Правници и информатичка технологија

M.T

патриот
Член од
14 февруари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Почитувани;
Студент сум на правниот факултет и имам еден проект за тоа како правниците ја користат информатичката технологија во нивната работа, дали користат некој програм за прераспределба на случаи, како го користат, кои интернет сајтови посетуваат и што најчесто бараат, околу комуникација со клиентите, со институциите и слични такви детали. Ако има колеги што би ми објасниле нека пишат, ви благодарам !

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Почитуван колега :)

Стави се во улога ти на правник и види кој сајтови би ги посетувал, пословно, нели, бидејќи ко не би било пословно би изгледал проектот многу не сериозно.
У вези програми неможеш да знаеш точно, освен стандардните оние пакети што се сигурно користат некој како Microsoft Office..

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Begaj od pravnici be bratce oni se levi seuste se vrtkaat so papiri i dokumenti od toa vadat leb podobro od prostitutka ke zemes informacija nego od pravnik.

Член од
30 ноември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
66
Почитувани;
Студент сум на правниот факултет и имам еден проект за тоа како правниците ја користат информатичката технологија во нивната работа, дали користат некој програм за прераспределба на случаи, како го користат, кои интернет сајтови посетуваат и што најчесто бараат, околу комуникација со клиентите, со институциите и слични такви детали. Ако има колеги што би ми објасниле нека пишат, ви благодарам !
Da probam da ti odgovoram. Site pravnici, barem jas onie sto gi znam koristat razlicite programi. Poveketo od tie programi se bazi na podatoci, praveni vo mikrosoft access, so toa sto toa se posebni bazi za notari, posebni za izvrsiteli i sl. Prethodni dve profesii koristat i softver za proverka na konflikt na interesi ( naprimer nekoj doveritel da ne podnese baranje za izvrsuvanje so edna ista presuda kaj dvajca izvrsiteli) Vo sudovite vo Mkd poslednava godina so voveduva softver za raspredelba na predmeti kako i softver za efektvinost so koj moze da se utvrdi za sekoj sudija kolku predmeti mu se dodeleni i za kolku vreme gi zavrsil.
Od sajtovi koi gi posetuvaat mislam deka najposetuvan e www.pravo.org.mk zatoa sto poseduva baza na zakoni, kako i sajtovite na ministestvo za pravda i na sudovite. Jas vo mojata rabota uste i gi koristam sajtot na centralen register, na katastar pa duri nekoi podatoci sto mi trebaat gi naogam i na facebook.

• Ми се допаѓа
Reactions: M.T

Kajgana Shop

На врв Bottom