Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
163
Поени од реакции
55
Значи.... врти,сучи, тој на задна врата го пропуштил Луци во рајот за да и ја подметне јаболката на Ева.:cool:
Па и затворите се предвреме направени за тие свесно што ќе згрешат да ги посетат.
Предвреме ли ни ја кроиле судбината ? Утре ќе убијам чоек, ама не сум јас крив што ќе скапам во затвор туку тие што го направиле затворот за да ме сместат таму.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ако совршенството одлучи да создаде нешто несовршено тоа не е грешка туку негова одлука која му доликува на совршениот да создава несовршенства, бидејќи само тој е совршен. Како очекуваш да те создаде совршена кога само тој е совршен ?
И ова го додаов во другиот пост ама веќе си ме реплицирала:
Ако би напишале четиво за деца од 1 одделение, не значи дека не знаеме или не можеме повеќе од тоа или дека нашето знаење е само толку. Исто така, ако Бог не создал несовршени не значи дека тој по дифолт станува несовршен.
Ако добро го разгледаме тоа што значи совршенство мислам дека твојата изјава нема да е наместо (гледаш како ги избирам зборовите за да не те навредам :D) Како и да е, ако некој е совршен тоа значи дека е комплетен - завршен, но бог (според Библијата) сепак го создал човекот зошто нешто му фалело (значи не бил комплетен) И тука доаѓаме до парадокс (има и учење за овој парадокс можеш да провериш )
--- надополнето: Sep 12, 2011 1:07 AM ---
Па и затворите се предвреме направени за тие свесно што ќе згрешат да ги посетат.
Предвреме ли ни ја кроиле судбината ? Утре ќе убијам чоек, ама не сум јас крив што ќе скапам во затвор туку тие што го направиле затворот за да ме сместат таму.
тврдењето не ти е наместо. Затворите биле направени баш поради убијците. Прво ги каменувале до смрт, толпата народ со кои убиецот живеел..
П.С Абе не сте си ја читале библијата?

Член од
23 август 2010
Мислења
163
Поени од реакции
55
Ако добро го разгледаме тоа што значи совршенство мислам дека твојата изјава нема да е наместо (гледаш како ги избирам зборовите за да не те навредам :D) Како и да е, ако некој е совршен тоа значи дека е комплетен - завршен, но бог (според Библијата) сепак го создал човекот зошто нешто му фалело (значи не бил комплетен) И тука доаѓаме до парадокс (има и учење за овој парадокс можеш да провериш )
Ние не сме дел од Бога па да не создал за да го комплетираме. И мислиш ли дека ти можеш да се токмиш со Творецот па дури да навлегуваш во неговата Божественост и да заклучуваш дека Бог направил грешка ? Не верувам дека те обдарил толку. Тој е твојот креатор. Зарем би можела и да помислиш дека Тоа Интелигентно битие би ти дозволило и би те обдарило толку многу еден ден да излезеш попаметна од него и да му пишеш 1 за некоја работа. Тоа само можеш да се залажуваш дека си го надминала Творецот. Не верувам дека те привилегирал толку. Да не заборавиме дека тоа е совршенството што создава вакви несовршености како тебе и мене.

П.С Не се обраќам лично на тебе. Ова важи за сите кои си помислиле дека нивниот разум достигнал толку многу па дури го надминал Божјиот :icon_lol: Затоа верниците избегнуваат вакви банални прашања зашто нивниот Бог за нив е совршенство чиј разум не можат да го достигнат или надминат па да застанат пред него и му ја залепат грешката во лице. Па како тогаш со вас да се дискутира за грешките Божји? За овие прашања можете да добиете одговор што вам ви се свиѓа само од луѓе од калибар како вашиот.
--- надополнето: Sep 12, 2011 1:19 AM ---

тврдењето не ти е наместо. Затворите биле направени баш поради убијците. Прво ги каменувале до смрт, толпата народ со кои убиецот живеел..
П.С Абе не сте си ја читале библијата?
Не сум ја читал доволно библијата и не забегувај од темата.
Ваљда не си разбрала зошто така му реплицирав на другиот член.

Може ли да продолжиме утре ? Веќе ми се спие. :love:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Кај е сеа она емотикончето со смајли како гледа телевизија...
--- надополнето: Sep 11, 2011 11:44 PM ---
Секс, на Атеизам!!!! Јеееее!!!! :vozbud:

Ова не се чита секој ден, да ви кажам право.
И јас внимателно ја следам дискусијата, но далеку над моите познавања од физика, генетика, совршенство ред и хаос, али навистина има интересни интерпретации и поимања...
повелеле

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Бај де веј нормално дека го знам одговорот и ти сама знаеш што ќе одговорам, но нема додека не ми каже што поточно сака да праша.
Па најмалку десет пати ти кажав што сакам да прашам бре лепото!:)
Толку ли е тешко за разбирање прашањето? Зошто не си признаеш дека си несигурна во себе, и дека те плаши тоа што следи после твојот одговор?;)
--- надополнето: Sep 12, 2011 4:47 PM ---
Хахахаха жалам. Ма да не верувам дека си легнал. Тука е на форум, само што не го гледаш. :pos:
Епа верувај, јас девојка можам да чекам цела ноќ само за една работа.....а тоа не е форумски пост.
Капираш љубави?;)

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Веројатно е поставено неколку пати прашањево до сега ама 300 страни не можам да ги пребарувам !

Зошто сте толку сигурни дека не постои Господ кога ни вашиот најголем сојузник науката не може да го докаже тоа ?

Дури и еден најголемите научници Стефен Хокинг кажува дека Господ можеби постои !

T

Tetro

Гостин
Зошто сте толку сигурни дека не постои Господ кога ни вашиот најголем сојузник науката не може да го докаже тоа ?
Непостоењето на нештата не може да биде докажано. Докажете ако постои, ако постои.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543

Дури и еден најголемите научници Стефен Хокинг кажува дека Господ можеби постои !
Се докажува постоење, а не непостоење на нешто.
Ако ти тврдиш дека Бог постои, ти треба да го докажеш тоа, а не да бараш од атеистите да ти докажат дека Бог не постои.
Зошто верниците се толку сигурни дека Бог постои, кога тоа не може да се докаже?
А за Хокинг, еве ти го неговиот став за Бог:

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Мојата религија (православен христијанин) се заснова на верувањето и почитта кон Бога !

Што се однесува до Стивен Хокинг еве ја неговата изјава дадена за Лери Кинг минатата година

Нели ви е чудно што тој и самиот не е атеист, а он би имал највеќе причини да е тоа

T

Tetro

Гостин
Веројатно е поставено неколку пати прашањево до сега ама 300 страни не можам да ги пребарувам !

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Мојата религија (православен христијанин) се заснова на верувањето и почитта кон Бога !

Што се однесува до Стивен Хокинг еве ја неговата изјава дадена за Лери Кинг минатата година

Нели ви е чудно што тој и самиот не е атеист, а он би имал највеќе причини да е тоа

И каде Хокинг вика дека верува во Бог?
"God may exist, but science can explain the universe without the need for a creator.

King asked Hawking why he thinks people have reacted so strongly to his book.

"Science is increasingly answering questions that used to be the province of religion," Hawking replied. "The scientific account is complete. Theology is unnecessary."

That's the point of his book, Hawking told King -- "that science can explain the universe, and that we don't need God to explain why there is something rather than nothing, or why the laws of nature are what they are."

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
И каде Хокинг вика дека верува во Бог?
"God may exist, but science can explain the universe without the need for a creator.

King asked Hawking why he thinks people have reacted so strongly to his book.

"Science is increasingly answering questions that used to be the province of religion," Hawking replied. "The scientific account is complete. Theology is unnecessary."

That's the point of his book, Hawking told King -- "that science can explain the universe, and that we don't need God to explain why there is something rather than nothing, or why the laws of nature are what they are."
Јас мислам дека тоа што кажа Хокинг дека можеби постои Господ не го прави ни малку атеист !

Со тоа болдираното сака да каже дека Теологијата е непотребна во докажувањето на настанокот на светот !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom