Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Дали може на При Пејд да си платам и самиот да си одберам број и колку ќе ме чини? Кај било кој оператор...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Декодирајње на htc one v?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ме интересираат ваши мислења...вака-

се мислам помеѓу следниве модели

-NOKIA E7-00
-Nokia N8
-Nokia X7

е сега,имам и друга опција..другар отиде во УСА и се враќа за 10 месеци,а таму како што знам се е поефтино,и можеби за истиве пари што би ги дал за овие,кога ќе се враќа он,со истите ќе земам Iphone 4s,или galaxy новиот..прашањето ми е,дали мислите дека за тоа време ќе им паднат цените на овие два телефона(во уса) или да не чекам,да си земам тука некој..?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
..прашањето ми е,дали мислите дека за тоа време ќе им паднат цените на овие два телефона(во уса) или да не чекам,да си земам тука некој..?
Тие Нокии што ги наброја се со Симбиан што практично веќе умира, и лично не би те советувал да земеш. Баш еден другар сакаше Нокија да земе со Симбијан, ама се премисли за Андроид и кажуваше како ќе згрешел ако земел Нокија.

10 месеци ти се многу за чекање, особено во светов на мобилниве, до тогаш ќе излезе нешто понапредно од ова денес што го имаме. Најдобра и најефтина опција во моментов од Америка е Samsung Galaxy Nexus што е 350$ без договор. Ако не сакаш Андроид, можеш да земеш и iPhone, особено ако се земе во предвид дека се очекува петка да излезе наскоро, па да му падне цената на 4S. Лично сум наклонет кон андроид, ама ти земи си тоа што мислиш дека тебе ќе ти одговара.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Тие Нокии што ги наброја се со Симбиан што практично веќе умира, и лично не би те советувал да земеш. Баш еден другар сакаше Нокија да земе со Симбијан, ама се премисли за Андроид и кажуваше како ќе згрешел ако земел Нокија.

10 месеци ти се многу за чекање, особено во светов на мобилниве, до тогаш ќе излезе нешто понапредно од ова денес што го имаме. Најдобра и најефтина опција во моментов од Америка е Samsung Galaxy Nexus што е 350$ без договор. Ако не сакаш Андроид, можеш да земеш и iPhone, особено ако се земе во предвид дека се очекува петка да излезе наскоро, па да му падне цената на 4S. Лично сум наклонет кон андроид, ама ти земи си тоа што мислиш дека тебе ќе ти одговара.
Колку мислиш дека следно лето ќе има цена 4С,во уса ?

сега се по 500-600 долаари без договор..истото прашање и за галаксито новиот..

и фала на одговор..не ми се брза,сакам само да земам добар,јак телефон во секооја смисла,а овие два погоре ми се чини дека се токму тоа..

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Колку мислиш дека следно лето ќе има цена 4С,во уса ?

сега се по 500-600 долаари без договор..истото прашање и за галаксито новиот..

и фала на одговор..не ми се брза,сакам само да земам добар,јак телефон во секооја смисла,а овие два погоре ми се чини дека се токму тоа..
Под јак телефон подразбираш добар хардвер или бренд телефон. Ајфотнот е неприкосновен како бренд телефон, што не значи дека е лош, само дека е екстремно популарен. Ѕверови телефони ти се SGS3 и HTC One X, и LG има еден четворојадрен модел, што е исто многу солиден. Од андроидиве, тој Нексусот што ти го спомнав погоре е „дете“ на Гугл и има и ќе има најдобра подршка ако тое те интересира (апдејти и слично). Самсунг и ХТЦ вадат апдејти ама поспоро. Ајфон има исто редовни апдејти.

Не знам колку ќе му биде цената, Samsung Galaxy S2 е излезен веќе година и неколку месеци (фев, 2011), и има цена на Амазон од 450 долари. Тоа ти е за отклучен модел, што значи дека до следното лето С3 најверојатно нема да биде под таа цена. Ако ти го земе другарот на договор таму, ќе го земе многу поевтино. А од доста другари знам дека и да земеш телефон на договор и да си се вратиш во МКД ништо не ти прават Америте, едино може да имаш проблем за следниот пат ако се враќаш.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Ајде некој што има ХТЦ Десире ХД колку му држи батеријата, пошто мене онака со средно користење за 1 ден ми се троши батеријата, тоа му е нормала или не? пошто сега го земав, фала.
Јас имам ХТЦ Десире ХД и толку држи батерија освен ако го смениш поасален РОМ и може малку подолго ќе држи еден и пол ден дури и помалку и другото постои батерија 1600 и 1800 милиампери специјално за Десире ХД ама во Македонија никаде нема гледај на YouTube и ќе ти стане јасно;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Под јак телефон подразбираш добар хардвер или бренд телефон. Ајфотнот е неприкосновен како бренд телефон, што не значи дека е лош, само дека е екстремно популарен. Ѕверови телефони ти се SGS3 и HTC One X, и LG има еден четворојадрен модел, што е исто многу солиден. Од андроидиве, тој Нексусот што ти го спомнав погоре е „дете“ на Гугл и има и ќе има најдобра подршка ако тое те интересира (апдејти и слично). Самсунг и ХТЦ вадат апдејти ама поспоро. Ајфон има исто редовни апдејти.

Не знам колку ќе му биде цената, Samsung Galaxy S2 е излезен веќе година и неколку месеци (фев, 2011), и има цена на Амазон од 450 долари. Тоа ти е за отклучен модел, што значи дека до следното лето С3 најверојатно нема да биде под таа цена. Ако ти го земе другарот на договор таму, ќе го земе многу поевтино. А од доста другари знам дека и да земеш телефон на договор и да си се вратиш во МКД ништо не ти прават Америте, едино може да имаш проблем за следниот пат ако се враќаш.

мислев звер телефон во смисла,систем,апдејти,камера,брзина и слично...го гледав и ХТЦ-ТО(оне X) ми се свиѓа и тој...така да,или ајфон,или хтц-то или самсунгот...ќе видам тогаш како ќе се со цени,или пак кога ќе имаат попусти за Божиќ.

а хтц-то ваљда ќе биде поефтин тогаш,во споредба со овие 2 ?

и каков проблем би му праеле ако отиде 2 пат во уса ? ако ги заебе така ?

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Можеби не е за тука но сигурно ќе се најде некој што би одговорил,
Дали знае кои се така наречени бенефиции - за две годишен корисник во ВиП и сакаш да обновиш договор пост пејд, на 600 претплата, е сеа коа ќе бираш телефон пример колку би ти намалиле на одредени телефони доколку некој е купувал да ми каже :) Пошто бев неќна и ми кажаа дека е рано (пошто у септември некаде октомври ќе обновувам) дека сум имал доста попуст ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не знам дали ти кажале дека ќе ти дадат дополнителен попуст од тој што им е прикажан онлајн, ама колку што знам од луѓе не даваат. Они попустот го гледаат во смисол дека телефонот ти е пример 20.000. На М тарифа ти го дава за 15 на 2 години договор, на L тарифа ти го дава за 13.000 итн. Точно дека тоа е пониско одколку да го купиш телефонот без договор, ама немаат некои големи намалувања на цените (генерално, за сите оператори кај нас). Ти сакаш да си останеш на истата тарифа, за пола цена? Ајде пиши какво искуство ќе имаш. Јас најрано можам да продолжам на 30 септември, па ќе видиме.

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Едно прашање: Имам нокиа 5800. батерија, се ми е ок. е сега, имам и една батерија, од нокиа 2680 слиде.батаријата од овој 2680 цела година не е уклуцена на неа, и пак е полна. пробав да ја ставам во нокиа 5800 и ми успеа. Прашањето е дали може да се расипе телефонот ако ставам батерија од друг телефон? на пр од овој 2680?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Едно прашање: Имам нокиа 5800. батерија, се ми е ок. е сега, имам и една батерија, од нокиа 2680 слиде.батаријата од овој 2680 цела година не е уклуцена на неа, и пак е полна. пробав да ја ставам во нокиа 5800 и ми успеа. Прашањето е дали може да се расипе телефонот ако ставам батерија од друг телефон? на пр од овој 2680?
Кај повеќето телефони од иста марка имаат исти батерии ... еве јас имав 2 батерии од нокиа н73 и истите пасираат и на н95 едната ја користам на н95 пошто старата слабо држеше а другата на н73 . Нема гајле :)

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Кај повеќето телефони од иста марка имаат исти батерии ... еве јас имав 2 батерии од нокиа н73 и истите пасираат и на н95 едната ја користам на н95 пошто старата слабо држеше а другата на н73 . Нема гајле :)
Ok. Fala.

H

HoT IcE

Гостин
Колку часа треба да се полни прв пат мобилен телефон кој штотуку е купен?
Знам отприлика 12 часа, али сум заборавил одамна немав купено нов телефон.:giggle:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Колку часа треба да се полни прв пат мобилен телефон кој штотуку е купен?
Знам отприлика 12 часа, али сум заборавил одамна немав купено нов телефон.:giggle:
Нема потреба од поленње со часови, на новите телефони се полни батеријата додека не се наполни до 100%, и после нема потреба од полнач.

Kajgana Shop

На врв Bottom