- Член од
- 23 февруари 2005
- Мислења
- 2.460
- Поени од реакции
- 43
Ајде пивољокачи, баварци, љубители и симпатизери на пивото!
Вчера добив екстракт за правење на домашно пиво и едвај чекам да почнам со приготвувањето. Целиот процес со ферментирањето ќе трае околу 15 до 17 дена.
Ми дадоа повеќе рецепти, начини на подготвување и ароматизирање на пивото (фори, фазони, чаеви, тревки...)
Дозата ќе биде некаде околу 12 литри.
Но јас би сакал да видам дали има некој искуство со нешто вакво?
Уште некој рецепт, особено ако е баварски би бил добредојден.
Вчера добив екстракт за правење на домашно пиво и едвај чекам да почнам со приготвувањето. Целиот процес со ферментирањето ќе трае околу 15 до 17 дена.
Ми дадоа повеќе рецепти, начини на подготвување и ароматизирање на пивото (фори, фазони, чаеви, тревки...)
Дозата ќе биде некаде околу 12 литри.
Но јас би сакал да видам дали има некој искуство со нешто вакво?
Уште некој рецепт, особено ако е баварски би бил добредојден.