име на Алах
2. "Несоодветно" апсење на убијците и сите осомничени во тоа убиство, од страна на оганите за безбедност

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
еден правен муслиман суди вака.
ако некој направи некоја работа , ние не гледаме кој го направил, туку врз кои убедувања го направил,
дали делото е направено врз шериатските закони или спротивно на тоа

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
еден правен муслиман суди вака.
ако некој направи некоја работа , ние не гледаме кој го направил, туку врз кои убедувања го направил,
дали делото е направено врз шериатските закони или спротивно на тоа
Ова не е одговор.

Ти поставив две конкретни работи. Не бегај од одговорот, туку одговори 1 или 2

2. "Несоодветно" апсење на убијците и сите осомничени во тоа убиство, од страна на оганите за безбедност

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31

1.убиство на неверници во името на Аллах е дозволено само ако тој убивал предходно некого
и ако неверникот живее во држава со шериатски закон ,и го плаќа тоа што муе должност
нему животот, фамилиата и неговото богатсво, му се загарантирани со шериат и дека никој не смее да го чепка
2. не те сватив точно што сакаш да кажеш

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
Мухаммед а.с. е нешто посебно.
Нормално дека е Муки посебен, прв другар е со господа. Епа мора да ебе некое крцкалче, алах така ги наградува верните слуги.

M

Muranyi

Гостин
па ти кажими на колку години ти знаеше дека кога ке пораснеш ке се жениш , ке се сакаш
човек првин учи дека треба да сака , потоа засакува некоја
човек првин учи некоја работа па после се на фаќа на истото
--- надополнето: 8 август 2012 во 00:25 ---

секогаш се осудени сите работи кои се прават во име на исламот ,а тоа е во спротивно на шериатските законите
Не го избегнувај одговорот,ти не ми одговори на тоа што те прашав.Обиди се уште еднаш,не ескивирај.
Јас не видов ниедна осуда за:сечењето грклан во Тунис,сечењето глава во Саудиска Арабија,убиството на 4 деца и рибарот кај Смилковско езеро.Дури и ги браневте подржувачите на убијците кои излегоа на улица и извикуваа смрт за Каури.Се вадите со тоа дека протестот бил заради третманот кон жената што ја уапсија,но и тоа не е вистина зашто никој не кажа зошто се организира протестот,уште е мистерија(барем официјално)кој го организираше.Во моите очи,сите тие кои излегоа беа подржувачи на убијци и тоа никогаш нема да се смени.Зарем имате доблест да изедначите таква трагедија,кога нашиот народ и воопшто Македонија изгуби 4 млади и уште еден невин живот со тоа што Муслиманката наводно била понижена при апсењето?Турбомен,нема вода што може да ве испере,верувај,во длабоки лајна сте заглавиле.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.460
1.убиство на неверници во името на Аллах е дозволено само ако тој убивал предходно некого
и ако неверникот живее во држава со шериатски закон ,и го плаќа тоа што муе должност
нему животот, фамилиата и неговото богатсво, му се загарантирани со шериат и дека никој не смее да го чепка
Па добро бе каде тука под број еден влегува твоето оправдување на убиството на дечкото од Тунис затоа што наводно бил дезертер?
Ти рече дека тој бил дезертер и затоа заслужил смрт. Сакаш да те цитирам?

Член од
8 јули 2012
Мислења
91
Поени од реакции
7
Па добро бе каде тука под број еден влегува твоето оправдување на убиството на дечкото од Тунис затоа што наводно бил дезертер?
Ти рече дека тој бил дезертер и затоа заслужил смрт. Сакаш да те цитирам?
zdr HELLO KITY ,znam deka si albanka i ne muslimanka ,ama toa e tvoj izbor,
samo sakav da ti kazam deka siris nevistini,vo tunis ne se slucilo takvo ubistvo .toa video sto kruzese ni internet bilo montaza ,bi tim bil mnogu blagodaren ako mi davas dopolnitelni podatoci za toj decko ,koj e kako se vika ,od koj grad e i slicno ,jas ti garantiram deka toa sto go vikam e tocno a ako ti se zanimavas so sirenje lagi i omraza kon muslimanite i islamot toa E DRUGA RABOTA

M

Muranyi

Гостин
samo sakav da ti kazam deka siris nevistini,vo tunis ne se slucilo takvo ubistvo .toa video sto kruzese ni internet bilo montaza ,bi tim bil mnogu blagodaren ako mi davas dopolnitelni podatoci za toj decko ,koj e kako se vika ,od koj grad e i slicno ,jas ti garantiram deka toa sto go vikam e tocno a ako ti se zanimavas so sirenje lagi i omraza kon muslimanite i islamot toa E DRUGA RABOTA
:facepalm: Монтажа викаш,а?:вонзем:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
epa ajde ti dokazi me deka ne e taka ,ama te molam nemoj da zemas novinski linkovie

10 godini sum ziveel vo tunis ,i uste idam tamu nemoj samo da se pravis udren
И што виде ти у Тунис?

У кој град живееше?

На кој јазик се разбираше со нив?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.460
Монтажа?
Јак аргумент.
Исто верувам дека монтажа е кога американски пилот ќе здрви обични афгански цивили, онака од кур-ташак, кога ќе му се присака? На Ратко Младиќ веројатно сметаш дека му напраија монтажа за Сребреница, нели?

Дали се монтажа снимките на разулавените Муслимани кои напаѓаат старци по аутобуски извикувајќи Смрт за Каури и Алах е Голем, притоа бранејќи убијци на деца на Велигден?

Лесно е за било што да тврдиш дека е монтажа.

А за другото, нит сум женско нит сум Албанец и поима неам што си ми пишал по ПП. Ваљда нешто во стилот смрт за тебе каурину или слично. Не си ни прв ни последен што се заканува.

M

Muranyi

Гостин
epa ajde ti dokazi me deka ne e taka ,ama te molam nemoj da zemas novinski linkovie

10 godini sum ziveel vo tunis ,i uste idam tamu nemoj samo da se pravis udren
Немам јас попаметна работа во мојот и онака краток живот па тебе да ти докажувам дека не се работи за монтажа.Не треба да одам до Тунис за да сфатам што се случува,тоа на видеото го пишува во Куранот а и слична работа се случи годинава пред Велигден.
--- надополнето: 8 август 2012 во 14:17 ---
И што виде ти у Тунис?

У кој град живееше?

На кој јазик се разбираше со нив?
Абе гарант во подрум бил и не видел ништо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom