Уште малку ни фали....за разлика од вас кои сте во калта и тешко да излезите од таму....поздрав од само човекИ се просветливте ли?
Велиш некои од монотеистичките (дури 3), колку од тие 3 настрана?
Ако е и од Само Човек, многу е.....
Имаш погрешна претстава за поимот религија...А што вие верниците паметни сте? Стопати имам кажано има околу 200 - 300 христијани во државава со надпросечен IQ коефициент и љубопитност малку поголема од просечната. Другите сте прости „овци“ (метафора! не се вреѓај ) и следите. Оној што ќе прочита за својата религија се што има да се прочита (бар доволно) кога ќе го свати вистинскиот концепт, и кога има доволно аргументи и база на знаења, тој може да дојде и да дебатира. А глупо е малце да се препираме атеист и религиозен и атеистот да има повеќе знаење за религијата од религиозниот нели?
Второ: Не инсинуирај дека сум пишал „да ве просветлиме со наука“, не ми е целта да „просветлам“ некого, ниту ми е целта да убедам некого, можам само да му го покажам патот на некого, дека има и други избори во светот, и не кажувам дека треба да следите некој од тие избори, кажувам само дека треба да се почитуваат тие избори. Бидејќи за вкус и за перцепција не се дискутира. Ова води кон:
Трето: Велиш дека правите верници не шират омраза и крвопролевања, а колку се тие прави верници? 10? Не постои прав и крив верник, постои верник. Оние верници кои не прават зло (само заради ограниченоста на религиите) се жртви на овие вториве кои се „дигаат“ у ваздух и сосе нив носат 100 - ина, 200 од првиве. И до каде тоа така? Додека некој од овие што се дига у ваздух ради меѓурелигиска омраза не дојде до нуклеарка со 10 килотони? И после што на Исус сениор ќе се молиме?
Јас имам погрешна претстава?Уште малку ни фали....за разлика од вас кои сте во калта и тешко да излезите од таму....поздрав од само човек
--- надополнето: 14 јули 2012 во 16:18 ---
Имаш погрешна претстава за поимот религија...
Мислиш ли дека во науката ке ја најдеч среката?
Мислиш дека ти можеш за друг да знаеш каде ќе ја најде среќата?Мислиш ли дека во науката ке ја најдеч среката?
Само Човек, не е работата да ја најде некој среќата у науката. Грешна формулација ти е.Уште малку ни фали....за разлика од вас кои сте во калта и тешко да излезите од таму....поздрав од само човек
--- надополнето: 14 јули 2012 во 16:18 ---
Имаш погрешна претстава за поимот религија...
Мислиш ли дека во науката ке ја најдеч среката?
Па нели ти ке ме просветлеше....Јас имам погрешна претстава?
Дефинирај наука.
Дефинирај Среќа.
Па ќе разговараме натаму...
(не) сум само човек...немам поима што сакаш да кажеш.Само Човек, не е работата да ја најде некој среќата у науката. Грешна формулација ти е.
Многумина размислуваат дека се избегнува несреќата, доколку си надвор од религијата.
И внимавај, религија е многу ралзично од вера.
Не...ама знам со сигурно како да ја најдеш....а тоа во науката го немаМислиш дека ти можеш за друг да знаеш каде ќе ја најде среќата?
Ова плаче за во потписnekoj pameten rekol; samo dve raboti se bezkonecni a toa se vselenata i coveckata glupost, za vtoroto ne sum siguren.
Не, него ќе одговори дека не дава одговор на тие што немаат барем основно познавање на религиите а се прават научњациБрат, речи што сакаш пак ке ти вратат со да не беше бог немаше ништо од тоа да биде. Негова воља била све its endless
Епа ај ете ти оти имаш основно познавање од религите, кажи што направила религијата за да го подобри животот на луѓето во споредба со науката? И не ми давај површни одговори како што си имаш навика. Дај ми конктретни примери.Не, него ќе одговори дека не дава одговор на тие што немаат барем основно познавање на религиите а се прават научњаци
Еве ти еден пример.....Епа ај ете ти оти имаш основно познавање од религите, кажи што направила религијата за да го подобри животот на луѓето во споредба со науката? И не ми давај површни одговори како што си имаш навика. Дај ми конктретни примери.
мики бе брат , уште со колку членови ќе ме поистоветувате....Само Човек, не е работата да ја најде некој среќата у науката. Грешна формулација ти е.
Многумина размислуваат дека се избегнува несреќата, доколку си надвор од религијата.
И внимавај, религија е многу ралзично од вера.
Ти ле си тој Само Човек?...ме нападнаа луѓето поради тебе.мики бе брат , уште со колку членови ќе ме поистоветувате....
сериозно незнам што комплекс имате
од сега ќе пријавувам мое отсуство од форумов поради обврски