Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Имам SOny Ericson live with walkmen и знам дека има изглезено Android 4.0 Па ако сака некој да ми објасни како да го апдејтирам. од 2.3 во 4.0
Вака...Ќе го отвориш капачето од батеријата, ќе ја извадиш батеријата (предходно ќе го исклучиш телефонот), и ќе прочиташ таму има еден SI код од 8 бројки...И пиши ми го во ПП...И ќе ти кажам дали е излезен апдејтот за твојот СИ код или пак кога ќе излезе, не е никаква превара, еве мојот СИ код е 1253-9652...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ајде еден совет. Другар се мисли дали да земе Alcatel OT-991 или LG Optimus L3. Како што гледам хардверот горе-долу им е сличен, доаѓа Android 2.3 и со двата, е сега Алкателот има доста поголем екран.
Мене Алкателот повеќе ми се допаѓа, а и јас се мислам да го земам конечно да се отарасам од антикава SE J230i, ама ај да чујам мислење од поискусни, или од сопственици на двата телефони.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Алкателот го има другар мој. малце подзакочува во играње, Гпс-от не работи - пола час чекавме да ни ја најде локацијата и не можеше, Има ептенски слаба камера иако е 3.15мп вреди околу 2мп, многу слаб звучник има, Тачот добро работи, само во ќошовите потешко фаќа, има доста слаб рам (150mb)...Али кога ќе размислиш ипак Алкател е, не се некој со голем квалитет, а и нема да има апдејт на софтверот...
За Лг-то незнам ништо...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Малце сум нуб.
Земав LG e510, ставам сим картичката и не ми ја наоѓа! Не е од друга мрежа па да е кодиран нешто. Што треба сеа?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Здраво, јас имав проблем со Samsung Galaxy S, камерата е оштетена и не функционира после навлажнувањето со вода, е сега ми кажаа дека можело да се порача од Скопје да ми а сменат со друга. Имате ли отприлика појма колку се движат камерите, и кај ги има низ Скопје?

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Го има телефончево кај нас ???
Да, во Т-Мобиле,јас го имам..многу добро само батеријата се троши многу кога се слуша музика и се пребаура по нет! му давам 8/10 Многу добри опции!

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Еее од кога е постот кој го цитираш...А иначе телефонот за ништо не го чини...Игра никоја не тера без да сецка, дури ни таа што е Basketball...Многу грд дизајн има, камерата не чини, менито кога го листаш бајѓи сецка...Го има другар мој, Малце повеќе очекував од телефон со 550 мегахерци и 256ка рам...Башка и никогаш нема да има апдејт на софтверот што е голем минус....

kik

Член од
27 јуни 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Препорачајте ми некој добар мобилен од Вип од 0 до 1000ден со постпејд од 500ден:)

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Еее од кога е постот кој го цитираш...А иначе телефонот за ништо не го чини...Игра никоја не тера без да сецка, дури ни таа што е Basketball...Многу грд дизајн има, камерата не чини, менито кога го листаш бајѓи сецка...Го има другар мој, Малце повеќе очекував од телефон со 550 мегахерци и 256ка рам...Башка и никогаш нема да има апдејт на софтверот што е голем минус....
Za koj telefon?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ајде еден совет. Другар се мисли дали да земе Alcatel OT-991 или LG Optimus L3. Како што гледам хардверот горе-долу им е сличен, доаѓа Android 2.3 и со двата, е сега Алкателот има доста поголем екран.
Мене Алкателот повеќе ми се допаѓа, а и јас се мислам да го земам конечно да се отарасам од антикава SE J230i, ама ај да чујам мислење од поискусни, или од сопственици на двата телефони.
Ок другаров го зема Алкателот денеска и покрај советот така да нема потреба да се дискутира веќе за тие 2 телефона.
Него, подразмислив за мене малце, и откако пак разгледав опции, мислам дека најдобро ќе ми биде да се префрлам на нова тарифа (на T-mobile сум) и да земам HTC Explorer. Коментари за Explorer-от?
Иначе бидејќи на T-mobile корисник сум веќе неколку години, дали откако ќе се префрлам на нова тарифа, ќе се рачунам уште како постоечки или како нов, бидејќи мењам тарифа?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ок другаров го зема Алкателот денеска и покрај советот така да нема потреба да се дискутира веќе за тие 2 телефона.
Него, подразмислив за мене малце, и откако пак разгледав опции, мислам дека најдобро ќе ми биде да се префрлам на нова тарифа (на T-mobile сум) и да земам HTC Explorer. Коментари за Explorer-от?
Иначе бидејќи на T-mobile корисник сум веќе неколку години, дали откако ќе се префрлам на нова тарифа, ќе се рачунам уште како постоечки или како нов, бидејќи мењам тарифа?
Ќе те рачунаат како постоен корисник. Само не кажа дали си припејд или постпејд. Ако си припејд и се префрлаш на постпејд, можно е да третираат како нов корисник.
Од тие два што ги спомна претходно, HTC-во е подобро. Само не знам со каков буџет располагаш, имаш Desire C со ICS од старт, нешто подобра камера и повеќе вградена меморија и малку поголем екран. Веројатно ќе има и многу подобра подршка понатаму за инсталирање на некој custom ром, што секогаш е плус. Малку поголем буџет и можеш да гледаш HTC One V, Samsung Galaxy Ace 2. Кај Самсунгот веќе имаш многу подобрувања: батерија, резолуција, големина на екран, двојадрен процесор, подобра графичка...
Кажи цена, ќе понуди некој нешто. А можеш и на старо да земеш нешто солидно, за малку пари не знам колку добар телефон ќе земеш/очекуваш.
Заборавив, ако бараш нешто ефтино, еден дечко што го знам зема T-Mobile Move Balance. Он вика дека е задоволен од телефонот, а и ефтин е истиот.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ќе те рачунаат како постоен корисник. Само не кажа дали си припејд или постпејд. Ако си припејд и се префрлаш на постпејд, можно е да третираат како нов корисник.
Од тие два што ги спомна претходно, HTC-во е подобро. Само не знам со каков буџет располагаш, имаш Desire C со ICS од старт, нешто подобра камера и повеќе вградена меморија и малку поголем екран. Веројатно ќе има и многу подобра подршка понатаму за инсталирање на некој custom ром, што секогаш е плус. Малку поголем буџет и можеш да гледаш HTC One V, Samsung Galaxy Ace 2. Кај Самсунгот веќе имаш многу подобрувања: батерија, резолуција, големина на екран, двојадрен процесор, подобра графичка...
Кажи цена, ќе понуди некој нешто. А можеш и на старо да земеш нешто солидно, за малку пари не знам колку добар телефон ќе земеш/очекуваш.
Заборавив, ако бараш нешто ефтино, еден дечко што го знам зема T-Mobile Move Balance. Он вика дека е задоволен од телефонот, а и ефтин е истиот.
Од постпејд на постпејд се префрлам, сега сум на Family S мислам. Чим ќе ме рачунаат како постојан корисник, тогаш ќе можам да го земам Desire C, се доплаќа +/- исто толку колку што се доплаќа за Explorer-от ако те рачунаат како нов корисник.
Останува уште да идам до Т-mobile и да се распрашам малце за тарифи ова она, и да го земам деновиве :)

Kajgana Shop

На врв Bottom