Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.432
Ма не, совршен е он:
Извинете вака со сликички, некои луѓе напишале некои добри поенти, да не го куцам текстот...
Па и затворите се предвреме направени за тие свесно што ќе згрешат да ги посетат.Значи.... врти,сучи, тој на задна врата го пропуштил Луци во рајот за да и ја подметне јаболката на Ева.
Ако добро го разгледаме тоа што значи совршенство мислам дека твојата изјава нема да е наместо (гледаш како ги избирам зборовите за да не те навредам ) Како и да е, ако некој е совршен тоа значи дека е комплетен - завршен, но бог (според Библијата) сепак го создал човекот зошто нешто му фалело (значи не бил комплетен) И тука доаѓаме до парадокс (има и учење за овој парадокс можеш да провериш )Ако совршенството одлучи да создаде нешто несовршено тоа не е грешка туку негова одлука која му доликува на совршениот да создава несовршенства, бидејќи само тој е совршен. Како очекуваш да те создаде совршена кога само тој е совршен ?
И ова го додаов во другиот пост ама веќе си ме реплицирала:
Ако би напишале четиво за деца од 1 одделение, не значи дека не знаеме или не можеме повеќе од тоа или дека нашето знаење е само толку. Исто така, ако Бог не создал несовршени не значи дека тој по дифолт станува несовршен.
тврдењето не ти е наместо. Затворите биле направени баш поради убијците. Прво ги каменувале до смрт, толпата народ со кои убиецот живеел..Па и затворите се предвреме направени за тие свесно што ќе згрешат да ги посетат.
Предвреме ли ни ја кроиле судбината ? Утре ќе убијам чоек, ама не сум јас крив што ќе скапам во затвор туку тие што го направиле затворот за да ме сместат таму.
Ние не сме дел од Бога па да не создал за да го комплетираме. И мислиш ли дека ти можеш да се токмиш со Творецот па дури да навлегуваш во неговата Божественост и да заклучуваш дека Бог направил грешка ? Не верувам дека те обдарил толку. Тој е твојот креатор. Зарем би можела и да помислиш дека Тоа Интелигентно битие би ти дозволило и би те обдарило толку многу еден ден да излезеш попаметна од него и да му пишеш 1 за некоја работа. Тоа само можеш да се залажуваш дека си го надминала Творецот. Не верувам дека те привилегирал толку. Да не заборавиме дека тоа е совршенството што создава вакви несовршености како тебе и мене.Ако добро го разгледаме тоа што значи совршенство мислам дека твојата изјава нема да е наместо (гледаш како ги избирам зборовите за да не те навредам ) Како и да е, ако некој е совршен тоа значи дека е комплетен - завршен, но бог (според Библијата) сепак го создал човекот зошто нешто му фалело (значи не бил комплетен) И тука доаѓаме до парадокс (има и учење за овој парадокс можеш да провериш )
--- надополнето: Sep 12, 2011 1:07 AM ---
Не сум ја читал доволно библијата и не забегувај од темата.--- надополнето: Sep 12, 2011 1:07 AM ---
тврдењето не ти е наместо. Затворите биле направени баш поради убијците. Прво ги каменувале до смрт, толпата народ со кои убиецот живеел..
П.С Абе не сте си ја читале библијата?
И јас внимателно ја следам дискусијата, но далеку над моите познавања од физика, генетика, совршенство ред и хаос, али навистина има интересни интерпретации и поимања...Кај е сеа она емотикончето со смајли како гледа телевизија...
--- надополнето: Sep 11, 2011 11:44 PM ---
Секс, на Атеизам!!!! Јеееее!!!!
Ова не се чита секој ден, да ви кажам право.
Па најмалку десет пати ти кажав што сакам да прашам бре лепото!Бај де веј нормално дека го знам одговорот и ти сама знаеш што ќе одговорам, но нема додека не ми каже што поточно сака да праша.
Епа верувај, јас девојка можам да чекам цела ноќ само за една работа.....а тоа не е форумски пост.Хахахаха жалам. Ма да не верувам дека си легнал. Тука е на форум, само што не го гледаш.
Непостоењето на нештата не може да биде докажано. Докажете ако постои, ако постои.Зошто сте толку сигурни дека не постои Господ кога ни вашиот најголем сојузник науката не може да го докаже тоа ?
Се докажува постоење, а не непостоење на нешто.Зошто сте толку сигурни дека не постои Господ кога ни вашиот најголем сојузник науката не може да го докаже тоа ?
Дури и еден најголемите научници Стефен Хокинг кажува дека Господ можеби постои !
Значи тогаш и според тебе Господ можеби постои !Непостоењето на нештата не може да биде докажано. Докажете ако постои, ако постои.
Не. Не постои се` додека не биде докажано постоењето.Значи тогаш и според тебе Господ можеби постои !
Веројатно е поставено неколку пати прашањево до сега ама 300 страни не можам да ги пребарувам !
Зошто сте толку сигурни дека не постои Господ кога ни вашиот најголем сојузник науката не може да го докаже тоа ?
Дури и еден најголемите научници Стефен Хокинг кажува дека Господ можеби постои !
И каде Хокинг вика дека верува во Бог?Мојата религија (православен христијанин) се заснова на верувањето и почитта кон Бога !
Што се однесува до Стивен Хокинг еве ја неговата изјава дадена за Лери Кинг минатата година
Нели ви е чудно што тој и самиот не е атеист, а он би имал највеќе причини да е тоа
Јас мислам дека тоа што кажа Хокинг дека можеби постои Господ не го прави ни малку атеист !И каде Хокинг вика дека верува во Бог?
"God may exist, but science can explain the universe without the need for a creator.
King asked Hawking why he thinks people have reacted so strongly to his book.
"Science is increasingly answering questions that used to be the province of religion," Hawking replied. "The scientific account is complete. Theology is unnecessary."
That's the point of his book, Hawking told King -- "that science can explain the universe, and that we don't need God to explain why there is something rather than nothing, or why the laws of nature are what they are."