Поука на Денот... (Читај Правила)

  • Креатор на темата dARK_ElementaL
  • Време на започнување
D

dARK_ElementaL

Гостин
He who conquers others is strong, he who conquers himself is mighty. - Lao Tzu
 

Matthias

A Statute Snob
Член од
2 март 2020
Мислења
380
Поени од реакции
2.305
When you go through deep waters, I will be with you. Isaih 45:2
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.784
Поени од реакции
15.396
There is no anti-depressant that will cure a depression that's spiritually based, for the malaise doesn't originate from brain dysfunction, but from an accurate response to the desecration of life.
- David R. Hawkins
 
Член од
25 јуни 2017
Мислења
45
Поени од реакции
99
Most humans are never fully present in the now, because unconsciously they believe that the next moment must be more important than this one. But then you miss your whole life, which is never not now.
- Eckhart Tolle
 
D

dARK_ElementaL

Гостин
Пред да пристигнат нашите бели браќа и од нас да направат цивилизирани луѓе, ние немавме никакви затвори. Поради тоа, немавме ни криминалци. Без затвор не може да има криминалци. Ние немавме ни клучеви ни катанци и поради тоа помеѓу нас немаше крадци. Кога некој би бил премногу сиромашен за да може да си дозволи коњ, шатор или покривка, во тој случај ќе го добиеше сето тоа како подарок. Бевме премногу нецивилизирани за да ѝ придаваме толку големо значење на цивилизираната сопственост. Не знаевме за никакви пари, па следствено на тоа вредноста на едно човечко суштество не се определуваше според неговото богатство. Немавме пишани закони, ни адвокати, ни политичари, па според тоа не можевме да се лажеме и мамиме едни со други. Навистина бевме за никаде пред да пристигне белиот човек и јас не знам како да објаснам како сме можеле без овие основни нешта, како што ни велат, кои се толку неопходни за едно цивилизирано општество. – Џон Куциот Елен, Су Лакота
 
D

dARK_ElementaL

Гостин
„Првиот знак за човековата глупавост е целосното отсуство на срам. Значи, кога ќе се најдете во ситуација да се срамите поради туѓото однесување или туѓите изјави, или ако се чудите на нечии налудничави постапки – веднаш ќе знаете со кого си имате работа".- Зигмунд Фројд
 
D

dARK_ElementaL

Гостин
„Ништо не е послабо од водата, но кога таа напаѓа нешто тешко или отпорно, тогаш ништо нема да издржи и ништо нема да го смени нејзиниот пат. Водата е толку чиста, а невозможно е да се сфати; ја удираш, сепак не можеш да и наштетиш; ја прободуваш, но таа не е ранета; ја раздвојуваш, но таа сепак, не е поделена. Таа нема сопствена форма, но самата се формира онаму каде е содржана.“ - Брус Ли
 
D

dARK_ElementaL

Гостин
Само кога последно дрво ќе умре и кога последната река ќе биде затруена, и кога последната риба ќе биде уловена, ќе разбереме дека парите не се јадат. – поговорка на индијанскиот народ Кри.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom