Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Таман работа. Само се восхитувам на пророчката визија на госпојцата. Иначе, она се је јако увредила -- пиши и тоа у тефтерот.
Тефтерот се пишува сам секојдневно и е јавно достапен за сите. Па и за тебе.
Тука

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па нели имаш свој тефтер бе друже? Немој вака со превари.
Не бе друже, никаде не реков мој личен тефтер. Тој личниот други работи пишува. Може да добиеш и покана на јавната промоција. Се надевам нема да ја одбиеш.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не бе друже, никаде не реков мој личен тефтер. Тој личниот други работи пишува. Може да добиеш и покана на јавната промоција. Се надевам нема да ја одбиеш.
Напротив. Секогаш се одзивам на искрени покани. Твојава е сигурно таква, па како би можел да ја одбијам.

G

galaxy

Гостин
Stephen Hawking imal psioloshki problemi poradi svojot hendikep, mislish deka toa ne vlijael vo negoviot karakter?! toj go mrazi Boga poradi poradi toa shto e sega no toa ne znaci deka toj ne veruva tuku naprotiv :D
Стивен Хокинг немаше никакво влијание на мојата „одлука“ да не верувам во Бог. Па дури и ако тој верува, тоа нема ништо да ми промени.

И уште ова.

ALS (болеста на Хокинг) predominantly affects the motor neurons, and in the majority of cases the disease does not impair a patient's mind, personality, intelligence, or memory.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.446
П.С Теистите ќе бидат оние кои ќе ги исполоват и убијат бидејќи ќе мислат дека тие се Сатаната, бидејќи не се спомнати во библијата или сл. такви четива
Да, еве ја сум Христианин и јавно кажувам дека само ако се појават има да ги испотепаме ко шо им напраивме на вештерките у Среден Век.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Stephen Hawking imal psioloshki problemi poradi svojot hendikep, mislish deka toa ne vlijael vo negoviot karakter?! toj go mrazi Boga poradi poradi toa shto e sega no toa ne znaci deka toj ne veruva tuku naprotiv :D
Интересна работа со вас теистите е што научниците дирекно ви кажуваат дека нема Бог:​

а тоа воопшто не ви е проблем да си напишете: не бе, веруваат они, не се такви...

Вашето убедување дека атеистите уствари веруваат во Бог само нешто му се скарани е една од најсмешните предрасуди евер. Атеистите му се лути на Бог не повеќе отколку што му се лути на Дедо Мраз што пак ги заебал со поклоните.

:tapp:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.446
Интересна работа со вас теистите е што научниците дирекно ви кажуваат дека нема Бог:​
Интересна работа е што научниците денес зборат едно а утре друго.
А најинтересно е што има пун курац самобендисани фаци кои им веруваат посветено, иако мењаат изјави ко фатен апаш.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
А најинтересно е што има пун курац самобендисани фаци кои им веруваат посветено, иако мењаат изјави ко фатен апаш.
Пак импровизации.

Човекот недвосмислено изјави “нема бог’, изјава која поттикна бура од реакции. За разлика од него, повеќето научници не се изјаснуваат до крај по тоа прашање, зошто не сакаат да се расправаат со секакви после.

Стивен Кинг беше краток и јасен. Ни еден од теистите на форумов не го погледна тврдењето до крај (беше постирано предходно) за да даде своја реакција базирана на она што е кажано. Како и обично, теистите го бираат пократкиот пат. Кој ќе чита книга или ќе гледа видео од 40 минути? Хокинг е парализиран тип и лут му е на Бог бе, тоа е тоа!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ма пушти ги глупи научници појма немаат.
Што ќе ни наука Господ е творец на се и готова работа. Не ни треба наука

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom